Nu är det vinter......Småtjejerna älskar också snön,plus alla dom andra hundarna förstås,jag gillar med när det är vinter och snö ,men att ha det så här i 3-4 månader till ,det blir ganska trist -svårt att träna,fast dom ploggar väl upp en och annan parkering ,så att man kan vara ute och träna ,blir dyrt att vara i ridhus 2-3 gånger i veckan ,i Vekerum där vi brukar vara tar dom 130 kronor i timmen nu ,så det blir mycket pengar att lägga på träning.
Tränade i Olofströms stora ridhus i går kväll ,det var bara Åsa och jag,det blev bra träning ,kanske kommit en bit på väg med Zhitas apportering,i dag tränar jag med Annika i Vekerums ridhus ,vi har bestämt en och en halv timme där......

Yrsa är pigg och glad efter vi varit och tömt analsäckarna,alla dom andra hundarna mår bra ,vi väntar fortfarande på att Vimza ska gå i löp !!!!!!

På söndag är det lydnadstävlingar i Sävsjö,det blir i en inomhushall,hade varit så kul att ha åkt dit med en pigg och glad Zhita,som kunde visa hur duktig hon är ,jag tar beslut på fredag om vi kommer till start ,blir mycket träning denna veckan ,och får då se hur det funkar med henne,kan ju avstå apportering om jag känner mig osäker på om hon ska rejsa.....
Det är årets sista tävling ,men redan den 6/1-2011 är det inomhustävling i Saxnäs,många känningar som ska dit ,och det hade varit kul att anmäla oss ,det bestämmer jag mig om nästa vecka !!!!!!!!

Min kompis Annika med sin BC Penny,har gjort två fina tävlingar i elitlydnad på sistone , 295 och 298 poäng ,ett till sånt  bra resultat ,så är dom med i SM I Stockholm nästa år,då får vi åka med och hejja på !!!!!!

Nu blir det till att ut och sopa bilen ,så man kommer i väg sen,ska till Kate en runda ,och sen in till apoteket och hämta medicin till Atlas ,han äter sina cortisontabletter fortfarande ,och är ganska så pigg när han äter dom.....

Zhita valpar våren 2011...Zhita ska paras med den meriterade hanen Kogaråsens Pesto,han är SUCh OCH SBCH I spår,han har gjort MT med över 400 poäng,han har lämnat arbetsvilliga hundar i tidigare kullar,så ni som är intresserad av en trevlig och arbetsvillig terv -HÖR AV ER !!!!!! Kullen är inte min ,utan Ann-Margarets på kennel Bazzakull,det blir alltså Bazzakulls-hundar,sen är Zhita min egen ,och blir det flera kullar på henne ,så blir det Buskelundare !!!!!!
Zhita kommer paras ca februari-mars,så det blir härliga sommarvalpar ,dom 6 första veckorna ska valparna vara här hos mig ,sen åker dom ner till Ann.Margareth......
Det är redan flera tingade......Annars regnar vi väl snart bort som alla andra ,jäkla november rent ut sagt.....

Tränar på gör vi som vanligt ,men två moment funkar inte just nu ,så därför har jag inte tävlat ,men så fort som det fungerar ,så ger vi oss ut på tävlingsbanorna igen ,ska i väg nu till ridhuset i Vekerum och träna inomhus,får se om det blir start på lördag-då är vi anmälda till Sölvesborg i elit lydnad ,nu ska jag gå ner och lägga in  ved i kamin ,måste elda när det är så här ruggigt !!!!!!

Åker inte till Gislaved.....

Det blir inte till Gislaved i dag ,Annika och hennes dotter Emma åkte dit i morse kl 06,30 för att tävla med deras pappillon Windie,jag och Zhita skulle ju också vara där ,men när inte apporterna ,och nu inte heller vittringen fungerar så väljer jag att inte åka ,ska träna med Fredrik och Anna i dag i stället ,och Fredrik har en bra lösning på vittringen säger han...
Så kanske att det blir Kalmar i morgon i stället -gå in i morgon kväll och se om vi varit i Kalmar,då finns det reportage och bilder i sånna fall.......

