Hört från Emma med Baby-DollHär är Buskelunds Baby Doll ,kallas Rivah,B-kullen är två och ett halvt år nu .Rivah har haft lite problem med magen ,Emma har hittat ett foder hon fungerar jättebra på ,så hon väger nu 25 kg ,hon ser så fin ut på bilden Emma,tack för du hörde av dig ,och sköt om er nu ........

 

Här är Buskelunds Madicken ,hon flyttar till Annelie och Magnus i Mönsterås i veckan...

 

 

Madicken..

 Mammas lilla LP1 Prinsessa !!!!!!!!!!!Buskelunds Prusseluskan...Prusseluskan...Buskelunds Pippi...
 

Korad LP1 Buskelunds Atlas....
Madicken flyttar till Mönsterås...

Annelie och Magnus från Mönsterås var här idag ,och tingade Madicken ,dom föll för henne båda två .
Så på måndag gör jag en ny veterinärsbesiktning ,och så hämtar dom Madicken i nästa vecka,härligt att hon kommer till ett eget hem ,Annelie och Magnus har gård med Islandshästar ,så där kommer Madicken få hänga med när dom är ute och rider,Annelie har haft en tik ,groenendaeltik född -90 från Ryttargårdens någonting,är det någon som känner igen det namnet ,eller nåt liknande ,jag har nåt liknande i bakhuvudet ,men tror inte dom är i gång nu !!!!!!!!  Nu är det bara Prusseluskan och Pippi kvar,som ska ut till ett eget hem.

Har pratat med Kent-Ove idag ,som har Buskelunds Ronja .Det var urinvägsinfektion Ronja hade ,så nu går hon på medicin ,och kommer bli helt frisk ,HÄRLIGT !!!!!!!


Nu börjar snart SM,Spännande ,spännande !!!!!!!!!!!!!!!

SM i Falkenberg......i dag startar SM  för brukshundar,här på bilden ser ni min fd träningskompis Maud med sin BC Nille,dom är med i sökhundsgruppen,så vi hejjar på dom ,och önskar dom stort lycka till.

På Belgarsidan har vi ju Malin med Pesto,och Anna med sin groenendaelpojke Harry,dom tävlar i spåret ,hoppas dom kan nå bra platser,vill ju att belgarna visar var skåpet ska stå ,sen har vi ju massa mallar med i skyddet ,så där blir det nog pallplatser.

Idag är valparna 10 veckor ,fattar inte varför det är så trögt att få ut dom till ett eget hem ,dom behöver ju det nu ,dom kräver mer och mer av oss ,dom nöjer sig inte med att vara i köket längre ,visst ,vi är ju ute med dom på tomten 3 gånger en timme varje dag,men sen på kvällarna ,när vi sitter och tittar på tv ,så sitter dom vid grinden och vill in till oss,vi tar in en och en i bland ,och det älskar dom ,sen vill dom ju in hos oss hela tiden ,jag har annons ute i helgen i våran dagstidning ,får se om det kan ge något napp ,det är tre underbara tjejer ,så glada och framåt,så jag undrar om jag kommer ta någon mera kull på länge ,tror inte det ,ska det vara på detta viset ,får det vara .

Har inte fått svar ,om jag får tävla lägre klass i karlshamn ,så det kanske inte blir något ,men har anmält Atlas till lägre spår i Sölvesborg i slutet på september.
Idag ska jag in till stan ,och göra ärenden till mamma ,sen åker jag hem till henne och fikar,men först blir det rastning och lite lydnadsträning av hundarna,till helgen blir det mycket sitta vid datan ,och kolla resultat ,men på söndag ,ska jag träffa Hubert med Hades,och hundarna får springa och ha kul.....

Ronja bättre....Har pratat med Kent-Ove i kväll ,proverna som tagits på Ronja ,visade ingenting,men hon är mycket bättre idag ,piggare,och vill leka och så ,och äter gör hon också ,ska man spekulera ,kan man ju tro att det är något olämpligt hon fått i sig eller så , i vilket fall som helst ,är det skönt att hon är bättre ,och att hon blir helt frisk ..


Annars är här lugnt i Buskelund,Prusseluskan,Pippi och Madicken söker ett eget hem att komma till.

Nu ska jag maila Patrik Håkansson ,och fråga om jag får vara med ,med Atlas i lägre klass spår den 13/9,anmälningstiden har ju gått ut ,men kanske jag får vara med ,jag gör ett försök i alla fall !!!!!!!!

Hemma igen....

