Summering av-09



Atlas blev sjuk detta året ,han blev trött ,och var inte sig själv ,blodprover togs två gånger ,som utslöt borrelia och erlichia,antibiotika tog inte på honom ,men så fick han sprtutor med cortison ,och blev ordentligt piggare ,han går fortfarande på cortison ,i tablettform ,jag undrar hur länge vi ska hålla på med det ,han är fortfarande inte riktigt den vanliga Atlas,jag hoppas ju vid allt ,att jag ska få behålla min älskade vän många år till !!!!!!!!



Detta året fick Vimza sin andra kull ,den 19/6 ploppade det ut sex tikar och en hane ,alla har fått nya hem ,och nu är dom ett halvår gamla ,och jag får bara possitiva rapporter hela tiden ,jag har sagt det förr ,men säger det igen ,Vimza är den ultimata avelstiken ,hon lämnar stabilitet ,och det behöver denna rasen......



Zhita och jag har varit utei lydnadsklass ett i år ,som bästa poäng har vi fått 178,184 och 191 poäng ,och Zhita kan nu titulera sig LP1, har skickat in till ÅBB,så vi får väl se hur hon placerar sig där ,målet för 2010 är att klättra i klasserna ,så långt det går ,även att komma ut och köra bruks.Och en liten tanke är att Zhita ska bli mamma 2010,återkommer med det !!!!!!!!



Åtta hundar ,taxen fattas......



Björn,jag och hundarna.....



Här har vi taxa-Lisa ,hon blev åtta år-09,hon är still going strong,men lika envis som alltid...



Här har vi Scotte och Bea ,Bea blev två år -09,och Scotte fyllde 7 år...



Här har vi Lajka ,som fyllde två år i september ,hon är vårat andra energiknippe ,Zhita är värst ,under hösten har vi tränat sökh med Lajka ,och det kommer vi fortsätta med ,tanken är ju att vi ska ut på tävlingsbanorna ,både i sökh och lydnad 2010....



Lajka !!!!



Här har vi Jonas med sin Amadeus ,han blev kvar hos oss från A-kullen ,för ingen ville väl ha en svanslös hund ,men Amadeus vaktar oss noga ,nåde den som kommer in objuden här,då vrålar han i högan sky,Atlas och Amadeus blir fyra år den 11/3 2010........



Till sist Björn med Mimmie ,hon fyllde sex år detta året,det är mammas hund ,och hon följer mig som en skugga ,och sitter och väntar på köksbordet tills jag kommer hem.



Liten summering av året-09,nu är det bara åtta timmar kvar på detta året ,så GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA.....

Besök av Timo och Johanna......



Jonas kusin Timo och hans dotter Johanna ,kom en stund i dag och hälsade på ,Johanna är hundtokig,och jag kan se mig själv när jag var i hennes ålder,hon har ingen egen hund just nu ,men jag tror det är lite på planeringsstadiet ,Timo är väldigt förtjust i Grosser sennenhund,kanske blir det en sådan framöver.....
På bilden Johanna med Bea......



Johanna med Zhita...



Johanna och Atlas....



Efter det åkte vi hem till Stina ,hon bjöd på laxamiddag ,med blåbärspaj som efterätt ,jättegott !!!!!!!!
Nu i kväll har syster Jenny varit här ,vi har firat Björns födelsedag ,Björn,Jonas och Jenny åt ett varsitt Wienerbröd ,men jag var ståndaktig ,och tackade nej ,drack bara kaffe..
I morgon är det årets sista dag ,sedan går vi in på 2010.
Vi får väl se vad det för med sig !!!!!!!!!

Ingenting egentligen.....

Händer inte så mycket i Buskelund just nu ,i måndags var det träning i ridhuset ,vi körde en och en ,och man blev kommenderad ,tyckte Zhita gjorde bra ifr¨ån sig ,ändå hon stod i hörnet av rutan,fritt följ var okey,hon hoppar till vid start ,undras hur man kommer tillrätta med det,platsläggande under gång ,är bra,inkallningen bra,apporten bra,hoppet strulade lite ,men blev bra till slut ,vid fjärret hade jag dk,hade det varit tävling ,hade jag inte vart uppflyttad ,pga av hoppet,men så är det,tränar i ridhuset på måndag igen ,sen är tävlingen på onsdag.
Nu på lördag tränar vi sökh vid E:22an,men först är det nyår ,vi firar hemma såklart med hundarna ,skulle aldrig falla mig i från att lämna dom vid nyår ,då behöver dom sin mamma ,fast det är bara två som inte tycker om smällarna ,och det är Scotte och Mimmie,resten bryr sig inte ,så det är ju bra.
I går var vi på middag hos svärmor ,det var gott ,egengjord sceeskake med jordgubbar är ju inte helt fel ,men snart är det slut med den goda maten ,nya tag inför 2010,känner att jag måste bli sundare i min kosthållning ,jag ligger nog i flera riskzooner,både för hjärt och kärlsjukdomar ,och risk för diabetes,jag vill leva många år till ,så jag får skärpa till mig ,mycket gott och onyttigt har det blivit under Julen.
Min kompis Kate är så duktig nu ,hon går hos viktväktarna ,och går ner varje vecka,hon har varit duktig under Julen också ,så det går om man vill.
Jonas kusin Timmo träffade vi ute hos svärmor i går ,han har gått ner 20 kg bara genom att ta mindre portioner ,inget springande eller motionerande ,det mesta handlar om att ändra kostvanorna ,sen får dom i Biggest loser motionera så mycket dom vill ,inte så svårt när dom har egen tränare ,och  speciell mat som serveras på bordet varje dag ,då hade jag med kunnat vara med där och lyckats ,nu ska dom ju köra biggest loser i Sverige ,och söker deltagare ,jag hade gärna sökt dit ,men jag kan ej vara ifrån mina hundar så länge,ändå jag har Björn hemma ,hade jag inte klarat det,men det hade varit en kul grej........
Idag ska syrran och jag in till stan ,köpa present till Björn som fyller 52 år idag ,hurra hurra hurra hurra för min bror Björn idag,sen ska vi köpa vinerkängor till min mamma Siv.
Så nu börjar dagen i Buskelund,ha det bra med er alla ,och ta hand om era hundar i morgon nyårsafton,JAG ÖNSKAR ALLA MINA BLOGGLÄSARE ETT GOTT NYTT 2010 !!!!!!!!!!!

