Förvånad...

Blev ganska så förvånad ,när jag skulle hämta ut min medicin på apoteket ,visste att jag hade bra rabatt ,men inte att jag kommit upp till 1800 kronor ,så min medicin kostade mig inget,i bland har man tur...hinner med ett uttag till ,innan rabatten är över.
Alla hundarna ligger omkring mig här vid datan och sover,skönt när det är lugnt i bland,värre är det när dom ska iväg på sin första morgonrunda ,då skulle Cesar milan se hur det går till här ,då finge han gråa hårstrån ,det är liv utan dess like,men det går fort över ,bara dom kommit i bilen ,fast det är ju liv där också ,tills jag kommit fram till skjutbanan,min bil är nog ganska så känd här i Mörrum.Ja ,ja har man inte större problem ,är det nog bra.Marie-Louise ringde mig häromdagen ,frågade om jag ville dömma Belgarspelen ,okey sa jag ,jag skulle ju vara fri det här året ,och bara ägna mig åt valpköparna på Ivön ,men det tar en timme att dömma spelen ,så det går väl bra .Annika har anmält Gabbis till Ivön ,jag kommer med anmäla ,så fort jag får min nästa lön ,har ju anmält Lajka och Zhita till Hässleholm SKK den 17/5  .Annika sa någonting om en officiell utställning för brukshundar i Växjö ,där man kunde tävla lydnad också ,tror jag anmäler dit  med.
Det är så underbart nu när det är ljust till 20,00 på kvällen,i morgon ska vi träffas några stycken för att spåra och träna lite lydnad ,vi ska panga lite också ,var och köpte skott till startpistolen på granngården i går ,fy-fasen vad dyrt det var 250 kronor för 50 skott ,alltså 5 kronor skottet,det gäller att planera sina skott väl.
Jag tränar på med krypet med Atlas ,och nu går det riktigt bra inomhus ,lite sämre ute,så jag hoppas vi kan få betyg på lördag,spännande om han reder ut hela spåret ,det gör han säkert min duktiga gosse ,då ska han få vänstervarva på Ivön,ställas i bruksklass,det räcker med att han blir godkänd ,så får han plocka CERT.

En dag...

Test..

Från morgonpromenaden..



Zhita och Lajka...



Kolla öronen.....



Här kommer Atlas med ett ben från ett djur ,naturligtvis tog jag det ifrån honom......



Mammas fina gosse.....



Dom har hittat en vattenpöl ,och det är kul.....





Finns lite snö kvar....


Begriper inte.

Nu för tiden ,när jag  ska spara detta ,så blir det inget på bloggen ,har lagt in bilder ,och försöker igen ,tradigt !!!!!!

Bilder från morgonrundan...



Bea på span...



Där fick jag dig Vimza ,vet hon om att hon blir fotad ,då lägger hon ner öronen ,men nu fick jag henne...



Zhita letar efter sorkar..









Mimmie..





Bea.



Atlas tycker det är väldigt tråkigt att bli fotograferad ,kolla ögonen !!!!!

test

test !!!!!!!!!!!!!

Händer inte så mycket...

Vilket omslag i vädret det är, vi hade ju väldig tur med vädret i  lördags,nu har det varit kallt och snö ,men nu till helgen ,ändrar vi till sommartid ,jättehärligt ,kan man gå sena promenader med hundarna om man vill,och träna längre på kvällarna med .Tränade lydnad igår med Catja ,Pia det gick bra med Zhita,hon är så gott som färdig för lydnadsklass ett ,och jag anmälde henne igår till tre tävlingar ,Rödeby den 19/4 och Ronneby den 25/4 och Torsås den 26/4,spännande ,spännande.Pia har också anmält till Rödeby i lydnadsklass två.

Var och köpte avmaskningsmedel till hundarna igår ,fick tips om ett nytt medel ,som heter milbemax,så jag tog det och blev 600 kronor fattigare ,det blir dyrt när man har så många hundar,jag avmaskar inte så ofta ,men någon gång ibland blir det,och det känns bra att göra det nu ,innan Vimzan ska paras ,hon har ej gått i löp ännu ,vi väntar med spänning,jag får gotta mig med Kates valpar så länge ,E-kullen tre veckor igår ,börjar bli så söta så.F-kullen mår bara bra ,fem dagar idag.

Annars händer det inte så mycket i Buskelund just nu,tränar på med krypet på Atlas ,få se om vi kan få det så färdigt ,att vi får betyg på det på tävlingen,i bland kan man ha tur.Jag ska åka till skjutbanan med sex stycken nu ,tar nog kameran med mig ,så det kanske kommer lite bilder i eftermiddag.

Sheltie-bebbar...



Salsa,svart tik ,födde i lördags den 21/3 tre tikar ,två svarta och en blue merle.



blå tik..





svart tik..



svart tik..