Nu är jag hemma igen ,efter resan till Söderhamn,150 mil tur och retur,får väl säga att det har gått riktigt bra att köra ,på uppvägen körde vi via Örebro,liten genväg,hade 73 mil upp till Söderhamn ,Ida pep lite i bland ,men för det mesta sov hon ,första stoppet hade vi vid Brahe hus,då kissade hon och åt lite ,plus drack vatten ,sen blev det några till stopp ,kl 14,00 var vi uppe ,då stod Carola redan där,dom fann varandra direkt ,Carola valde att köra hem på en gång ,och det är ju inte lätt för en valp att resa 150 mil på en gång ,lite tjurig var hon sista biten ,träffen med Carolas äldre groenendael har bara gått bra,dom har funnit varandra ,härligt !!!!!!!!!!

Jag tog ju in på first hotell,tittade lite på tv och vilade mig lite ,släckte lampan vid  22,00,sen vaknade jag vid 02,00,och hade så ont i ryggen ,jäkla sängar alltså ,så jag låg och snurrade till 03,00,sen steg jag upp ,och packade i hoppa mina saker och gav mig i väg ,tur statoil hade nattöppet ,tankade fullt och handlade lite smörgåsar och vatten,sen bar det i väg mot Stockholm ,valde att köra den vägen,med bara 4:a timmars sömn ,var jag ganska så trött när jag kom hem ,lade mig att sova efter jag hälsat på vovvarna,så jag var hemma här vid 11,00..

Lite tråkiga nyheter har vi fått höra från Buskelunds Ronja ,hon tjuter och skriker i bland,precis som hon har ont någonstans ,Renee och Kent-Ove var med henne till veterinären ,och där togs prover för urinvägsinfektion ,och livmoderinfektion,stackars lilla Ronja ,vi får besked om proverna i morgon ,håller tummar och tår att det inte är någonting allvarligt ,förfärligt tråkig start för  deras första hundägande,har inte varit med om något liknande mad dom valpar jag sålt......Carola med glad Ida .....Lycklig valpägare.....Carola med sin lilla Ida!!!!!!!!!
Söderhamn tur och retur.....

Om 9 timmar kör jag med Buskelunds Ida till Söderhamn ,där möter Carola upp ,och dom kör vidare till Överkalix där Ida ska bo.
Jag kör själv ,så jag tar in på first hotell i Söderhamn ,sen kör jag  hem på tisdag.

Nu är det bestämt ,att ny ägare till Buskelunds Annika ,är: Marie-Louise Månsson  Viken....Marie-louise med en blöt Annika.......


Veckan som kommer ,blir det inte någon träning med tjejerna ,Annika med familj är i Turkiet,och Pia är på Öland.Så fort jag kommer hem från Söderhamn ,ska jag ta tag i Zhitas spårträning,har vissa mål med henne i höst ,men ännu så länge lever jag på hennes LP 1....
Om 14 dagar är det lydnadstävling i Karlshamn ,där är både Zhita och Atlas anmälda.Jag ger inte upp med Atlas,vet ju att han är uppfllyttad till trean ,men jag vill gärna ha LP2 på honom...
Så det kommer bli en hel del lydnadsträning inför Karlshamn..

Jag har skrivit i Idas papper,och så har vi badat henne,dom andra valparna tyckte hon luktade jättegott ,hon har fått nytt halsband på sig ,så hon är så fin..
kl 05,00 kör vi i morgon ,beräknar vara uppe mellan 14,00-15,00.
Så det blir tidigt i säng i kväll..
Kommer med reportage från Söderhamn ,och foto på Ida och hennes nya ägare på tisdagskvällen....
Ha det bra alla så länge !!!!!!!!!!!!

LP 1 Bazzakulls Red Passion....Min lilla gumma ,var så duktig i kväll,började med 9,5 på linförigheten,inkallningen var hon lite seg i tempot ,det är nog pga att jag tränar ståenede på inkallningen inför tvåan ,så betyg7,5,och platsläggandet under gång ,var nära att hon lade sig innan mitt kommando ,betyg 7,5,ståendet betyg 10,sen kom vi till momentet apport ,vilket jag först tänkte hoppa över ,för så sent som i morse spottade hon ut apporten ,sen har hon en förkärlek till att springa i väg med den också ,men jag tänkte ,va faaan ,vio prover ,tala om chock ,när hon gör momentet ,som hon aldrig har gjort något annat ,helt klockrent ,betyg 10 ,jag bara stirrade på henne ,och Inga-britt ,och Annika  stod bara och stirrade utanför och fattade ingenting,OTROLIGT !!!!!!HOPP ÖVER HINDER 9,5,HELHETSINTRYCK 9,5, 184 POÄNG PLACERING 2/13,OCH NU LP 1. Glad och stolt jag är........Återigen gör dom en kanontävling ,hon är bara helt otrolig ,lilla Windie.
 188 poäng i lydnadsklass två.Grattis Annika !!!!!!!!Prispallen i lydnadsklass ett......Avslutar med några bilder på dom gudomliga !!!!!