Buskelunds Ronja på utställning....

Idag har Ronja varit på Skaraborgs Inofficiella Julutställning,hon ställdes i 6-9 månader.
Domare var: Jhonny Andersson.
Först blev Ronja BIR OCH FICK HP.
Sen blev hon BIS:4a valp 6-9 månader.
Hennes kritik: 6-månaders tikvalp av utmärkt typ,typiskt huvud med många bra detaljer,utmärkt hals och rygg,korrekta kroppsproportioner,för åldern välutvecklad kropp,med passande benstomme,rör sig typiskt runt om,och har ett SUPERTEMPERAMENT....
GRATTIS  Kent-Ove och Renee !!!!!!



Ronja med lill-husse...



Ronja....



Ronja....



Ronja...

Tomtemor med sin Nizze.....


Kate som tomtemor ,med sin sonson Elias,julen-09.....

0,6 grader plus ute ,lite av snön ligger kvar ,har nu läst att det ska komma i kyla till nästa vecka ,jag tackar och tar emot,hellre det ,än slask och blöta !!!!!!!!
Mamma och jag var ju inne på rean igår ,när vi hade gått en stund på kappahl,så kommer hon till mig och säger ,Carina-jag har glömt tänderna hemma,jag skrattar och säger ,det är väl inte dom du ska handla med ,hittar du något du vill ha ,så får väl jag betala,så vi letade vidare ,jag hittade ett par snygga jeans, 199 kronor.Sen var vi till Jansens och Lindex ,men det var inget som passade damen ,så jag sa vi åker upp till Maxi på måndag ,där kan vi gå i lugn och ro och titta ,så vi åkte hem ,utan att mamsen fick nått köpt.....
Det blev ingen träning för mig i ridhuset igår ,tiden går så fort ,sen tyckte jag det var för sent ,så man blev sittandes framför tv i stället ,det är ju bra ju ,min favoritfilm gick på tv i går ,När lammen tystnar ,och sen tittade vi på ,tomten är far till alla barnen ,den är ju bara så bra .
idag ska vi på middag till Jenny ,skönt att slippa Julmaten ,för vi blir bjudna på Skaldjursgryta ,mums !!!!!!

Mitt i natten

Klockan är 01,00 på natten ,och jag kan ej sova,så nu blir det lite blogg i stället.
Syster yster kom hem ifrån Örebro i går ,skönt ,det var snöoväder i Jönköping ,annars hade det gått bra......Härligt att dom är på hemmaplan igen...
Igår gjorde vi inte mycket,gick promenader med hundarna ,och tittade en massa på tv ,sen vilade jag på eftermiddagen ,kanske därför jag inte kan sova nu !!!!!!!!
Nu på förmiddagen ,ska mamma och jag in på rean ,tänkte man kunde fynda några byxor ,jeans eller myspysbyxa,mamma ska ha en vinterjacka ,och ett par vinterkängor,jag fick en jacka av svärmor i julklapp ,så det har jag,BRA!!!!!!Och så har jag mina vinterkängor jag fick av Kate förra året ,dom är toppen ,varma och goa.....
Nu har det inte blivit mycket träning dessa dagar,men det tar vi igen nästa vecka ,fast jag får skippa sökhträningen på tisdag ,är ju bjuden på middag till svärmor,undras om jag inte ska titta in i ridhuset idag ,se om det är ledigt ,och träna bara jag själv ,det kostar 100 kronor i timmen ,men det kan det ju vara värt en gång,Zhita och jag behöver ha mycket träning nu ,inför tävlingen den 6/1 i Saxnäs,det är långt att köra ,men värt vartenda öre ,om vi blir uppflyttade !!!!!!!
Jag är så nyfiken nu ,vilken plats vi hamnar på i tävlan om Årets bästa belgare,men det får jag inte reda på typ ,förrän den 12 januari,spännande !!!!!
Mycket tävlingar har jag planerat för våren 2010,och så kommer jag starta Lajka med i lydnadsettan ,så senare i vår kommer jag ha två hundar att tävla med ,men jag är inte värst ,Annika har Penny i elit ,hon ska starta Windie i trean ,och så har hon Gabbis i ettan ,det ni ,orka med det om ni kan,vet ingen som tränar lika mycket som Annika ,och hon tycker det är så himla kul också ,men så har hon ju tagit sig till SM med ,ser jättemycket fram emot att köra i väg med tjejerna i juni till Karlstad ,det blir jag ,Pia ,Catja och Annika,stugan är ju redan hyrd,det är den 18-20/6,bara att få se Sveriges bästa lydnadshundar på plats ,är helt fantastiskt ,då ska jag ha sparat i hoppa till en videokamera ,så jag kan filma alltihoppa.
Natti Natti  !!!!!!


