Lydnadsträning med Zhita innan regnt kom


Tränat sökh med Zhita och valparna.....

Jonas och jag begav oss till skogen idag för att se vad Zhita kom i håg av sökhträningen....
Sände henne två tomskick som gick suveränt ,sen fick hon markera Jonas tre gånger,lite svårt att ta sin rulle själv ,annars kanon!!!!!!
Vi har inte tränat sökh sen i februari,då hon parades med Pesto och fick 9e valpar.....
Men nu kör vi igång igen,och hon är ju som klar för appellen ,väntar bara att hon ska gå i löp nu i augusti-september så jag kan planera hennes tävlingar sen !!!!

Vi kör lite lydnad var dag just nu,det är ju tävling på fredag i Kristianstad,ska bli spännande,hoppas förstås på ett förstapris,men bara hon är pigg och glad är jag nöjd ,och helst att jag någon gång fick betyg på apporterna,hade varit ett framsteg för oss.
På tisdag tränar vi några stycken vid röda ladan i Karlshamn.

Hoppas på bättre väder denna veckan,temperaturen är det inga fel på ,men detta förbaskade regn som kommer hela tiden..

Bad i långasjön med valparna och Zhita o Hades...


utflykt.....

Ska hämta Hubert och Hades kl 12,00,vi ska till långasjön för att bada med hundarna-kameran är med,ser ut att bli en fin dag!!!!!!!!

att man kan vara så beroende av sin data,vad gjorde man utan den,man måste ju kolla in allt som händer hos olika kennlar och på fejjan tex,och så nu kan man ju ta med lappisen till morsan och visa henne hon har ingen data,och till svärmor-hon har ingen data heller!!!!!!

bara för att skriva något kan jag berätta att det blir kålpudding till middag idag-mumsigt.
Jonas är inne på sin andra vecka av semestern-det går så fort!!

Som sagt det blir bilder från långasjön senare-välkommna tillbaka....

Ny Emailadress......

Jag har skaffat Lapptopp,så nu har vi ny mailadress:     buskelund@hotmail.se


Tack Kate för du installerat lappisen!!!!!!!

Varit och tränat lydnad i kväll,det var jag,Ari,Anna och Fredrik,efteråt bjöd Anna och Fredrik på grillad korv ,och kaffe och kladdkaka med grädde( mums)

Zhita verkar ha glömt bort en del moment,så jag får börja lite från början med damen,vem har sagt att det ska vara lätt att träna hund,eller att man ska få något gratis!!!!

Kul är det att vara på nätet igen ,har ju varit borta sen i fredags.....


Ingen data....

Jag skriver från Kates data ,Åskan tog vår data i natt,helt kaputt-jätteroligt,så nu8 blir det en lapptopp i stället. Tv och telefon fungerar !!!!!

Idag blir det träning med Zhita i sökh,vi träffas i Olofström kl 16,30,jag åker om det är uppehåll...

Östersjöfestivalen håller på för fullt ,men det intresserar inte oss ,gå där inne och trängas med flera tusen personer ,nej det får vara...

Annars händer det inte mycket för närvarande...

Han kom,han sågs,han segrade !!!!!Våran härliga charmör Buskelunds Castor med handlern Pia Robertsson (Tack Pia för du visade honom)Först ut var han på morgonen,och fick etta med HP,sen gick han in mot bästa tik som var Cher ,och blev BIR-VALP,Sen kl 14,00 går han in i BISVALP 4-6 MÅNADER ,OCH BLIR BEST IN SHOW,Hurra,hurra för våran stilige pojk,underbart roligt,Domaren sa till mig att han har en mycket härlig mentalitet,han stod som ett ljus när domaren kände igenom honom ,sen skulle ju jag min klump springa med honom ,det gick ju inte så bra ,så Pia fick visa honom i finalen.
har haft en trevlig dag tillsammans med Pia och Leif som jag åkte med,något lång dag,men mycket minnesrik,som sagt Cher blev ju BIM ,och Leia tvåa efter Cher och Leia fick HP,Izzy fick för dagen nöja sig med en slät etta ,men hennes mentalitet och busighet kan ingen ta ifrån henne -härligt !!!!
Jag vill tacka Pia och Leif och Therese för att ni kom med era Buskelundare,jag är ingen utställningsmänniska ,men några utställningar om året tycker jag är kul,och skulle det visa sig att Castor går bra i framtiden ,så kanske det blir lite mera av den varan........
Pia med Castor i BISFINALEN !!!!