Här är F-kullen,tre veckor på onsdag..









Idag har dom fått prova på att äta lite....





pojke.



pojke.



pojke.



tjejen...



tjejen....


Visst är dom bedårande Kates Sheltis-bebbar.

Jag själv har landat nu ,efter lördagens MH,Det var  en himla rolig dag ,och ett fantastiskt resultat av Elvis-kullen ,men jag hade inte förväntat mig annat heller.
Johanna med Buskelunds king creole var i Malmö på SKK utställning ,där hon fick 1:a med CK ,och blev 4a bästa hane,Stort grattis till dig Johanna.

MH....

Ja nu är dagen över ,och jag är en överlycklig belgarmänniska ,vilka hundar,vilka socialt trevliga valpar jag fött upp ,och stor del lägger jag på våran underbara tik A-Te-Ells Madame Vimza,stabilare hund får man leta efter ,hennes otroliga mentalitet har hennes barn fått ärva.Jag vill härmed tacka Carin och Anders för förtroendet att jag fick köpa Vimza,vilken start för mig på groenendael.Jag kan inte här sitta och komma i håg hur det gick för varje enskild individ ,jag gick med på alla ,och är imponerad av mig själv ,att jag klarade det så bra ,gick själv med två hundar ,Zhita och Lajka.Alla har gjort ett bra test ,mycket glädje för att kampa och leka har det varit ,men som de flesta ,är väl dom mesta intresserad av skotten.

Bazzakulls Red Passion  SKOTT: 2a  (hon är en terv)

Buskelunds In My Way  SKOTT: 1a

Buskelunds Devil In Disquise SKOTT: 3a

Buskelunds Jailhouse Rock  SKOTT: 1a

Buskelunds Love Me Tender SKOTT 1a

Buskelunds Silent Night   SKOTT 1a

Jag är så otroligt glad för mina valpar ,att det lyckats så här bra ,jag vill tacka mina valpköpare för att dom ställde upp och kom.
Nu ska jag lägga in lite foto från dagen.



Buskelunds In My Way(Puma)



Bertil testledaren ,känner igenom Puma..



kollar tänderna....



dragkamp...



Pumas reaktion vid dumpe...



Avreaktion av  dumpe(Puma)



Puma hälsar på spöket...



Puma kampar vid skottet..



Puma,är hon social,eller !!!!!!



Puma och Buskelunds Devil In Disquise(casper)



Casper....



Casper...



Casper.



Casper i dragkamp..



Jonas med Casper vid lilla bytet..



Casper vid avståndsleken..



Casper kommer med trasan..



Casper kollar in spökena...



Casper hälsar på spökena...



Två bröder ,Casper och Buskelunds jailhouse rock(Hades)



Hades och Casper....



Dom två bröderna...



Hades i kamptagen...



Hades.....



Hades vid avståndsleken.



Hades reaktion vid dumpe.



Hades,buskelunds Love Me tender(Wilda) och Casper..



Tre syskon..



Här är kullens lilla docka ,hon är så söt lilla Wilda ,och hon gör skäl för namnet...



Så otroligt vacker hon är ,lilla Wilda...



Wilda...



Wilda..



Wilda med trasan....



Wilda vid avståndsleken..



Wildas reaktion vid dumpe...



Wilda hälsar på dumpe..



Wilda är arg på spökena...



Min egen älskade lajka( Buskelunds Silent Night)



Hantering av lajka.....



avreaktion vid dumpe...



Lajka arg på spökena...



Lajka kampar vid skottet...



Så här nöjd är matte över Lajka...

Den här bilden får sluta vårt äventyr för idag ,nu känner jag tröttheten börjar komma ,men jag är en trött och lycklig uppfödare ,det är sånt här som gör det värt att vara uppfödare!!!!!!!!!!


Test


Fått mitt Objektiv...

fick låna pengar av snälla Björn,min bror,jag kunde inte låta bli att hämta ut mitt nya objektiv.
här följer lite bilder från trädgården ,dom flesta bilder tagna på ca 20 meters håll ,annars brukar jag stå på fem meters håll ,så detta var häftigt ,älskar redan mitt objektiv ,nu skulle jag bara vilja veta hur man får skärpa i  actionbilder ,dom flesta blir suddiga ,det är väl någon inställning som skall till ,ser så många underbara bilder på bloggar i blans ,som är actionbilder ,och skarpa är dom ,så skulle jag vilja ha också.....

Här mitt nya objektiv !!!!!



Zhita...



Amadeus med sin älskade boll ,fotot taget från 25 meter...



Lilla bea...



Zhita ,tagit från 20 meter.....



Bea gottar sig i vårsolen....





actionbild...



Tax på språng....



Mimmie och Yrsa....



Mimmie...



Slutar med en bild på tax Yrsa.....

En dag kvar...