Träff hos Buskelunds !!!!!!

Den 3/1 2010 är det träff hos oss i Buskelund,jag har kontaktat alla som har ett rimligt avstånd att köra,och vi träffas med förbehåll om vädret.Vi kommer åka och släppa hundarna någonstans ,en gemensam promenad ,sen åker vi upp till Långasjön för lite sökh och uppletandeövningar,däruppe finns det också  så att vi kan fika och grilla korv ,ni behöver inte ta med er något ,jag bjuder på fikat ,ta med godis och vatten till hunden......sen avslutar vi med en gemensam promenad......Vi träffas på konsum i Mörrum kl 10,00.
Jaha nu är Julafton över ,och med det kom det jäkla regnandet tillbaka ,nu är det tre plus här ,och regn i luften ,så bye bye snön !!!!!!!Vi var ute två långa promenader med hundarna ,innan vi åkte ut för att fira Julen hos Jonas mamma ,vi kom hemm efter fem timmar ,och det fanns ingen kisspöl ,eller något söndertuggat ,så hundarna hade skött sig bra,men kissnödiga var dom ,sen gick dom och lade sig igen ,och Jonas och jag satt några timmar innan vi gick och lade oss 21,30,sen har jag sovit till 05,30,då vaknade hundarna.
Idag har vi inga måsten ,utan äter Julamat som är kvar ,och åker ut med hundarna,på söndag är vi bjudna till syster yster på skaldjursgryta,och på tisdag är vi bjudna till svärmor på middag ,och på onsdag är vi bjudna på laxamiddag hos Stina ,Jonas mammas syster.......Men mest ser jag fram emot våran lydnadsträning i ridhuset på måndag ,Fick PM från Saxnäs ,det är bara två i lydnadsklass två,skönt ,och vi börjar inte förrän kl 12,00 ,men jag ska åka efter Anne.marie,så jag får köra tidigt ,för eliten börjar 9,00,dom är 6-7 st,hoppas nu att Zhita hämtar apporten och kommer till mig ,hade varit härligt med ett förstapris !!!!!!!!!

På tur......



Nu är det Julaftons morgon ,kl är 02,15,Hubert och jag var ute igår med hundarna ,lika härligt varje gång att se glada hundar springa järnet......



Hades ,Zhita och Lajka...



Vackra Hades.....



Hades...



Fyra lyckliga Belgare !!!!!!!!!!



härliga snö...






Hades och Lajka...



Hades sitter fint.

Jaa gott folk,nu är det Julafton ,och vi har en vit Jul ,härligt.
Jag vill önska alla som läser bloggen ,en Riktigt God Jul..........

Vackra Ronja....



Det här fotot fick jag från Reene i dag,det är Buskelunds Ronja 6 månader,otroligt fin ,och Ronja är supersocial ,och anfaller alla människor hej villt.
Pratade med Carola i går med ,som har Buskelunds Ida,hon är också supersocial,och Carola går ju på rehabilitering med  Ida,det ser jättefint ut med korsbandet ,men dom ville att Ida skulle gå 10 gånger till .Jag är så glad att jag fått en sån otrolig valpköpare till Ida,som ger allt för sin hund ,det går både pengar och tid till att rehabilitera Ida ,STOR KRAM OCH ELOGE TILL DIG CAROLA !!!!!!!!

Det är inte bara Carola som jag tycker är en suverän valpköpare ,utan alla som har köpt valp i Astrid-Lindgrenkullen ,ni är helt otroliga ,får bara possitiva rapporter om era valpar ,då är det GULD OCH GRÖNA SKOGAR ATT VARA UPPFÖDARE.......

GRRRRRRRRRRR.....

Nu är jag mer eller mindre irreterad på min data ,fick en cd-skiva av Åsa ,som hon bränt,det var från träningen i bräkne-Hoby ridhus i lördags.Tänkte det skulle bli kul att titta på den ,då säger datan ,att det går inte att köra ,det fattas media windows player ,vi installerar ,det går fortfarande inte ,efter många om och med ,så hittar Kate en Codec som måste installeras ,då kommer det upp ,att det inte går att köra ,för det finns ingen ljudenhet i datorn ,faaaan ,ska man inte kunna se en film när inte ljudet fungerar ,vi har inga högtalare kopplad till datan ,för dom vi hade slutade att fungera ,så nu ska jag i väg och se om jag kan hitta några billiga högtalare ,och fungerar det inte sen ,kommer ni att höra talas om någon galning som kastade ut datan genom fönstret.Jag är mäkta irreterad.....Vi försökte att se filmen genom tv ,men då sa Kate ,att det är få DVD som tar brända skivor ,så det projektet kan man ju lägga ner ,då får man väl lägga 10,000 för att få se filmen på tv ,och det tänker jag inte ,men jag kommer i håg när jag skaffade min systemkamera ,vilket sjå vi hade innan bilderna fastnade på datan.