Lydnadsträning Olofströms BK....Pigg och glad Anna trasslar upp repet som ska vara runt konerna till rutan....Idag hade Fredrik med sig denna ljuvligt goda krämiga rulltårtan-förstår ni att man aldrig går ner i vikt-hmmmmm...MUMS !!!!!!Nimbus med sitt gosedjur!!!!!!!!Zhita och Nimbus....Annas Atlas.....Åsa lär in Anton att gå sakta genom gruppen vid framåtsändande...Lugnt och fint genom gruppen.....Bra tempo ,bra avstånd,rakt och fint !!!!Skälla på kommando kan Anton med....Fredrik talar om för mig hur det ska gå till !!!!!En något het Zhita,jag älskar hennes tempo,hellre en hund som är het än tvärtom,men i bland blir det för mycket för denna damen -hon rejsade i kväll igen när hon tog fel apport,tar hon bara rätt så rejsar hon inte ,fick ett förslag av Anna att lägga ut metallapporter,dom tror jag inte hon kommer rejsa med ,så visst ,det kanske är ett bra förslag ,att hon bara hämtar träapport vid tävling ,så är det någon som har en metall som ni inte använder ,så skicka den till mig !!!!!!!

Zhita sitter fint i dumrutan-den gick väldigt bra i dag....Hopp apport med metall gick kanon i dag också-roligt !!!!


En givande träning,alltid kul att träna med Åsa,Fredrik,Anna och Ari.....

Tävling är på G, Gislaved på lördag,och Kalmar på söndag,träning hela veckan,ridhusträning på onsdag !!!!!


GRATTIS ANNIKA !!!!Grattis till Annika som med sin Gabban blev uppflyttade ur appellen i sökh i dag i Söderåsen med 259,75 poäng,och kom på en andra plats.
Hade ju hoppats att Zhita och jag också hade fått en uppflyttning ,men Zhita gör som hon brukar och spelar Allan med mig.
La mina vantar och Zhitas halsband vid stigen ca 5-6 meter innan jag gick in i sökhområdet ,skickade Zhita vänster ,det blev ett fint tomskick,men hon slog bakåt och kom ut där mina vantar låg ,och då var katastrofen ett faktum ,det går inte att lägga någonting greppvänligt så att Zhita kan få tag i det,det måste jag lära mig ,detta skulle kosta mig en eventuell uppflyttning i dag ,hon fick tag på vantarna och drog in i rutan-jag ropade ,men där kunde jag stå !!!!!! som ett fån.....nu bryter vi sa domarna efter två minuter ,då Zhita fortfarande inte lämnat av vantarna -väldigt retfullt kan jag säga -men som min älskade kompis tröstade mig med PIA-Du vet den dagen kommer när hon mognat ,och då blir det inte BRA ,då blir det jävligt BRA-TACK PIA !!!!!!!


I morgon gäller det !!!!!I MORGON KÖR ANNIKA OCH JAG TILL SÖDERÅSEN MED VÅRA TVÅ TERVDAMER ZHITA OCH GABBAN,VI SKA BÅDA TÄVLA I APPELL SÖKH ,VI ÄR 13 DELTAGARE ,SKA BLI VÄLDIGT KUL OCH SPÄNNANDE ,VI ÅKER TIDIGT 05,30,VÄDRET SKA BLI UPPEHÅLL OCH SISÅDÄR 7-9 PLUSGRADER,GANSKA SÅ BRA FÖRUTSÄTTNINGAR ,SKA BE JONAS KÖRA IGENOM MIG I APPELL-LYDNADEN I DAG ,OCH ÄVEN KÖRA TVÅ SÖKHSLAG DÄR HON FÅR TA SIN EGEN RULLE ,HÅLL TUMMARNA FÖR OSS I MORGON !!!!!!!