I morgon är stora dagen D,kul  och spännande.Det verkar som vi får vädret med oss ,har ju varit fint hela veckan ,och till helgen är det inga förändringar ,kalla nätter ,och 5-6 plusgrader på dagen ,det blir fint det.Jag kommer inte hämta ut mitt objektiv förrän onsdag ,så det får bli dom bilder det blir,det blir nog bra ändå.

Håller på att tränas in krypet med Atlas ,det går bra ,han har fin krypteknik ,ligger slimmad efter marken ,och är låg där bak ,så det är bara träna,träna tills vi ska tävla om 14 dagar ,spår i helgen tror jag inte det blir ,det beror på hur jag mår efter lördagen ,men jag har bestämt med Pia tills nästa helg ,vi ska vara på ett bra ställe neråt henne.Sen kommer jag ta något åkerspår emellan också ,tror det blir skogspår i Karlskrona ,gjorde ju lägre klass spår med Devil där ca 1987,och då var det skogspår,ja,ja han är tränad på både åkerspår och skogspår så det kvittar.
Ni vet väl att lydnadsSM går i karlskrona-2009,jag kommer vara bänkad där ,både kvaldagen och finaldagen ,måste ju få inspiration nu ,när jag börjat med Zhita.Kanska någon från Karlshamns BK kommer med också ,då får vi hejja på dom ,en tävlande som jag gärna vill se ,är Lizette Oulausson med  sin senaste terv.Ja alla belgare  som är med hejjar vi givetvis  på lite extra,tänk en belgare stå överst på prispallen ,som har slagit alla BC,det ni ,det hade varit en syn för gudarna.

Kates salsa har inte fått några valpar ännu ,vi väntar med spänning ,jag hoppas inte dom kommer i natt ,för då kommer jag vara trött i morgon,så håll dig lite till Salsa !!!!!!!

Senare ska jag köra Björn till systers barn ,han ska passa dom kl 15,00 till 21,00,då jenny kommer hem från jobbet ,i morgon när hon jobbar tar mamma och Ann-Margareth hand om barnen ,och Björn är här och tar hand om dom hundarna som är hemma ,så Jonas och jag kan hjälpas åt uppe på klubben.Nej nu är det dags att köra ut med doggsen ,dom står här och piper,Jonas slutar tidigare i dag ,så han tar ett gäng när han kommer hem ,och i kväll blir det att titta på lets dance ,bara tre par kvar nu ,jag har mitt favoritpar ,så vi får väl se om dom får vara kvar !!!!!

2-veckors valpar..



Jag har öppnat ögonen lite..



Så söt så !!!!!!







Pömsig.....


Idag fick jag PM från karlskrona BK,lägre klass spår ,vi är 10 st deltagare,och tävlingen börjar kl 8,00 den 4/4 dömer gör Jan Larsson och Kenneth Lindfalk,det är alltså jag och prinsen Atlas som ska iväg och spåra,har vi tänkt oss ,jag hoppas nu Atlas är så sansad efter spåret ,att lydnaden går bra ,håller en tumme för det.

Träning på hundungdom.....



Zhita ,som snart ska tävla lydnadsklass 1 ..



Annikasa Gabbis,växer fort .är snart 4 må¨nader....



Gabbis.....



Gabbis....



Annikas pappillon Windie,snart 10 månader ,och färdig för lydnadsklass 1 ,ska snart ut och tävla....



Så duktig så !!!!!!!

HD-RESULTAT

Grattis till dig Hubert ,läste just på SKK att din Hades hade HD: B och Ad: ua  Härligt.
nu är fem ur Elviskullen röntgade ,och fem fria på höfterna.Jag vet inte om jag skrivit att buskelunds Love Me tender(wilda)är HD-röntgad också HD: A  blev resultatet,inga armbågar röntgade !!!!!!
Nu är det bara tre dagar kvar till MH,kul,spännande,och jag hoppas vid gudarna att mitt Objektiv  kommer fram innan dess ,har beställt ett nytt Objektiv till kameran ,så jag ska kunna ta bra bilder från långt håll på MH:T,om det kommer bli bilder här ??ja gissa ,får nog ha på mig både två och tre dagar ,innan jag lagt ut alla bilder jag kommer ta i bloggen.
Nu ska jag ta en tur med doggsen ,ska träna lydnad i kväll med Annika,Catja och Pia.

Hos Kate...



Detta är Salsa,en halvfodertik till Kate ,som hon har hemma hos sig nu ,och hon är på 58e dygnet.Hon är parad med en blå hane ,så vi hoppas på blå valpar !!!!!!



Mamma Lady med barnbarnet Salsa...



Salsa.....



Belles bebbar är 14 dagar på onsdag ,dom har inte öppnat ögonen ännu......


Vilken dag !!!!!!