Kort på Zhita och Atlas.....

Kanske det kommer nya foto på Atlas och Zhita till hemsidan idag ,ska hämta kort hos Mankis där jag köper hundfoder.....Ska försöka leta reda på en bilverkstad ,där dom kan fylla på lite vatten och olja ,tror inte jag har haft uppe huven på bilen ännu ,så jag kan omöjligen veta vart man fyller på alla sorts vätskor ,det får en serviceman göra,fast det kan kosta några hundralappar ,så är det värt att det blir rätt.Här är åtta minus nu på morgonen ,ska i väg nu kl 10,00 för träning i ridhuset ,Åsa kommer med sin golden Anton ,och hon har bränt en cd-skiva till mig ,om träningen vi hade i ridhuset i bräkne-Hoby ,ska bli spännande att se den.Nu jobbar Jonas bara tre dagar till ,sen är han ledig i två veckor ,hade ju planerat mycket skogsträning ,vi får väl se hur det blir med det ,men vips kan snön vara borta ,så är det ju här nere i söder !!!!!!!!


Härliga snö !!!!!



Jag älskar det ,hundarna älskar det,vi har sex minus ,och det snöar för fullt,ingen plogbil har setts till idag ,så det blir nog att vara hemma ,hundarna och vi har kul på tomten.
Lite oro är det att väderprognosen har visat mildare till Jul ,hoppas att inte snön  går bort ,och att det blir slask.Hoppas också jag kommer i väg i morgon ,för att träna lydnad..

 

Så mycket snö har det kommit sen igår...

 

 


Träningstävling i oväder !!!!!!

Startade här ifrån Mörrum kl 9,00,skulle vara i Listerby kl 9,50,det var så fint väder här ,men minus 6 grader ,så långkalsongerna kom på ,efter en stund jag kört ,hamnade jag bakom en sölig lastbil ,och det ven snö på mig,så jag fick ligga långt bakom honom ,han svängde av i Ronneby ,men ovädret fortsatte,det snöade bara mer och mer ,och sista biten fick jag ligga i 50 kilometer,kom fram ,och var naturligtvis först ,vilken dåre till ger sig ut i detta väder ,jo 9,55 kom Annika och Catja ,och vi skrattade när vi fick syn på varann ,och mycket riktigt ,ingen mera dök upp,vi planerade att köra och släppa hundarna någonstans ,så kom vi på att vi hade mött Anne-marie ,mot motsatt håll ,vad skulle hon till Ronneby att göra ,hmmmm,jag ringde hem till Jonas(varken Catja eller Annika hade sina mobiler med sig),fick Anne-Maries telenr,Annika ringde henne ,och hon sa att hon försökt komma i kontakt med oss ,som tur var hade hon fått tag i ett ridhus i Bräkne-Hoby vi kunde vara i ,det var ju kanon.Det blev till slut bra träning ändå ,kastade apport till Zhita två gånger ,hon kom bra in till mig ,inget rejjs idag ,annars var det synd att vi inte fick fram det ,för det är ju på träning ,jag kan göra någonting åt det ,men hon är slug min tjej ,tror hon kände att matte skulle ta tag i henne idag ,så hon tänkte ,det är bäst att vara duktig ,hon låg fint på platsen ijämte Hero.......Vi fick glögg när vi kom ,det kändes härligt med lite varmt,efter träningen ,bjöd Anne-Marie på god fika ,det var superfint ordnat.Tack Anne-Marie ,allt blev ju bra till slut!!!!!!!!!!!!!

Här kommer lite bilder från träningen........



Ser ni ovädret ,Annika försöker sätta på sig lite tjockare byxor,humöret är det inga fel på.......

Thomas kom med sin tinja,kvalad till SM-2010...

Glöggbordet framdukat...

Skönt med lite varmt.....

När vi kom dit ,släppte vi hundarna så dom fick rejjsa runt,7 hundar lösa tillsammans ,därav sex tikar ....

Älskar att se hundarna på det här viset,då mår man bra ,ändå det är snöoväder !!!!!!

Gabbis och Zhita,plus Anton som slår en båge......

Gabbis nosar på Anton...

Fly,Gabban och Zhita.....

Fly och Zhita...

Åsa med Anton,Alice och Zhita...

Annika och Catja med sina hundar...

Chillie(shäfer) vill också vara med....

Chillie och Penny kollar av varandra....

Kaffetime !!!!!!!

Fina mackor blev vi bjudna på.....

Så här ser jag ut ,när jag ätit köttbulle-macka med rödbetsallad,hmmmm !!!!!!!

Tack alla för en trevlig dag i snöovädret,nu kör vi på måndag igen.....


Bilder i snön



Zhita och Lajka,äntligen har vi fått lite snö och kallt ,ska snöa i natt också sägs det.I morgon ska Björn och jag åka till Maxi och handla ,se om man hittar några julklappar,och lite julamat ska förstås inhandlas,vill slippa gå i affärer nästa vecka ,kan tänka mig att dom flesta handlar då !!!!!!!!

Lajka med mamma Vimza.....