Sökhträning....

Ikväll har gänget tränat sökh,Pia,Catja,Annika och jag,Gunilla och Jonas var med som figgar.
Jag tränade med Atlas ,finns ingen bild på det ,eftersom det är jag som håller i kameran,Atlas går väldigt bra nu ,fina skick ,och jag provade två tomskick ,gick också bra ,han går ut på fullt djup ,fast han fuskade med rullen en gång ,då skulle han ut och markera Catja ,och han kom med rullen ,fast inte hade han varit hos henne inte ,skickade ut honom igen ,och då letade han rätt på Catja,sen försökte han ta rullen en gång till vid ett skick ,men det såg jag ,och fyade honom,sen gick det bra......Efter vi tränat ,bjöd Catja på goda baugetter med räksallad ,och inte nog med det ,sen kom det kladdkaka med vispgrädde fram till kaffet ,tack för allt det goda Catja..

Här är fina Glimmagårdens Greta Garbo(Gabbis)Pia med sin Viggo ,som är på hugget!!!!!!!Viggo har hittat mig...Annika riktar in Gabbis....Gabbis in action...Gabbis duktig..Catja med sin lilla Fly....Glada Pia som figurant...Fly har hittat Pia....Fly i sökhskogen...Fina Gabbis....Gabbis..


Nu blir det uppehåll i vår träning ,drygt en vecka,Annika med familj åker till turkiet en vecka nu på lördag ,och Pia åker till Öland på söndag ,och jag åker till Söderhamn på måndag ,för att lämna Buskelunds Ida.....
Men först nu i morgon så tävlar Annika och jag ,reportage från tävlingen kommer i morgon kväll.....

Roligt att vara uppfödare....

Dom flesta gånger är det faktiskt roligt att vara uppfödare ,bäst är att se valparna komma ut till bra hem,jag hoppas verkligen att Annika får stanna hos Marie-Louise ,för Annika behöver en van belgarägare,så jag håller alla tummar och tår ,att du får behålla henne ,Emil och Ronja är ju i sina nya hem ,och allt går fin fint ,trodde inget annat heller ,så fina ,öppna och stabila valpar ,kan inte bli annat än bra ,nu är det upp till ägarna att förvalta den lilla juvel dom har fått !!!!!!!!På måndag åker jag till Söderhamn med Buskelunds Ida ,där tar Carola emot henne ,och sen far dom 75 mil till ,till Överkalix,där Ida ska bo .Jag tar in på first hotell i Söderhamn ,jag får ingen med mig ,så jag får övernatta där ,kan inte ligga och köra 150 mil själv ,men det är helt okey ,för jag vet att Ida får ett toppenhem i Överkalix.....Nu är det Prusseluskan,madicken och Pippi som vill hitta ett eget hem ,det är tre underbara tikar ,framåt,sociala och supergoa.....men jag sitter lugnt i båten ,dom är ju bara 9e veckor på fredag ,så det är lugnt ,allting löser sig ,på fredag tävlar jag med Zhita och Atlas ,ska bli görsköj,ser fram emot detta .Hoppas Zhita och jag får vårat LP 1....
i Morgon blir det sökhträning ,Annika har rekat ett nytt ställe ,alltid kul.

Jag har hälsat på hos Emil.....Här är Mona med Melker och Emil,det är så kul att ha en valp i närheten ,jag har fem minuter  b ort till Emil ,och härligt att se att han har ett toppen hem hos Mona och Fredrik med barn.KAMPLUST!!!!!!!!EMIL OCH MELKER MED LILLHUSSE....


Jag har hört ifrån Ronja också ,hon ylade lite på resan hem ,men lade sig att sova efter en kvart,allt är bara possitivt,och det är härligt för mig att höra.


Ronja flyttat....

Idag har Kent-Ove och Rene`e varit här och hämtat hem lilla Ronja,hon har flyttat till Lidköping.Vi önskar er stort Lycka till med eran valp ,och jag vet att det kommer gå bra......Kent-Ove och Ronja.....Familjen med sin lilla Ronja......Buskelunds Ronja....Buskelunds Pippi...Pippi...Buskelunds Madicken...Madicken...Buskelunds Ida..Ida....Ida...Buskelunds Prusseluskan...Prusseluskan..Prusseluskan...

Ronja på utställning.....