Den här dagen har gått i trötthetens,och seghetens tecken,har inte känt ork eller lust med någonting ,och nu är kl 19,30 och jag vill bara gå och sova bort dagen ,det possitiva är  ju att man hört att våren är på intågande ,kanske fått en släng av vårdepression !!!!!! Såg ni melodifestivalen igår ,tur ändå att inte snälla,snälla gick och vann,höll på Måns ,men han hade inte folkets röst med sig.
Var inne och kollade på Åhus BK,men där hade inte resultaten kommit in än ,kan inte glömma Henriks resultat på 620,75,poäng ,makalöst ,mitt högsta poäng någonsin i elit sökh ,gjorde jag med Devil ,det var i Malmö ,och vi fick ihoppa 633 poäng ,det var tider det ,undras om jag får uppleva någonting liknande igen ,hundar har jag ,men har jag kapacitet själv ??????
Nu är det snart dags att anmäla till lite utställningar ,Hässleholm har helgenden 16-17 maj SKK-Utställning,sen den 21/5 är det ju IVÖN SPECIAL,pratade med Monica idag som har Wille ,dom kanske kommer ner till IVÖN,hade varit kul att träffa Willeman igen ,annars var det bara bra med honom ,men han hade haft en jobbig period ,för Monicas och Mickes tikar har varit i löp,men nu var det över ,så skönt för Wille.
I morgon ska jag till Kate för att fota hennes halvfodertik Salsa som har kommit hem till dom ,Kates E.kull är ju två veckor på onsdag ,nu ska nästa tik ha valpar ,så då får man vara med om en valpning till antagligen ,om dom inte kommer på lördag förstås ,för då är ju jag på mitt MH.
Nej ,nu ska jag hoppa i säng ,hoppas jag vaknar lite piggare i morgon ,det blir säkert så !!!!!!

Elit spår Åhus...

Stort stort GRATTIS TILL HENRIK IVARSSON,MED SIN BC PRIDE,SOM IDAG TÄVLAT ELIT SPÅR I ÅHUS ,MED RESULTATET : 620,75 POÄNG    HELT SANSLÖST ,NU ÄR DOM MEGAKLARA FÖR SM I FALKENBERG-2009.
GRATTIS I MASSOR FRÅN OSS BUSKELUNDARE !!!!!!!!!!!

Spårat hos Pia i Sölvesborg....



Innan vi körde till Sölvesborg ,rastade vi hundarna på IFÖ...



Snyggingen Zhita...



Goda träningskompisar,Pia och Carina..



Donna och Zhita...



Pia gör i ordning Viggo ,för spårning...



Alla pinnar plus slut ,duktig Atlas.....



Efter vi tränat ,körde vi ner till mörrumsån ,så hundarna fick dricka vatten......



Blöta hundar !!!!!!!!



Atlas sitter och laddar ,Jonas är i väg och gömmer boll..


vi har haft en trevlig förmiddag i Sölvesborg,spåren gick bra för Atlas,Zhita och Viggo,i kväll är Jonas och jag bjudna till kate och Pär ,vi laddar inför Melodifestivalen......

Snurriga jag....

Här har jag gått och väntat på PM från MH på karlshamns BK.Ringde till Ronny ,och frågade om PM,vadå säger han ,det är ju ditt MH,det ska du skicka ut ,hoooops,vilken tur att jag ringde honom en vecka innan ,så nu har jag ställt i ordning en egen lista ,och den är godkänd och klar av Ronny,snurriga,snurriga Carina ,så nu har jag suttit och ringt runt till mina valpköpare ,och gett dom tider och anvisningar !!!!!

Här är startordningen:

1: kl 8,00  carina med Bazzakulls red passion

2:kl 8,45 margaretha med Buskelunds In My Way

3. kl 9,30 Catja med Night Ninjas Bella Notte

4: KL 10,15 Jonas med Buskelunds Devil In Disquise

11,00-11,15  kaffe

5: kl 11,15 Hubert med Buskelunds        Jailhouse Rock

12,00-12,45 middag

 6: kl 12,45 Greger med  Buskelunds   Love Me tender         

7: kl 13,30 Carina med Buskelunds Silent night

JA  jissenamn,tur att allt ordnade upp sig,nu hoppas vi på en trevlig dag ,med fint väder och humöret på topp .....

Bortsprugna hundar-plus lättnad....

