Läger i Ronneby...

Nu hör ni inte av mig förrän söndag kväll,då kommer reportage om Ronneby-lägret som jag  ska på i helgen,ska bli riktigt kul,hoppas få hjälp med Zhitas rejs......
Nu ska jag packa och göra mig i ordning.
Ha en bra helg alla !!!!!!!!!!!

Träning i Olofström......

Var med Åsa och tränade uppletande med hundarna-det gick väldigt bra ,hon går ut fint på djupet,snabbt och bra letar hon ,är focuserad av att hitta föremålen ,håller inte på med något annat trams,det regnade ganska mycket ,så jag var rätt så blöt när vi körde till klubben.
Körde några lydnadsmoment med Zhita ,sittande under gång gick bra ,inkallningen la hon sig vid stå första gången -andra gången gick bra.Rutan har hon lite svårt när den inte är markerad ,men till slut går hon in rätt,jag går mot rutan ,Åsa kommenderar mig fram och tillbaka,säger kalla in två gånger ,hon har inte en tendens till att tjuva,duktig gumma !!!!!!!!!
Hopp apport gör vi flera gånger ,jag visar henne korvabiten innan jag kommenderar ,hon gör det klockrent 3-4 gånger ,så vad gör man ,kul att se nästa tävling om det håller ,få se om vi kan bli hjälpta på lägret i helgen med -........
I DAG har Jonas och Björn hyrt båt uppe i långasjön ,dom ska och fiska ,så kanske blir det att grilla abborre i kväll...
Annars ska jag tvätta upp kläder ,och packa till i morgon ,var och köpte pump till luftmadrassen jag köpte förra veckan.
Om en vecka är det tävling i gen för Zhita och mig i kristianstad ,spännande som alltid.

Tävling i Tingsryd

Jag och Zhita var på snabb visit i Tingsryd,vi var sex startande i trean ,jag drog nr 4:a,platsen och sittande i grupp gick bra,fria följet kändes helt okey,sittande under gång hörde jag han satte 9,5 i betyg ,inkallningen gjorde hon fint.
Sen sände jag henne till rutan ,klockrent in i mitten och la sig pang bom ,men sen tjuvar hon in till mig innan tävlingsledaren ens hunnit säga kalla in ,detta måste TRÄNAS......
Vid hopp-apport har jag bestämt att dra i med ett DK när hon griper apport ,men inte ens det hjälpte ,hon rejsar i väg med apport ändå ,vi har verkligen åkt på ett problem ,men det är till för att lösas ,till helgen åker vi på ett litet läger till Ronneby BK,där är jag med i lydnaden ,får se om vi kan lösa det där ,annars tar jag gladeligen emot tips om det är någon som har ett att komma med.
Vi bröt tävlingen efter hoppet ,kommer ju ingenstans med två nollor ,dessutom har jag ju redan ett andrapris i trean.
Vi ger inte upp ,det kan man inte med en sån hund som Zhita ,för den dagen hon inte tramsar med något ,den dagen kommer det bli väldigt BRA   !!!!!!!!!!!

Det regnar......Min fina Atlas........Som sagt det regnar ute ,och känns redan svalare,ska träna med Thomas och Linda i kväll.

Östersjöfestivalen pågår för fullt ,men det är inget för mig -kommer inte åka in dit ,koncentrerar mig på tävlingen på söndag i stället....

Björn är ute med tält och Vimza,han vandrar Blekingeleden några dagar..

Nu har Jonas snart haft en vecka,hujjja vad tiden går fort !!!!!!!

Skövde tur och retur.....

Igår körde jag och Kate till Skövde för att para Meja,det gick bra.Det är ca 33 mil dit,vi stannade och fikade under vägen ,och blev bjudna på fika när vi kom fram,vi var hemma igen vid 16,00 tiden ,allt hade gått bra ,så nu hoppas vi på valpar i slutet av september hos kennel Night Ninjas !!!!!!!!!!!!