Hade med mig Ronja för miljöträning till hundungdoms valputställning i dag ,det var mycket hundar och människor för Ronja att möta ,hon är så possitiv till allt Ronja ,svansen i vädret ,och ska bara pussa på alla ,härligt....Här är Emma med Ronja,Emma vill gärna ha en liten groenendaelvalp ,men mamma Annika tycker dom har redan så mycket hundar,så det får bli en annan gång....MYS!!!!!!HÄRLIG BILD!!!!!MIN MAMMA MED RONJA......LINUS OCH RONJA....

Utfärd....Träffat Marie-Louise på Tollarps BK,hon har köpt hund i alla mina kullar ,så nu var det dags att visa upp Astrid-Lindgren-kullen för henne,och mycket riktigt ,blev hon förtjust i Annika.För att göra en historia kort ,slutade det med att Annika följde med Marie-Louise hem ,nu får vi se om hon tas emot av Tommy,annars får Annika komma tillbaka till Buskelund.Jag önskar dig lycka till vännen!!!!!!!!Så gott att kela.....hej på dig du !!!!!!Marie-Louise med Annika.....

Marie-Louise hade förstås med sig vackra Easy,det är en halvsyster till valparna i Astrid Lindgrenkullen...Easy...Vackra flicka....Easy.....Easy......Här kommer några bilder på Ida,blir inte så bra kvalite inne ,men det regnar ute...Buskelunds Ida....Ida.....Buskelunds Ronja....Ronja....


Vi har fått rapport från Emil ,det går bara bra ,han ligger tillsammans med sin nya kompis ,flat coated retrivern Melker ,dom kommer nog ha roligt i hoppa......
Ronja hämtas på måndag ,och den 24/8 åker vi och lämnar Ida i Söderhamn ,och därifrån åker hon till sitt hem i Piteå..
Madicken,Pippi och Prusseluskan letar efter en egen familj!!!!!!!!

Veterinärsbesök,och bil....i dag har bebbisarna varit hos besök hos veterinären ,dom viftade på svansarna hela tiden ,dom är helt suveränt stabila dessa valpar ,ändå det gjorder ont på dom,så fortsatte dom att äta av godiset Lars Lannek gett dom ,det är första gången jag är hos Lars ,men inte den sista ,en lugn och mycket trevlig veterinär ,som är underbar mot hundarna.Min bästa vän Kate var med ,och hjälpte Lars med papprena .Tack underbara vän för att du finns !!!!!!!!!
Allt var bra med valparna ,fina bett på allihoppa ,och Lars kände Emils stenar ,skönt !!!!!!Fint bett !!!!!Här är jag ,med min nya bil ,en ford Mondeo-98,gått 8000 mil ,är som ny ,den har jag fått köpa av min bästaste vän Kate,du är en ängel min vän ,jag är så glad för min nya bil ,och Pär har gjort en jättefin lösning där bak ,baksätet är nerlagt ,och där står en bur som han satt fast ,som man har öppningen vid passagerardörren,sen är det rymligt för 2-3 hundar ,men ska köpa en till bur att sätta fast,det blir kanon det här ,och air kondition har jag ,och farthållare,och lite annat smått och gott !!!!!!Pippi hos veterinären...Söt och glad valp....

Hur kan man motstå detta ?????

Här åker dom i min bur ,ingen som har spytt upp ,eller kidssat eller bajsat i buren ,så duktiga mina bebbar !!!!!!!

Tack min vän Kate för du följde med och hjälpte mig med bebbarna ,och tusen kramar till dig för min nya bil ...

Hälsningar från en glad och nöjd Carina....

Valparna på utfärd !!!!!!!

I eftermiddag har vi varit och hälsat på hos Anita och Hasse Nirholt(kennel Fanyhill ) Dom har hyrt en gård i hoppa med gamla valpköpare i Svängsta,så det var fullt med folk ,och massor med hundar för valparna att bekanta sig med .Ett strålande tillfälle för miljöträning,efter valparna sprungit och busat ,och hälsat på alla ,blev vi bjudna på riktigt gott grillat,Tack Anita och Hasse!!!!!
Kerstin Olsson och Kerstin Nilsson var också med ,dom mötte upp mig vid stora kiosken i Mörrum ,dom kom direkt från utställningen i Ronneby,dom ville så klart bli med och träffa valparna.Anita tycker inte om när jag fottar henne !!!!!!

Kerstin med Annika....

Snacka om att koppla av !!!!!!

Kerstin N.....

NÄR VALPARNA BUSAT KLART ,STÄNGDES  DOM IN HÄR ,OCH SOMNADE SÅ SÖTT...En sötnos !!!!!