Var som vanligt och gick vid skjutbanan ,Zhita har en tendens till att springa in i skogen ,jag brukar ropa  på henne ,så hon kommer ut igen ,tycker inte om riktigt när dom ränner in där ,men jag gick väl i min lilla egna värld ,och plötsligt har jag bara Atlas,Bea och Mimmi runt benen ,ropar på tjejerna ,men dom kommer inte ,9,30 försvann dom ,9,50 har dom ännu inte kommit ,och jag har skrikit halsen hes ,jag tar dom andra ,och åker hem och hämtar Björn ,släpper in Bea och Mimmie,vi åker tillbaka ,och går mot skogen där dom försvann,inga hundar ,tänker på E-22an som ligger en bit bort ,har dom inte kommit inom en kvart sa jag till Björn ,får vi köra på 22:an och upp och titta,om det har hänt någon olycka ,hjärtat sitter i halsgropen ,när vi kommer ner till stället dom försvann ,så ser jag två komma ,Zhita och Lajka ,efter dom kommer också en trött Vimza ,kollar igenom dom ,ingen som haltar ,och inget blod någonstans ,inom en är man ju förbannad på dom ,men det visar man inte ,för dom traskar på som dom inte har gjort någonting,ja ,det sprider sig ett lugn och en lättnad inom mig .Det är tur att det inte händer ofta ,men ibland så blir det ju så att dom försvinner.Nu har jag ätit en lugn frukost i fred ,för hundarna ligger utslagna ,men vaknar till liv ,när jag tar fram tre leverpastejaskar dom får dela på ,slutet gott allting gott !!!!!!!

Födelsedag plus valpar.....



hurra,hurra,hurra,hurra för Atlas och Amadeus som fyller tre år idag ,stora pojkar !!!!!!



Födelsedagspuss till mammas älskling Atlas.....



Mattes lilla älskling.....



Mammas vackra gosse...



Sen har vi hälsat på Kates valpar ,dom är en vecka idag ,och så goa och söta...





Mamma Belle tvättar dom små....



här är tjejen...



hane 1..



Hane 2.



hane3.



Hane3.



Belle tar igen sig i valplådan....

Spricker upp....

Det fick jag höra av min man idag ,när han kom hem från jobbet ,och hade ätit ,det spricker upp på himlen sa han ,vad skönt tänkte jag ,ska ju och rasta hundar på flygfältet ,och sedan träna ,blir bra detta ,jo,jo,efter ha varit ute i 10 minuter ,så öppnade himlen sig ,snöblandat regn  piskade mig i ansiktet ,full fart mot bilen ,Annika och Catja hade inte kommit ,så jag körde en sväng ,när jag kom tillbaka var dom där ,och där fanns inga ledsna miner ,självklart skulle vi träna i detta väder ,jo,det blev bättre så småningom.Vi körde ej platsen för hundarna idag,lite för blött tyckte vi .Jag var först ut,körde fritt följ idag ,kändes bra ,platsläggande under gång gick också bra ,inkallningen sitter fint ,stående blev hon distraherad av någon ,som lekte med boll utanför ,fick göra om några gånger ,och till slut satt det ,Hoppet går bra ,oh vad lätt det känns att träna med en hund som har lite lugnare temperament på ett annat sätt än Atlas.Hon är så lätt att ha med sig Zhita ,man binder upp henne ,så står hon så snällt där ,inget skällande ,inga utfall ,väldigt lätt och okomplicerad hund ,men faktiskt så låter hon en hel del i bilen ,hon vill inte bli lämnad själv i bilen ,utan hela tiden vara med.Catja och Bella gick det som på räls för idag ,hade det varit tävling,så hade de nog legat en bit över 190 poäng ,jättekul att se ,jag sa ,jag får tävla någon annanstans än dom ,om jag ska få stå överst på prispallen.Penny blir bara bättre och bättre sen Annika började ge henne P-Piller,hon är piggulinus nu,inkallningen full fart ,dumrutan går jättebra ,lite osäker ännu vid apport med diregering ,men det kommer mer och mer,fjärret är hennes paradnummer ,alltid lika bra .Annika har väl så gott som bestämt sig för att tävla i Malmö inomhus den 22/3,jag hade gärna velat följa med ,men jag misstänker att jag är helt slut den dagen ,efter att ha haft MH dagen innan,så det får bli en annan gång ,annars är det en liten dröm för mig ,att någon gång få tävla inomhus på matta ,det hade varit häftigt ,man vet aldrig !!!!!!!!

Röntgen....



Buskelunds Jailhouse rock (Hades)  till vänster på bilden,har idag röntgat höfter och armbågar i Näsum ,allt såg bara bra ut.På bilden från i somras,med mamma Vimza till höger ,och syster Puma i mitten,då var dom  10 månader gamla.

Så nu ser vi med spänning fram emot nästa vecka ,då vi förmodligen får resultatet.
Annars har det varit en lugn dag i Buskelund,har tvättat massor ,och torkat golv som vanligt ,idag har det åtminstonde varit uppehåll.Nu börjar det närma sig MH och MALMÖ,men denna helgen är en fri helg ,men spåra måste vi göra.Nu har tävlingsäsongen satt fart ,och massor av resultat finns att läsa om på olika brukshundsklubbar.

Spårat och Siv-dagen...



