Buskelunds Prusseluskan.....Snodde dessa bilder från Facebook-hoppas det var okey Sofie,detta är Buskelunds Prusseluskan som fyller två år i sommar den 19/6, Tindra kallas hon !!!!!

Så söt hon är lilla Tindra,hon har det bra som ensamhund hos Sofia och Tina,kan tänka mig hon får mycket uppmärksamhet !!!!!!!!

2011-01-28


Min första filmning


Ultraljud!!!!!!Vimza i väntrummet hos veterinären med en nervös Carina och Björn-hoppas,hoppas !!!!!!Längst upp till höger ser ni en mörk blåsa -beviset på att Vimza är dräktig-Tjohoooooo....Här ser ni två blåsor,veterinären såg minst tre st,vi ville inte raka henne ,utan nöjer oss med att hon är dräktig ,så det kan lika gärna ploppa ut 7 st,vi är så glada ,ska bli underbart att höra massa fyrfotade pluppar springa omkring i köket !!!!!!

Snart !!!!

Snart ligger den nya hemsidan ute !!!!!!

Igår var jag på årsmöte för Skåne-Blekinge klubb för Belgiska vallhundar,där träffade jag Marie-Louise som har Easy och Tingla från mig ,har inte hört av henne på ett halvår,men det var bara bra med familjen och hundarna,eventuellt ska jag ta en kull valpar från Easy till våren,det blir Buskelundare ,jag lånar in Easy av Marie-Louise,Easy är en jättemeriterad tik inom utställning ,ett flertal CK med BIR OCH BIM som resultat ,och domarna älskar Easy för hennes mentalitet,Easy är sin mor Vimza upp i dagen !!!!!!!
Träffade Kerstin Olsson också ,hon var nyfiken om Vimza är dräktig ,du får hålla dig till tåls lite till sa jag....
Jag åkte ner med Pia min kompis,och hon bjöd på köttbullemackor ,och vi hade trevligt som vi alltid har när vi träffas,nu åker Pia och Leif och deras två groenendael upp till fjälls i två veckor,ha en trevlig semester på er !!!!!!!

Jag går och väntar på att Zhita ska gå i löp ,så jag kan planera lite.Kanske kan få in någon lydnadstävling när hon är parad,man får ju tävla 30 dagar in i dräktigheten ,hade gärna tävlat på Karlshamns ridhustävling den 13/3,och gärna tävlat för Magnus Johansson den 27/3 i Emmaboda ,men vi får se ,vi håller igång med träningen i alla fall ,på torsdag träffar jag gänget igen...

Ska och handla med syster yster nu kl 11,00,hon har inte fått sin bil ännu ,så man får ju ställa upp och köra,men först ut med ett gäng hundar....

belgare.com

belgare.com       är vår nya adress till hemsidan,kommer igång om några veckor,tills dess är det buskelund.se som gäller !!!!!!!!

Klart vi ska ha kvar hemsidan-nu är det ordnat, Tack Kate.........

Den 18/1-2011 i dag,det går långsamt framåt...

Vimza är inne på sin fjärde vecka av dräktigheten-spännande,ännu märker vi inte något särskilt.
Vill att Zhita ska gå i löp snart ,så jag kan planera ,hinner eventuellt med en eller två tävlingar i elitlydnad efter hon är parad,man får ju tävla  30 dagar in i dräktigheten.
I morgon blir det träning i ridhuset i Vekerum,Karlshamns BK hyr där varje onsdag mellan 18,00-20,00,och på torsdag blir det Sjöarp mellan 17,00-20,00,så lite träning blir det denna veckan.....
Annars händer det inte så mycket just nu ,det blir mycket TV.
Ska försöka ta lite bilder snart och lägga ut här på bloggen.
Nu börjar dagen-ha det gott alla !!!!!!

Världens bästa Zhita 3 år idag......Fina fina Zhita blir tre år i dag den 11/1-2011......

Idag blir det långpromenad och prinskorv,plus lite lydnadsträning som den här damen älskar.......
Ser ni att det är sommar på bilden ,den 18/9-2010,gud vad man längtar till att bara se gräs,nu är man så trött på denna snön ,och särskilt nu när det mest är halt och is ute,skitväder,och januari-februari kan man sova bort ,vilket jag nästan gör ,somnar kl 20,00 på kvbällarna ,vill bara att tiden ska gå ,längtar till mars då man ser lite ljusning i tillvaron!!!!!!!!


Rejs igen !!!!!Zhita rejsade vid apporterna i gen ,innan 6,5 på fria följet ,hon hoppade upp på mig vid språnget och satte sig inte ner på backen,så jag fick ta till ett dk,dumrutan 6,5 hon satte sig inte vid sitt.
betyg 9 på inkallningen ,sen gör hon en supersnygg ruta ,full fart till konen ,och full fart in i mitten av rutan,så jäkla snyggt bertyg 9,5,lite nos i rutan därav en halv enhet borta!!!!!!
Sen får jag vänsterapport ,och Zhita tittar mot höger,så jag sänder henne till konen,full fart ,stannar perfect ,sen går hon mot mitten,jag skriker NEJ,då går hon mot höger,sen tar hon apport och sticker ,när vi får tag i henne ,frågar dom om jag vill fortsätta,alltså inget rött kort ,men jag avböjer ,var rätt så arg på Zhita,och kände att jag ville bryta....
Ja ja vem har sagt det ska vara lätt här i livet ,det som håller mig uppe ,är ju att jag vet att Zhita har en kapacitet av guds nåde ,och när vi får ordning på apporten så kommer det bli kanon.........

Misslyckade pannkakor.....Första gången jag försökte mig på pannkakor-har aldrig tyckt om det ,mamma gjorde ju till Jenny och Björn,men jag åt aldrig.
Fast dom inte blev så fina var dom riktigt goda ,och dett tyckte hundarna med!!!!!
Tränade med Anna i ridhuset i g¨år ,blev bra träning,lite slarv med metallen när hon hoppar över och ska greppa den ,annars fungerar det mesta just nu,lite ovisst är det med placeringen i rutan ,i bland kommer hon så fint in i mitten och lägger sig ,men hon kan också hamna utanför ,ja det tar tid att få en färdig elithund som man kan kalla relativt säker ,tar nog minst tre år ,så när Zhita är runt fem och ett halvt ,kommer vi nog ha våran bästa tid,tycker förstås att det är lite synd att hon ska ha en valpkull just nu ,när vi liksom är på gång ,men vi har tiden för oss ,runt juli kan vi nog börja tävla igen ,och jag hoppas ju vi kommer iväg till Saxnäs på torsdag,men har hört det ska bli snö och blåst ,sen får man ju se hur mycket snö och oväder det är ,kommer ihåg när Anne-Marie och jag körde dit förra året vid denna tiden ,vi hade mild snöstorm,då tävlade jag lydnadsklass två ,och det gick inget vidare,hoppas på bättre resultat detta året.......

Vimza har gått ur löp ,och ett ultraljud är planerat den 19/1 kl 10,00....
Då ska också Atlas med och ta nya blodprover på honom ,kanske att han behöver någon annan eller mera medicin !!!!!!

Annars lunkar livet på som vanligt här i Buskelund,i och med snön började så tidigt ,så tycker jag man redan är trött på den ,och det ser inte ut att bli någon tidig vår ,men man kan ju hoppas !!!!

RSS 2.0