Jag ringde till Anne-Marie i dag ,och frågade om det blev någon träning på lördag ,jag tycker det är lite kallt ,och att det är en del snö ,men det hade jag inget för ,Anne-Marie var så possitiv till träning på lördag ,och förstod inte alls att jag ville ställa in ,så blir det inte snöoväder ,så kommer träningen att hållas ,men vi tränar nog inte sökh efteråt ,det blir lite väl häftigt i kylan ,utan jag tar bara Zhita med mig ,och kör igenom henne ,och faktiskt behövs ju en träningstävling för hennnes del ,för vi tävlar ju igen den 6/1,det går fort dit ,så tränar vi lydnad i ridhuset i Vekerum på måndag.

Atlas och Zhita.....

Zhita......

 


Byte till vinterdäck....

I går kom det ett litet snötäcke ,och det var minusgrader ,men på eftermiddagen slog det om ,och kom regnblandat och plusgrader ,det var den vintern ,men har kollat på Blekinge läns tidning ,och det är snö och kallt på ingående ,så dax att byta till vinterdäck.....Jag älskar snö och kallt ,när det är snö och kallt och torrt i marken ,blir det så mycket lättare med städningen inne ,och det är ju härligt ,ni kan ju tänka er att torka 9 gånger fyra tassar!!!!!!!!!
Jag gick med i en ny mailinglista i går ,den heter ubislistan ,och är för folk som älskar Belgare ,Carin på A-Te-Ell hjälpte mig att bli medlem ,har ju varit med i nordbelglistan i många år ,men den har stängts ner nu.Jag får inte så mycket mail,mest reklam och något från valpköpare i bland ,därför är det kul att vara med i någon lista......
Nu har Annika bokat stuga åt oss uppe i karlstad då SM för lydnads och agilityhundar går den 18-20 juni nästa år ,vi är fyra tjejer som åker upp,Annika,Inga-Britt,Pia och jag,vi har hyrt en fyrabäddsstuga med kök och toalett och dusch ,det blev inte så billigt ,men det är värt att lägga några hundralappar extra för toalett, 890 kronor dygnet ger vi,Annika ligger just nu på ett snitt på 288 poäng ,och i år kom lydnadshundarna med på under 280 i snitt ,så jag har sagt till henne ,att hon är med till 99,99 procent ,och jag vet också att hon kommer höjja snittet ,för hon har säkert 5-6 tävlingar till att tävla med Penny innan kvaltiden är ute......Någonting att se fram emot i vintermörkret.
Vi andra kämpar på i dom lägre klasserna ,och just nu undrar jag om jag och Zhita ska ta oss till dom högre någon gång ,vi har liksom fastnat i tvåan ,men man får tänka possitivt ,och tro att 2010 är året då vi klättrade uppåt,Pia är åtminstonde uppflyttad till trean,och kommer förhoppningsvis ta sig till elit någon gång under våren,Annika behöver väl bara ta en tävling med Windie i trean ,så är dom i eliten sen.
Nu ska jag hämta mitt kaffe och ta min medicin ,sen börjar dagen !!!!!!!!!

Lek efter träning....

Dom hundarna som går ihoppa ,brukar få rejjsa runt efter träning,så jag tog lite bilder av det idag !!!!!!!



Åsa med 10-åriga Alice......

Gabbis,Zhita och Donna ,tre tikar som går ihoppa,Donna snart 7 år,Zhita snart 2 år ,Gabbis snart 1 år......

Alice vill ha godis...

Anton,snart 7-årig goldenpojke ,som är uppe i elit lydnad ,och har ett förstapris.....


Inställd sökhträning....

Anne-Marie ringde mig 08,10,då var jag precis på väg att köra till Hoka,hon var sjuk ,och Johanna var i Malmö,Åse och Stefan kunde inte komma Per-Ola jobbade ,Anna har jobbat natt ,Annika och Catja kunde inte komma ,så kvar var Helen ,Pia och jag ,så vi ställde in .

Jonas och jag tog ett gäng och körde till skjutbanan i stället ,där fick dom rejjsa runt i en timme !!!!!!!



Här kommer ett gäng zoombisar !!!!!!

Jonas står och viftar om något......

Atlas,Scotte och Mimmie.....

Atlas och Zhita....

Pinnligan !!!!!!


Höganäs.....

Ja är man riktigt klok egentligen ,upp 4,30 en lördagsmorgon ,hade laddat kaffebryggaren på kvällen innan ,så det var bara att trycka på knappen ,mackorna var färdiga ,slängde mig in i duschen,packade i hoppa allt i väskan ,och stolen var med ,kändes som jag glömt något ,och mycket riktigt ,kom jag på att jag glömt Marie-Louise hundtäcke ,som jag skulle lämna till henne i Höganäs,hundtäcket är glömt ett flertal gånger ,så sorry gumman ,du kommer nog aldrig se ditt täcke !!!!!!!!!!Annika började eliten med Penny kl 8,00,hon drog så klart nr 1 ,visst ,är dom 13 i elit föredrar jag nog nr :1,men bedömningsmässigt är det inte bra ,det ska mycket till för att domaren ska dela ut höga betyg,Inga-Britt och jag stod och tittade ,och tyckte domaren var lite snål på vissa moment,men Penny var duktig även idag ,hon satt fint på sittandet i grupp ,men hon hade pipit ,så därför betyg 8,5,fullt på platsen ,sen förargliga 7:a på fria följet ,12 poäng borta ,sen gick det mycket bra,så Annika och Penny slutade på 284,5 poäng ,och blev placerad 2/10,nu har Annika höjt sig på kvalistan ,så hon har ett snitt på 289 poäng,KARLSTAD HERE WE COME !!!!!!!!!!!