Bea var still en sekund..



Atlas också stilla....



I dag är det Siv dagen,och internationella kvinnodagen,min mamma heter Siv ,så hon fick dessa blommor och krukor av Jonas,mig,Björn och Jenny...



Här är Zhita när hon har spårat ,ett längre spår än i appellklass ,med flera vinklar ,hon slår lite i spåret ,så vi ska öka liggtiden ,annars tar hon vinklar ,och föremål bra .Duktig tjej.



Nästa hund att spåra ,här i spåret får jag ett mindre utbrott ,Jonas har gått från fin tallskog ,rakt ner i ett kärr ,jag höll på att inte ta mig därifrån ,skorna sjönk neråt ,läskigt,så jag blev lite lack på Jonas ,det blev svårt också för Atlas ,för han tappade spåret ,sen hittade han tillbaka igen ,och fick slutpinnen.



Här gäller det att hänga med..



här har han fått sin slutpinne.



beröm av mamma.


Nu sitter jag här ,och har fått upp värman lite ,är man riktigt klok egentligen ,som ger sig ut när det regnar,men vi behöver ju faktiskt träna.Henrik sköt skott vid budföring på Atlas ,och även när han låg plats ,det gick bra.Henriks spår gick bra också ,han ska ju tävla i elit spår i Åhus till helgen,vi säger lycka till !!!!!Hundarna har fått i sig mat ,och jag köttsoppa med hårt bröd ,nu intar jag ryggläge i två timmar.....

Vill inte lägga sig.

Har tränat lydnad i dag i belluveparken.Zhita var rolig ,hon gillar inte asfalt något vidare ,ville inte lägga sig ner vid platsen ,och jag tjabbade  inte med henne ,utan gick lugnt därifrån .Hur många tävlingar tävlar man på asfalt ??????Så jag bryr mig inte .linförigheten kommer mer och mer ,hon har en härlig position när hon ligger rätt.In kallningen gick bra ,förutom avslut ,där jag lägger skulden på mig själv ,är man så jäkla korkad att man håller i en köttbulle ,när momentet ej är färdigt ,så givetvis får hunden nos av den ,och står occh vill ha köttbullen i stället ,MITT FEL !!!!!Ståendet gick väldigt bra ,gjorde inget platsläggande under gång ,och apporten håller vi på med hemma ,jag var på hundungdom och rastade innan ,då körde jag hoppet med Zhita ,och det går jättebra.Vi kommer koncentrera oss på ca 5-6 tävlingar i lydnadsettan ,blir från mitten i april till mitten i maj,siktar på att få ett LP 1 då.Efter jag varit och tränat,åkte jag och köpte hundfoder till doggsen ,köpte även ett varsitt kex till dom ,sen var jag inne på reptil och handlade varsin godispåse till Jennys barn ,Emelie,Elin och Maja .Jenny jobbar helgen ,så min mamma och Ann-Margareth är där och passar dom ,och dom blev glada över lite smågodis från moster..Sen körde jag och hämtade varin pizza till mig ,Björn och Jonas,hade ingen lust att laga mat idag heller!!!!!!henrik var på mig om vi skulle spåra i helgen ,får se hur det känns i morgon ,Atlas behöver ju spår nu ,när han ska tävla den 4/4 i karlskrona om vi kommer med ,då är det lägre klass spår som gäller..

Kates bebbar är fyra dagar idag ,alla mår bra ,ökar stadigt i vikt ,nästa helg får hon hem en fodertik från Karlskrona ,som är dräktig,och ska ha bebbar runt den 19-20 mars,så det blir till att vara med vid valpning igen ,men det är bara roligt ,förutom att Kate och jag var ledbrutna flera dagar efter Belle hade fått sina små ,vi satt ju inne i valphagen ,och det var inte stort för oss båda,så den här kommande valpningen ,ska Pär dela på hagen,så vi får plats !!!!!

PM Malmö SV

Det är 6 st laekenois anmälda, 6 st malinois, 19 groenendael,och 23 st tervueren.
Alltså Malmö Svensk vinnare 21/3-09.
Av min uppfödning är det två st som är anmälda ,Marie-Louise med Buskelunds Easy Come Easy Go,och Johanna med Buskelunds King Creole,jag håller alla tummar och tår för er att det ska gå bra .tyvär samma dag , har ju jag MH-beskrivning för fem av Elviskullen på Karlshamns BK,det är tråkigt när det krockar så här,hade gärna velat vara i Malmö med ,med Zhita och Lajka.