I dag blir det träning med Zhita ,har bestämt mig för att dra i med ett DK,när jag säger hopp-apport ,så kommer jag säga Zhita kom när hon griper apporten ,kanske jag får en 5:a sexa,men bättre det än betyg 0,hade varit kul med ett förstapris på söndag,spännande blir det i alla fall...

Nu har festivalen börjat här i karlshamn ,Europe var på stora torget i går och spelade,hela stan är avstängd ,och när jag skulle parkera på ett ställe i går tog dom 40 spänn(hutlöst)så det blir inga mera körningar in till stan denna helgen ,vi håller oss hemma, ska till Kate och låna hem den nya Wallanderfilmen dom hyrde igår,har ju den till sex i kväll.

Annars är det lugnt här i Buskelund ,Bea är på 10:e dagen av sitt löp ,och ska paras till helgen !!!!!!!!
Dom andra hundarna mår bra allihoppa,nu ska jag ut första rundan med gänget ,kl är 06,15,det är skönt att åka nu när det är lite svalt......

2:a pris......Det var väl inte så dålig slutpoäng,med tanke på två nollor,detta kommer bli bra en dag ,min duktiga Zhita,vi slutade på en femte plats av 9:e som kom till start!!!!!!!
Sen ett Stort Grattis till min vän Åsa ,som efter mycket kämpande fick sitt efterlängtande förstapris i elit ,nu har hon och Anton 2 st förstapris-och nu hägrar det  sista  priset för att bli Svensk Lydnadschampion.
Dom fick ihoppa 274 poäng i kväll,och kom på 2:a plats av 10 startande.........
Jag med min duktiga Zhita ,och Åsas  duktiga Anton !!!!!!!

Tollarp...

kl 16,30 sticker jag till Tollarp,ska möta Åsa vid tradarn kl 17,00,tävlingarna börjar kl 18,00 alla klasser .
Reportage kommer sent i kväll  !!!!!!!!!!

Bea i löp.....

Bea är på andra dagen av sitt löp ,och om vi hittar en trevlig och fin hane kommer hon paras den 25/7,då kommer eventuella valpar födas vecka 38.
Har lagt ut annons om att hitta en SKK-Reggad hane.


Björn och jag har hittat två hundbadställen i dag ,det första var vid havet ,det tyckte inte jag om ,det var djupt på en gång ,jag vill ha botten och gå ut på ,vi var där en och en halv timme ,hade fika med oss också ,Lajka och Vimza simmade ,och Atlas och Zhita  doppade sig motvilligt,sen körde vi till Långasjönäs ,där hittade vi ett ledigt ställe vid gamla semesterhemmet ,det hade funnits en brygga ,men den var sönderslagen ,här var det långgrunt ,så till och med jag kunde gå i och bada,varmt var det ,säkert minst 25 grader,här var det också lättare för hundarna att bada ,fick till och med Atlas till att simma,Zhita är en liten badkruka.
Här var vi en timme ,fikade också här,hit återkommer vi gärna.


Tränade lydnad i vägga i måndags ,körde inte så många moment med Zhita ,vid hopp apport tänkte hon rejsa ,men då tog jag tag i henne och sa till henne att så här gör vi inte ,så gjorde vi om momentet tre-fyra gånger ,och då gjorde hon det 10: mässigt,sittande under gång bra ,vittringen tog hon rätt pinne och släppte ,tog rätt igen -tror man får betyg på det i trean,rutan gick fint ,metallen bra ,det som fortfarande inte sitter riktigt bra är ju fjärren ,som tar sån tid att få bra ,men vi kämpar på .
På fredag åker Åsa och jag till Tollarp för att tävla ,Åsa i elit och jag i trean ,vi ska samlas kl 18,00 i alla klasser ,kommer vara mycket folk och hundar,dom har två grupper i lydnadsklass ett,och i trean är vi 11 st ,och dom är säkert 10-12 i elit ,det kommer bli en trevlig kväll,alltid kul att komma i väg och tävla ,och titta på andra tävlande !!!!!!!!