Dagens pris blev en fin gås.....GRATTIS ANNIKA OCH PENNY.......




Sen till min och Zhitas tävling i lydnadsklass två ,vi drog startnr:2,hon låg fint på platsen betyg: 10,sen var det dags för fritt följ,hon hoppade till lite i början ,sen gick hon hur fint som helst ,Annika trodde inte under 9e fick betyg 8a,platsläggande under gång ,Annika trodde inte under 9,5,fick betyg 8a,inkallning,snabbt tempo,stannar bra ,betyg 8a,ULLA-BELLA 8888888888A,SEN INTRÄFFAR DET MYSTISKA ,SÄNDANDE TILL RUTAN,MIN LILLA TJEJ STÅR INNANFÖR I RUTAN,ENA TASSEN PÅ LINJEN ,MEN SOM SAGT INNANFÖR ,BETYG 5,tur jag inte tittade på betyget ,hade nog brutit redan då tror jag ,men sen föll vi på apporteringen ,trots högt dubbelkommando av mig ,när hon griper apport ,skriker jag HIT,hon rejjsar runt med apporten ändå,så var denna tävlingen körd ,tror aldrig jag blivit så nerdömd av någon domare förut ,Annika sa att han nog blivit biten av en Belgare ,ja vem vet ,oss tyckte han minsann inte om ,men apporteringen måste jag få rätsida på nu ,innan jag går ut igen,den dan vi tävlar för en possitiv domare(gärna Blekingedomare,ni är BÄST)då kommer det bli mycket bra ,och jag fått ordning på apporten.Jag vet att allt är mitt fel ,att jag släppt Zhita när hon tagit något från Annikas korg ,sprungit i väg med det ,oavsett om det varit en apport ,eller trasa ,så har jag bara stått och skrattat åt henne ,det får jag äta upp nu ...Men jag är ändå lite deppig nu ,för jag vet att min tjej kan vara så duktig ,och var duktig i dag på vissa moment ,och blir så neddömd ,TRÅKIGT..........nu får vi ta nya tag ,inför 2010,då vi kommer tävla flera tävlingar inomhus ,men det lär dröja innan jag sätter min fot i skåne igen........


7 hundar...

7,30 när det ännu var lite mörkt ,tog Jonas och jag Mimmie,Vimza,Lajka,Zhita,Amadeus,Atlas och Scotte,och körde ner till skjutbanan ,och hundarna fick rejjsa ut ,dom sprang emellan oss ,och Amadeus är värst ,vilken kondition den hunden har,vi var ute 45 minuter ,så nu är hundarna helt slut ,och man kan fixa med saker i lugn och ro ,taxa-Lisa och Bea får följa med mig sen ,när jag kör in till stan .Folk frågar ofta hur jag hinner med 9 hundar ,men det har aldrig varit några problem ,har man ett gott ledarskap på sin hund ,så kan man ha med sig 4-5 st ,och släppa dom lösa tillsammans ,jag vet många som har mera sjå med en hund ,än vad jag har med 9 hundar,och sen anser jag att en hund inte behöver komma ut 3-4 timmar om dagen ,jag kör två gånger ut med varje hund,och det blir i regel 40-45 minuters runda,huvudsaken dom får vara tillsammans med mig ,och inte lämnas ensamma 8-9 timmar om dagen,sen älskar jag att se hundarna springa lösa och ha roligt tillsammans ,och jag lider varje gång jag ser hundar som alltid få gå i koppel.Nu kl 10,00 kör jag in till stan ,och fixar med lite ärenden ,sen kl 17,00 ska jag vara hos Jenny ,för barnen har bakat pepparkakor i dag ,så jag är bjuden på kalas.

Måste hinna hem till IDOL sen ,det är ju den stora finalen idag ,jag kommer hejja på Calle ,men jag tror Erik tar hem det ,det ska bli härligt att se dom i Globen ,och höra dom sjunga.

I morgon blir det upp 04,30,Annika och jag kör till Höganäs ,tävlar lydnadsklass två med Zhita ,och Annika tävlar elit med Penny ,återkommer i morgon med reportage och bilder därifrån....

På söndag är det sökhträning i Hoka ,undras hur många vi blir då ????

Jag har fått en ny IDOL,har ni sett Messi i Barcelona fotbollslag ,ni vet där Zlatan spelar ,jag är inte det minsta intresserad av fotboll ,men i bland tittar jag ju ,när Jonas och Björn sitter och tittar ,och till och med jag kan se att Messi är en otrolig spelare ,så min nästa hanhund kommer heta Messi,Buskelunds Messi låter väl fint !!!!!!!!!!

Höres i morgon     , hajvajs !!!!!!!


Tikarna ur löp....

Gud va skönt ,nu är dörrarna öppna igen ,och hundarna tillsammans ,inget passande nu på länge.