Marie-louise och Johannas hundar kommer MH-beskrivas senare i vår.

blev besviken när jag var ute idag ,allt som hade blivit torrt ,är nu blött igen ,typiskt !!!!!
Jag har gått med i en ny mailinglista som heter UBIS ,och är för oss belgarägare ,kul,kul,jag är annars bara med i nordbelglistan,så det ska bli intressant att få lite nya åsikter,och det kommer säkert mycket resultat och grattisar,och vi får berätta om våra hundars HD-resultat,BRA !!!!!!
Den här helgen, är en fri helg ,förutom lite lydnadsträning i belluveparken kl 10,00 i morgon,det kan vara rätt så skönt ibland ,bara vara med hundarna och göra ingenting,det är ju inomhusEM i friidrott ,så det blir att titta på TV ganska mycket,och så har vi ju lets dance i kväll ,det får man inte missa ,i kväll åker väl reportern Höglund ut misstänker jag.

På måndag åker Hubert och jag med Buskelunds Jailhouse Rock för att HD-röntga honom,och även AD-röntga armbågarna,vi ska vara i näsum kl 13,00,det är fjärde hunden ur Elviskullen som blir röntgad då ,spännande..

Så nu önskar jag trevlig helg till alla mina bloggläsare!!!!!!


Valparna en dag...



Flicka,ska heta Exellent Star....



Pojke 1..



Pojke 2.



Pojke 3...

pojkarna ska heta: Evening Shadow      Extreme Speed      Easy Action

Valparna och mamma Belle mår utmärkt.

jag var trött efter igår ,så hundarna och jag sov till 10,15,sen var dom sugna på promenad ,så vi körde till  skjutbanan ,där är ju aldrig något folk ,men när vi varit ute ca 45 minuter ,och är på väg till bilen ,hör jag någon ropa på sin hund bakom kullarna ,jag kopplar Zhita,Lajka och Vimza .Mimmie,bea och Atlas springer fria ,till oss kommer det några sankt bernardshundar lösa ,Atlas hälsar och springer med dom ,Mimmie och Bea springer och skäller ,men vågar inte gå nära dom ,när jag kommer fram bakom kullen ,så är det säkert 3-4 personer som är ute med sina stora sankt Bernard ,ca 8-10 hundar är det ,skönt att fler än jag har sina hundar lösa ,och vi skrattade allihoppa när Bea blev jagad av dom ,då var det inte så mycket med henne ,men alla hundarna var snälla ,så allt avlöpte hur bra som helst ,när vi kommit mot bilen släppte jag dom andra med .Jag går bara med en t-shirt ,och en fleecejacka ,kanske dumt ,för det är bara 5 plus ,men jag fryser inte ,och det är så härligt ute nu tycker jag ,torrt och fint.Idag är jag lite lat ,så jag köpte färdiggrillat när jag var i affären ,och potatisallad ,skönt att slippa laga mat ibland.

Nu har dom kommit...

Var hos Kate mellan 03,00-8,00,sen körde jag hem ,sov en runda ,och var ute med hundarna ,åt kotlett med potatis ,sen ringer Kate vid 14,00,då hässar hon ivrigt ,när jag är hos henne 14,20,så har hon haft första värken,inom en timme kommer första valpen ,en pojke på 160 gram,sen inom en och en halv timme tittar det ut tre till ,dom första tre är pojkar ,sen den fjärde en tjej.
Grattis till en fin kull Kate !!!!!!!!!
Nu har två pojkar kommit......



Belle tar hand om de små...



En liten kille....



Nu har tre pojkar kommit....





Här kommer den efterlängtade tjejen....



Belle är med när vi torkar lilla tösen...



Torr och fin.

Så idag har det alltså fötts fyra små valpar hos kennel Night Ninjas,alla med stor livskraft.Det är underbart att få vara med ,är ju ett och ett halvt år sedan Vimza fick sina valpar ,man blir väldigt valpsugen ,men vi väntar ju att Vimza går i löp när som helst ,och då ska hon ju paras.Stort grattis igen Kate till en härlig kull..ALLA VALPAR ÄR TINGADE

Valpar....

Nej,ännu har det inte kommit några valpar hos Belle ,jag har varit där sen 03,00 i natt ,kom hem nu ,hon hässar hela tiden och bäddar lite ,men inga krystvärkar,så Kate ringer igen om det tilltar.Har varit ute på tomten med hundarna ,så nu ska jag vila mig lite.

I går var det jag ,Catja,Pia och Annika som tränade lydnad ,vi var på hundungdom ,det var lite blött ,men det gick bra .Platsen gick bra för Zhita ,men jag hade tre kommandon vid plats ,innan hon la sig ner ,vill ju försöka använda lite försiktigare kommandon till henne ,när jag lägger Atlas plats ,så lägger jag även alla andra hundar plats ,så jag vill ha det annorlunda med Zhita ,ganska tysta kommandon måste hon lära sig att lyssna till ,och jag säger bara ,VILKEN SKILLNAD ,det är att träna Atlas kontra Zhita .Zhita hon koncentrerar sig hela tiden vad hon ska göra ,släpper mig inte med blicken ,visst kan hon tappa koncentration vid linförighet ,men det är ändå stor skillnad .Jag hoppas vid gud att Atlas kommer bli annorlunda på lydnaden ,när han får göra lite skogsarbete först på morgonen,vi får se vad som händer,om vi kommer med till Karlskrona ,många vill ju ut och spåra ,så man kan ju bli reserv också .Om det blir som jag tänkt mig ,ska jag köra till karlshamns BK i kväll,och köra budföring och plats med skott ,vi får se vad som händer !!!!!!!