Nu har Jonas bara en och en halv dag till att jobba ,så härligt för honom,vi ska bara vara hemma och ha det lugnt och skönt ,mycket grillning kommer det bli,och mycket bad om vädret fortsätter på detta viset.
Det 30/7-1/8 är Zhita och jag på lydnadsläger i Ronneby ,ska bli jättekul ,jag är D-Medlem i den klubben,Åsa och jag ska dela tält ihoppa,ser fram emot den helgen,kanske kan få lite tips i lydnaden......

Sökhträning.....Samtidigt passade vi på att fira Anne-Marie med en blomma från gänget-Åsa,Ari,Catja,Pia och från mig.Hon vann ju shäfer -SM i lydnad förra helgen.
Vi blev bjudna på god jordgubbstårta-jag tog 4:a bitar.Träningen gick kanon ,Zhita hade svårt att lämna Pia,men dom andra tre figgarna tog hon sin rulle och kom till mig utan att jag behövde ropa på henne -duktig min tjej......
Nästa gång kommer jag sätta på henne den riktiga rullen ,men hon ska fortsätta ta lösrulle 6-7 gånger till ,sen om jag anser att vi kan prova att hon tar sin egen rulle-spännande,hon går ut så fint på sökhslagen,rakt ut och målinriktat,tänk om jag får en till hund att tävla i grenen sökh ,är ju några år sedan jag slutade tävla med Eros i elit sökh,så det hade varit skitkul att vara på banan igen ,och jag tror Zhita är ett ämne.

Tränat i Olofström i kväll...

Träffade Åsa på Olofströms BK kl 18,30,betydligt svalare då ,körde 4:a hopp apport med Zhita ,gick hur bra som helst -ingen tendens till att rejsa,hmmmmmm.
Vittringen går hur bra som helst,sittande under gång bra,metallen bra,filar på fjärret ,det kommer bättre och bättre.
Åsa körde igenom alla moment med Anton i elit bruks,hon la honom på inkallningen.men han lyssnade inte ,han har sån fart ,sen gjorde hon om det och ställde och la honom ,det funkade bra ,men nu är det så med Anton ,att har man ställt och lagt honom så kan han det ,då ställer han sig atomatiskt nästa gång Åsa ropar -ändå hon kommer göra en slät inkallning,jag trodde inte riktigt på henne ,att han var så känslig ,jämförde med min Eros som hade dåligt tempo på inkallningen i lydnadsklass-för han visste ju vad som skulle komma ,men i brukset kom han med full fart -för inkallningen är ju så lång där ,men man lurar tydligen inte Anton så lätt,så det blir nog för Åsa att mest köra släta inkallningar på honom för att behålla tempot.....
Det var lite folk där och tränade Agility ,men våra hundar gick lösa där uppe -dom bryr sig inte om andra hundar,sen fikade vi och har haft en givande och trevlig stund.
Imorgon är det träning på hundungdom,och Jonas ska klippa sig i morgon.