För första gången åkte valparna bil ,och visst hördes dom ,men ingen hade kräkts eller bajsat i bilen.....

Nu har dom fått mat ,och gått och lagt sig igen ,är nog trötta efter äventyret.

Tack för en trevlig eftermiddag !!!!!!

Utställning SKK Ronneby.....Annika ställde sin Gabbis,det blev HP OCH BIR-VALP...Grattis!!!!!!!Den polska domaren var väldigt trevlig mot hundarna !!!!!!!Night Ninjas Dancing Queene,var på sin första officiella utställning ,och det blev ett CK,STORT GRATTIS KATE !!!!!!!Eternitys Wendy fick CK OCH BLEV BIR.......Min egen uppfödning BUSKELUNDS King Creole,fick CK och blev 2 bh.....Grattis Johanna....

Widholmens Jumping Jack Flash fick CK OCH BLEV BIMEva-Maries Fakaisers Amiens blev BIR MED CK......


Jag stannade inte längre än till kl 11,00,måste hem och hjälpa till med valparna.....

Ifredags var jag och tävlade lydnadsklass ett med Zhita i Kristianstad.

Platsen 10,  tandvisning 10, linförighet 9,platsläggande under gång 10,inkallning 8,5,stående 0 ,apportering avstod,hoppet 8,5,helhetsintryck 9,det blev 147 poäng ,och placering 4a av 13 startande,så inget LP för oss denna gång ,men vi kommer igen !!!!!!!!

Eros har lämnat oss.....

Ibland är det inte roligt att skriva här ,och detta är ett sådant ögoblick.Eros fick 12 och ett halvt år,och vi ska minnas honom med glädje,spring nu på ängarna tillsammans med Olle,Tyko och Devil,så möts vi om ett tag pojkar !!!!!!Eros  1997-02-12.......2009-08-06

Sov gott gubben......

Johanna och Chillie på besök.

Idag har Johanna med Buskelunds King Creole varit här ,självklart har vi gosat med valparna ,men även hunnit träna lite .La två spår till Chillie ,som jag tyckte gick riktigt bra .Sen var vi uppe på Karlshamns BK,körde lite Agility med Chillie ,och även ett lydnadspass hann vi med.Körde och handlade hundfoder ,och sen till affären för att handla hamburgare ,då när vi kom ut,så mindes jag ,att jag nog glömt kameran uppe på klubben ,mycket  riktigt låg den där uppe ,så tur hade jag ,att inte någon tagit den,den är värd mycket för mig!!!!!!!!!!

Chillie i full fart...Chillie och Zhita har kul...Fina Chillie..

Chillie hoppar av A-hindret..Vippen..Chillie hoppar över Lången...Johanna med bebbisarna....Sötnos !!!!!!!Bitas kan vi..Bita hakan är kul...Monster-Annika.....

Johanna med Taxa-Lisa...Pussas är härligt !!!!

Mys....Dragkamp...

Min strumpa......

Lyft örat....Buskelunds Ronja....Ronja...Ronja...Är man söt,eller !!!!!!!!!!! Buskelunds Prusseluskan....Prusseluskan...Prusseluskan....

Bebbisarna sex veckor....

Igår var en lyckad dag ...Rene`e och  Kent-Ove var här från Lidköping,dom föll för Ronja ,och har bestämt sig för henne ,sen ringde det från Mörrum,Mona med familj ville komma och titta på valparna,dom föll för Emil ,och har tingat honom ,så underbart skönt ,att det börjar att röra på sig ,fick rådet av min kompis Irene ,Sitt stilla i båten ,säger hon,valpköparna kommer ,och ha inte panik ,tack för rådet Irene ,ska lyssna på dig i fortsättningen ,ha,ha.....
Här kommer lite bilder från morgonen !!!!!!!Pippi...Utställningshund !!!!!!Kom inte nära Pippi,och ta mitt ben,då får du på moppo.....Min älskade man ,med min älskling Atlas.
Jag vill här passa på att ge min man tusen kramar och TACK,för att du till 100 procent har ställt upp för denna valpkullen ,du dammsuger ,torkar golv ,tvättar plädar ,och byter till valparna ,gör i ordning mat till dom ,och sitter nästan mera med dom än mig ,det är vad du fått gjort på din semester ,finns det någon annan karl i detta land som hade gjort detsamma ,tror inte det !!!!!!!!DU ÄR GULD VÄRD.....

Buskelunds Ronja ,som ska till Lidköping....Ronja...Buskelunds Pippi.....Buskelunds Emil...som ska till Mona med familj här i Mörrum.Emil...Emil...Bitas kan vi...


RSS 2.0