Zhita och Lajka kommer gå i löp februari-mars ,och kommer då inte att paras.Så nu är det lugnt några månader,och på Julafton,kommer Jonas,Björn,mamma och jag ,åka ut till Jonas mamma och syster ,då kan vi utan oro lämna hundarna ca fem timmar ,det blir mycket rastning på förmiddagen ,så dom håller sig lugna sedan,sen kommer vi hem vid 18,00 på kvällen ,då ska självklart hundarna få lite julamat,och vi kan i lugn och ro sitta och titta på tv,Jenny min syster ,ska åka till Örebro,och vara hos sin riktiga syster över julen ,Jenny och jag är inga riktiga syskon ,min mamma och pappa tog Jenny som fosterbarn ,när hon var 7 månader ,så jag har ju växt upp med Jenny ,och hon är mig lika kär som en riktig syster,vi kommer naturligtvis sakna Jennys barn på Julafton,Emelie,Maja och Elin ,men vi ska träffas den 27/12,och har då med oss massa julklappar till barnen,och Jenny ska bjuda oss på god skaldjursgryta,sen kommer Anders(barnens far)och hämtar dom på kvällen ,och Jenny börjar och jobba på måndagen.

Jonas jobbar bara sju dagar till ,sen är han ledig i två veckor ,ska bli helt underbart ,då hjälps vi åt att rasta hundar under dagen ,och det blir mera tid till träning.

Det ska ju bli lite kallare nu under helgen ,till tisdag kunde det bli minusgrader här nere ,och Jonas hade hört någonting om snö ,men det vill jag se först,kommer det något ,så blir det ju bara slask ändå,jag brukar ta mig nöjet att titta på hus till försäljning ,vilka hus man får uppe i Jämtland,typ Överkalix och så ,fina hus till billiga priser,det skulle vara härligt att i framtiden flytta uppåt ,och få uppleva riktiga vintrar ,jag kommer i håg då jag bodde i Örebro som liten ,det var ju stora drivor med snö ,och vi åkte pulka och skidor i suttarboda,dom till och med ordnade en slalombacke till oss ,ja det var härliga tider.

Annars går tiden så fort just nu ,man hinner inte vakna förrän det är dags att gå och lägga sig igen.Har anmält och betalt för Zhita till Saxnäs BK. Har tänkt mig Värnamo den 23/1 också ,men inte anmält mig dit ännu.

Är så nyfiken på vilken plats jag kommer om ÅBB,får ju inte reda på det förrän i början av januari,så man får ha lite tålamod,tidningen Belgaren kom i går ,där var fyra GodJul-annonser från uppfödare,det var skillnad när inte internet var upptäckt ännu ,då var tidningen full med Jul-annonser,det är verkligen synd att det är på detta viset ,och jag skyller inte på några andra ,för jag är lika dålig själv ,men det är relativt billigt att sätta in annons i Belgaren ,man får en helsida för 600 kronor ,så jag ångrar faktiskt att jag inte gjorde det ,men jag ska försöka ta mig i kragen ,och skicka in lite Grattis-annonser nästa år ,om mina valpköpare är ute på tävlingsbanorna och gör resultat ,en vän till mig ,Anne på kennel Darkn Smart,hade satt in massor av annonser om sina valpköpares bedrifter i detta numret som kom ut nu ,stor Eloge till dig Anne ,det är ju både roligt för uppfödaren och valpköparna att synas ,tänk om dom flesta hade gjort så ,vilken tidning vi hade haft!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 


Lydnadsträning.....



Windie i mattes trygga famn.....

Använde lina på dom första kasten ,och det gick bra ,hon kom fint till mig ,här ett kast utan lina ,och hon kommer bra till mig,känns fint inför lördagen !!!!!

Bra Zhita !!!!!!

Penny vid läggandet i dumrutan......

Lippe går fot med sin matte Anne-Marie.......

Anne-Marie med Lippe........

Vi kommenderade varann,bra träning.....

Det blir tidigt på lördag ,Annika börjar redan eliten kl 8,00,så hon hämtar mig 05,20,är man klok eller ,och min klass börjar inte förrän 12,00,så det blir en lång dag i väg ,men det är ju kul också ,annars hade man väl inte hållit på !!!!!!!


Barbie....

Igår passade jag Jennys barn igen ,då hon jobbade kväll,När Elin och Emelie skulle upp och lägga sig ,ville Elin att hon och jag skulle leka med barbie först,så lite nya frisyrer fick dom små dockorna ,och sen ville Elin läsa för mig.Efter det gick jag ner och tittade på mitt favoritprogram,Livet från Fagervik ,det är så töntigt ,att det blir skitbra,så mysiga skådespelare,och inte det minsta tendens till skräck eller våld ,det får man nog av i dom amerikanska serierna !!!!!!!!!Jenny kom 21,20 då körde jag hem på en gång.