Buskelunds B-kull 2 ÅR

Grattis till Buskelunds Bubbelgum(Bubblan) Baronessa(Wilda)Baby Doll(Rivah)Blaze Of glory(Sigge) Busige Billie(Nogger)Big Bang(Akiro)Banana Joe(Baxi) på er 2-årsdag idag ,hoppas ni får många gotter av eran husse och matte !!!!!!!

Sitter just nu och väntar på att Night Ninjas E-kull ska födas ,Kate vill att jag kommer och är med ,så jag är redo ,Belle är jättetjock ,och inne på 59e dygnet ,så bebbisar kommer närsomhelst.
Kate har ordnat en permanent signatur efter varje blogg-inlägg ,tack gumman !!!!!!!!!!!!!

Idag ska Björn och jag åka till Carlssons,ett köpcentra ,Björn ska ha nya gympadojjor ,så han kan agera figge för hundarna i skogen ,hi,hi,det är strax dags att börja sökhträningen nu ,det blir bara ljusare längre om kvällarna .Det blir lydnadsträning vid hundungdom idag kl 17,30,blött är det ju ,så vi får kanske vara på grusparkeringen istället.Kollade sydskånska kennelklubben igår ,men det hade inte kommit ut något PM från Malmö SV ännu ,det är ju spännande hur många som är anmälda i varje variant av den Belgiska vallhunden ,tror det blir många groenendael ,känner det på mig ,pratade med Marie-Louise igår ,som ska ställa Buskelunds Easy Come Easy Go,tyvär är hon inte i full päls ,men jag tror dom har en chans ändå !!!!!!!!väntar också på PM från vårat MH ,som ju tyvär är samma dag som Malmö ,det är ju typiskt egentligen ,här händer det inte mycket i början på året ,så nog faan var det tvunget att MH och Malmö skulle krocka.5 av 7 hundar ur Elviskullen kommer till mitt MH i Karlshamn ,kul.Vi hoppas på bra väder ,vi kommer få en rolig dag ,men trött kommer man vara till kvällen ,ska försöka gå med på alla hundarna ,Zhita ska ju också gå upp för test ,spännande ,spännande !!!!!!!!!!

Träning och tur med Hades.....



Min lilla söta Lajka.....



Lajka är liksom ,SOCIAL.....



Catja med mammas lajka.....



Zhita från vänster ,Penny sitter(sittande i grupp) Bella...



Zhita går linförighet med mamma...



Språng march....



Platsläggande under gång......



stående under gång....



Taktiksnack...



Catja linförighet med Bella....



Inkallning...



Apportering i lydnadsklass ett ,där hunden bara ska sitta och hålla apport i fem sekunder.....



Annika försöker få i gång Penny ,men hon var inte på humör idag .jag lider med dig Annika ,jag vet hur mycket tid du lägger ner på Penny ,och så är hon på detta viset i bland ,vi förstår ingenting ,men det är väl inte meningen heller ,vi vet inte vad Penny har varit med om som ung ,Annika har tagit Penny som omplaceringshund ,och det är inte lätt ,för när man börjar ställa krav på en omplacering ,då vet man inte hur det blir ,Penny är just nu inne i sin osäkraste period ,hon har vvarit så mycket bättre,och Annika vill ju tävla ,så detta att hon blir så osäker ,och går ner sig i tempo ,det är inte kul ,men vila henne nu några dagar Annika ,så får vi se sen,annars är det en mycket trevlig och social hund,men som sagt ,hon blir osäker på Annika ,när hon ställer krav på henne ibland ,vi hoppas det lättar ,och hon blir GLADA PENNY IGEN......





Fria följet gick bra idag...



Penny vid läggandet i dumrutan ,så lägger hon sig alltid......



gänget på tur i dag.....



från vänster Zhita,Atlas ,Hades och Lajka...



GÄNGET...















Den här bilden får sluta vår promenad idag ,Jonas och björn ringde när vi var ute ,dom var hungriga ,så mamma fick köra hem och laga middag till dom ,men vi hann vara ute en timme i alla fall ,och hundarna fick rejsa av sig ,det är inte varmt ännu ,fast solen spricker igenom i bland ,det blåser kallt ,och det är nu man ska vara rädd för att klä av sig för tidigt ..

RSS 2.0