Bjuvscupen....Olydiga, lyckliga lilla Zhita.
Kaffepaus på vägen hem.
Men vi börjar från början.Vi var nera i Bjuv vid 07,30,det var hela 16 mil dit,ANLÄNDE TILL KLUBBEN ,OCH MÖTTES AV PLANK MED BRA INFORMATION OM TÄVLINGEN,DET SKULLE JU VARA FINALER FÖR DOM TVÅ BÄSTA I VARJE GRUPP PÅ SÖNDAGEN.
rINGARNA FINT ARRANGERADE,GRÄSMATTORNA FINT KLIPPTA-UPPLÄGG PERFECT ,OCH EN TREVLIG DOMARE OCH TÄVLINGSLEDARE GÖR JU INTE SAKEN SÄMRE ,I OCH MED DETTA VAR JAG KNAPPT NERVÖS,VI VAR TIO SOM KOM TILL START I TREAN,JAG DROG NR 3 ,SITTANDE I GRUPP BETYG 10 ,PLATSEN BETYG 5 ,HON SATTE SIG UPP EFTER 3 MINUTER ,TRODDE JAG FÅTT BORT DET PÅ ZHITA ,MEN ICKE.....FRIA FÖLJET BETYG 7,5,BACKEN ÄR INTE BRA ,OCH SÅ SA JONAS ATT HON STUDSADE LITE VID NÅGRA TILLFÄLLEN.SITTANDE UNDER GÅNG BETYG 9 ,INKALLNINGEN BETYG 6 ,JAG SA STANNA ALLDELES FÖR TYST-DET GÅR INTE MED ZHITA,RUTAN BETYG 8,HON LIGGER I BAKKANTEN,OCH DET SER JAG SOM POSSITIVT ,MEN LITE AV HENNES BAK ÄR UTANFÖR-DÄRFÖR EN 8 PÅ BETYGET.SEN KOMMER VI TILL DET ROLIGA,HOPP-APPORT,KASTER APPORTEN OCH HON FAR I VÄG,KLIPPER APPORT OCH INTE EN TENDENS TILL ATT KOMMA TILL MIG ,HON FAR LYCKLIG RUNT APPELLPLANEN ,SPRINGER MOT JONAS SOM SITTER UTANFÖR I EN STOL,JAG SKRIKER,TA HENNE ,HON SPRINGER NÄRA FÖRBI JONAS OCH SÅ HÖLL DET PÅ I FLERA MINUTER INNAN VI FICK TAG I HENNE.DÅ VAR JAG SÅ FRUSTRERAD ATT JAG INTE KUNDE FORTSÄTTA,SATTE OSS NER FEM MINUTER ,SEN PACKADE VI IHOPPA OCH ÅKTE HEM.LILLA ZHITA ÄR MAMMAS TÖS ÄNDÅ ,VI KOMMER FÅ BUKT MED DETTA ,DET ÄR JAG ÖVERTYGAD OM.NU ÅKER VI INTE I MORGON ,SER INGEN IDE MED DET ,UTAN NU SKA HÄR TRÄNAS INFÖR NÄSTA TÄVLING.SYND ATT DET SKA VARA SÅ LÅNGT TILL BJUV ,DET VAR VERKLIGEN TREVLIGT DÄR.TRO NU INTE ATT JAG ÄR HELT FÖRSTÖRD NU ,JAG HAR JU FAKTISKT ERFARENHET FRÅN ETTAN OCH TVÅAN MED ZHITA ,ATT DET GÅR INTE SOM PÅ RÄLS...

Bjuvscupen !!!!!!

Jag är lite rolig,satt och tittade på Bjuvs hemsida-deltagarlistan för helgens Bjuvscup,hmmmmmm,där under stod det med röd text-vi tar fortfarande emot efteranmälningar,då tänkte jag-vad gör jag i helgen-kom fram till att jag gör ingenting,hade jag råd att anmäla och åka dit-JA blev svaret ,så Carina anmälde sig både lördag och söndag med Zhita i lydnadsklass tre.
Tränade i onsdags uppe på Olofströms BK ,och då dömde Ari mig i momenten i trean,hade det varit tävling,hade vi legat runt 265 poäng,det känns hoppfullt inför helgen ,det som inte fungerar så bra är fjärren ,kan bli allt från betyg 5 till en 7:a 8:a ,har jag riktig otur att hon flyttar sig långt fram och jag något DK ,kan det ju även bli en 0:a,men det får vi inte hoppas på ,utan nu ser vi possitivt,jag tycker det ska bli skitkul att åka i väg och tävla ,gjorde ju sista tävlingen i tvåan i april -så det är ju ett tag sedan.
Jonas följer med mig på lördag ,vi är 12 st i trean ,och det startar redan kl 8,00,då är det ju ännu svalt ute ,ska bli ca 30 grader  i helgen......Mer rapport och bilder kommer på lördag kväll,då får ni läsa om hur det gått ,bra eller dåligt -rapport blir det i alla fall.
Ha en trevlig och skön helg alla mina bloggläsare !!!!!!!

RSS 2.0