I kväll är det träning i ridhuset ,vi blir nog bara tre stycken ,för Catja hade körlektion ,och Pia skulle på möte,så det blir gott om plats i kväll ,och det blir bra för mig ,för jag ska använda lina ,nu på Zhitas apportering ,få se om det hjälper ,att hon förstår att det är matte hon ska komma in till ,och inte rejjsa runt för sig själv med apporten ,hmmmmm !!!!!Det är ju tävling i Höganäs på lördag ,och först tänkte jag att jag skulle strunta i det ,men vad faaaan,det är ju spännande,och chansen finns ju alltid att vi kan få förstapris och bli uppflyttade,så jag åker med Annika på lördag ,vi har alltid kul ihoppa,och jag vill gärna se Penny ta ett nytt SM-POÄNG ,och jag håller alla tummar att hon sitter på sittande i grupp två minuter ,gör hon det ,finns alla chanser till bra poäng.Det blir många härifrån Blekinge som kommer ta sig till lydnadsSM-2010,VI HAR Thomas med Tindra ,vi har Anne-Marie med sin shäfer Lippe,vi har Jenny med sin kelpie Kali,vi har Linda med sin shäfer Qrim,och sist men inte minst ,Annika med sin bc Penny ,ja,ja dom  är ju inte riktigt säkra ännu ,men det blir dom !!!!!!Naturligtvis får man åka till Värmland och supporta,ska bli skitkul.......

Jaha tittar man ut ,möts man av dystert väder ,grått och trist ,men för hundarna spelar det ju ingen roll ,och jag tycker det är en underbar känsla ,när jag släpper 5-6 st ,och dom får rejjsa runt i skogen ,och på fält,att se dom springa fritt och ha kul ,är det bästa som finns ,sen att vi människor inte tycker om årstiden ,det är ju en annan sak.

 


Bilder på Buskelunds Pippi(Wixa)



Wixa...

Wixa...

Fin Wixa,,,

Wixa.....

Wixa...

Tack Annika för bilderna ,jag älskar när ni valpköpare skickar bilder !!!!!!!

Idag har vi tränat sökh med lajka igen,Björn och Jenny var figgar,hmmmmm,Jenny skrek färdig ,när hon var på plats ,det är ju bra ju ,Lajka hajade till ,och förstod ju att Jenny satt där ,en alldeles för stor retning för henne ,och Björn gick ner sig i ett kärr ,och blev dyblöt,ja släkten är värst,men det var kul att komma i väg ,och sen fikade vi efteråt,skickade väl en 5-6 skick med Lajka ,hon har världens fart ut i skogen ,och fick köttbulle hos figge....

Till Jul är Jonas ledig 14 dagar ,då ska vi köra hårt med träningen ,spåra med Zhita ,och träna sökh med Lajka ,och så lydnadsträningen förstås!!!!!!


Sökhträning,och flickan som lekte med elden !!!!!!!!

I morse kl 10,00,träffades vi ett gäng på åtta personer för att träna sökh,det är lite för många i min smak ,tar lite för lång tid ,jag har ju ett gäng hemma med ,som behöver komma ut ,tur då att jag har Jonas och Björn ,då fungerar det ändå. Vi känner inte varann så väl i gruppen ,så det blir en del missuppfattningar ,men det är helt okey,jag körde fyra skick med Lajka ,och hon är taggad ,och tycker det är roligt ,har lagt ner mina planer med att köra skall ,hon är alldeles för mammig för det ,snabbt ut till figge och få korv ,sen snabbt till mamma !!!!!!,men hon är qvick och smidig i skogen ,så tar vi det lugnt så kommer det bli bra... Nästa söndag träffas vi i Hoka för att träna igen ,men redan i morgon ,kommer jag köra till Hoka ,för att använda syrran,Björn och Jonas som figgar ,får ju ta tillfället i akt ,när jag får hjälp av syster yster.Min planering är att kunna gå ut med Lajka sent i vår i appellen i sökh.Så tränar jag på flitigt nu ,så kommer vi nog vara färdiga då.....min planering är också att starta Lajka i ettan den 6/1 2010,och samtidigt starta Zhita i tvåan där,då kör vi till en klubb som heter Saxnäs Bk,och ligger precis man kört över Ölandsbron.Det är inomhustävling,och jag kommer ta 5-6 inomhustävlingar mellan januari och mars med Zhita och lajka ,hoppas på LP 1 med Lajka ,och LP 2 med Zhita......jag har skickat in om ÅBB till Zhita,i lydnadsklass ett ,hon har ett snitt på 27,6,förra årets vinnare låg på 27,7,så jag tror vi har en chans att komma bra till,ÅBB är ,tävlan om Årets Bästa Belgare !!!!!!!

I kväll har vi sett ,flickan som lekte med elden ,den var helt suverän ,hon är en fantastiskt bra skådespelare Noomi Rapace,ska bli spännande att se sista filmen i serien ,LUFTSLOTTET,den är ju ute på bio nu ,men jag väntar nog till den kommer på DVD.........

Efter vi tränat idag ,la jag mig att sova några timmar ,vilket jag får lida för nu ,kan alltså inte somna ,men jag kom på ,att jag kan blogga i stället.......

Nu är Bea ur sitt löp ,men nu har taxen satt igång i stället ,så vi har fortfarande tre löptikar i huset,SKÖNT ATT SLIPPA DET TILL jul......


Hälsat på hos Buskelunds Emil


Rocky kallas han ,och är en helt underbar kille ,ändå det gör ont när han naggar en i öronen,han är fem och en halv månad nu......

Fina Rocky....



Rocky står fint...

Goa Rocky.....

Här är bild på Monas och barnens pepparkakhus dom gjorde igår !!!!!!!!!!

Mona ,Melker och Rocky ska ut på promenad......


RSS 2.0