REDOGÖRELSE OCH BILDER KOMMER I MORGON KVÄLL,TITTA GÄRNA IN OCH SE HUR DET GÅTT FÖR OSS......

HA EN TREVLIG HELG ALLA !!!!!!


Lajka har flyttat !!!!!!!VISST ÄR DOM ETT VACKERT PAR !!!!!!!

CATJA HAR I DAG FÅTT EN NY VÄN,BUSKELUNDS SILENT NIGHT HAR FLYTTAT HEM TILL FAMILJEN KNUTSSON.JAG ÄR SÅ FRUKTANSVÄRT GLAD ATT CATJA BESTÄMDE SIG FÖR ATT BEHÅLLA LAJKA ,JAG VET JU ATT HON ÄR EN TOPPENHUND PÅ ALLA SÄTT ,ÄLSKAR MÄNNISKOR OCH ALLA DJUR ,HON ÄR OTROLIGT NYFIKEN,OCH HON VILL LÄRA SIG ALLT MAN GÖR MED HENNE.
JAG ÖNSKAR ER TUSEN LYCKA TILL ,OCH KOMMER MED SPÄNNING FÖLJA ER VAD ALLT NI HITTAR PÅ ..VET ATT LAJKA FÅTT VÄRLDENS BÄSTA HEM........

Zhita!!!!!!!!Måste bara ösa beröm över denna tjej.
I går tränade vi både sökh och lydnad,sökhet gick som en dans ,tre figgar med egen rulle ,och ett superhärligt tomskick,full fart och fläkt är det över henne ,hon är helt enkelt helt underbar,en superhund att träna med .
Sen tränade Åsa och jag lydnad i Olofström på eftermiddagen,rutan går jättebra nu ,både vänster och högerruta ,apporterna börjar att sitta där också ,hon stannart fint vid konen ,och sen i full fart till apport....
Det  bådar gott inför tävlingarna som är snart .
Nästa helg beger sig Annika och jag till Söderåsen i appell sökh med våra tervflickor -ska bli så himla kul och spännande !!!!!!!!!

I går träffade vi också Catja och lajka som var med på sökhträningen.
Catja stortrivs med Lajka ,och hon har blivit familjens favorit,till och med Catjas mamma och pappa gillar henne skarpt -även fast dom var lite skeptiska till stora hundar,men Lajka charmar alla ,som det ser ut nu ,så kommer Lajka stanna hos Catja,hon var och köpte nytt halsband och tjänstetecken till henne i går -och det säger väl allt ,det härliga var att hon i går inte brydde sig så värst om mig ,utan när hon hittade mig i skogen och hade fått biff ,så sprang hon direkt tillbaka till Catja.
Catja kan ge henne ett liv som jag aldrig kan göra ,därför sörjer jag inte henne ,för jag vet hon har fått världens bästa hem........

Lajka på prov hos Catja.....Lajka är på prov hos min kompis Catja.
Catja vill ha en Vimza-valp,och eftersom Lajka går här hemma och inte jag aktiverar henne (orkar bara med Zhita) så tänkte jag att Lajka skulle passa Catja ,och dom känner ju varann lite ,och Catja hart alltid sagt ,att hon vill ha en sån hund som Lajka.
Jag känner att det är synd att en sån hund som Lajka bara ska gå här hemma och skrota,Lajka kan man göra det man vill med ,Agility,Lydnad och sökh är grenar som passar henne utmärkt,och jag vet att hos Catja får Lajka ett hem med 100 procent aktivitet,Catja är en ung tjej,men hon har fått mycket erfarenhet av att tävla sin sheltie Bella ,dom har varit så duktiga..
Så nu håller jag tummarna att Catja kommer trivas med Lajka ,och att hon får stanna där .
Ringde till dom i går ,och det gick bara bra ,Catjas unga sheltie Fly hade lekt med Lajka ,och allting gick bara bra.....

RSS 2.0