Mina härliga kompisar som bjöd mig på fika och grillad kyckling med hemmagjord potatisallad!!!!
Buskelunds Cissi Bell(Leia)....
Pia med Izzy,Therese med Leia,sen jag med Castor och Cher....
Castor står fint....Buskelunds Cissi Bell har ställts ut på Öland...Söta Buskelunds Cissi Bell (Leia) har ställts ut i dag den 16/7 på Ölands BK,HON går i valp 4-6 månader,hon fick 1a med HP OCH BLEV BIRVALP,nu väntar BISfinal i eftermiddag,återkommer hur det gick ,men var tvungen att uppdatera nu ,blir stolt som en tupp som uppfödare....

Leias kritik: söt tikvalp,härligt huvud och uttryck,normala vinklar för åldern,rör sig bra,typisk valppäls,jättesöt   domare: Kicki Norrby....

lydnadstävling på Öland den 14/7....Här sitter Anita,Anna och F redrik,regnar och blåser gör det .....
Catja,Annika,Anne-marie och Fredrik..... i regnet....
Anne-marie och Lippe vid hopp apport,dom fick ihoppa 261 poäng med en försmädlig 0a på inkallningen,annars ett bra program....
ja det var inte våran kväll idag ,Zhita satt så fint i två minuter ,sen när jag kom fram så ställde hon sig upp,och kom och mötte mig när jag var på väg till henne -betyg 0,sen platsen satte hon sig upp,la sig ner ,satte sig upp ,la sig ner  betyg 0,då kände jag i regnet och blåsten att jag inte ville gå min lydnad ,men vi kommer igen....
här Annas betyg från lydnadsklass tre ,inte så pjåkigt om man bortser från nollorna,hopp apport gör ju Atlas vanligtvis bra ,men i kväll ville han ta sig en titt inne i tältet som var uppsatt den filuren,vittringen är väl inte riktigt färdig ännu ,så det blev en nolla i kväll,dom kommer snart ta sitt förstapris ,det vet jag.....
Här Annikas protokoll,ser riktigt bra ut ,nu har hon ett kval på 290,5 att ta med sig.....
Annika med 290,5 kom tvåa,sen en tjej med BC kom etta med 293 poäng ,sen Fredrik med Nimbus kom trea med 284,5 poäng ,dom har nu tre poäng med sig och deras kvalpoäng är typ 289 poäng på tre tävlingar ,dom hade kommit med på 2011 års SM ,Fredrik vill nog höja poängen lite ,vilket han kommer att göra snart också,sa till Annika igår att det är snart dags att börja titta efter stuga i Borlänge ,för till 2012 åsa SM det ska vi !!!!!!!
Det står 1-1,Sverige-Japan....

Det står 1-1 i matchen just nu ,så jag passar på att skriva lite blogg,ska se andra perioden sen!!!!!!

Idag har Atlas fått sin första tablett mot kanske Noskvalster-interceptor heter medicinen, 1 tablett i veckan i tre veckor,hoppas han blir bra nu ,pigg och glad är han i alla fall och med en jäkla matlust,fått potatisplättar i dag som jag köpte billigt på LIDL !!!!!

i DAG har det varit träningsfritt , i morgon 14,30 kör Annika och jag mot Öland,tävlingarna börjar 18,00,men det kommer bli köer för det ät Viktoriadagen i morgon i Borgholm-jättekul,ja,ja vi kommer nog fram i tid 9 st är vi i elit ,och Anna tävlar trean med sin Atlas ,och dom är väl 6-7 st!!!!!Jag köpte Pizza på Pizzerian som jag ska ha med mig i morgon ,och Jonas har att värma här hemma ,sen blev det en smakbit i kväll också....
Björn har repat sig efter getingsticket ,men passar sig noga från dom filuringarna nu,en annan har ju också fått mera respekt för odjuren ,man vet aldrig hur man kommer reagera.
Jonas har en och en halv dag kvar att jobba nu ,så skönt förhonom att vara ledig i fyra hela veckor ...

På söndag blir det ju utställning med valparna ,och redan nu när jag får lön ska jag anmäla dom till Tingsryds inficiella utställning i slutet på Augusti,det är så bra miljöträning för valparna,Kate min kompis ska dit med två av sina hundar också ,sen har vi Blekingemästaren i oktober ,och Växjö officiella i november ,hur gamla är valparna då ??? jo 8a månader,då får dom gå i valpklass 6-9 månader,det ser vi fram emot,alltid kul i Växjö,hoppas på att få se flera Buskelundare,kan försöka lura dit Sofia med Buskelunds Prusseluskan ,hon bor ju inte så långt därifrån ,och Buskelunds Love Me Tender-Wildah bor ju i Växjö och blir fyra år i september,det var länge sen ni ställde henne Greger och Lisa ,hon blev ju faktiskt BIS-2A VALP på Ivön 2008,och Greger och Lisa fick fylla bilen med priser!!!!
Men först nu har vi Zhitas tävlingar att koncentrera oss på ,vi har ju den i morgon på Öland sen den 24/7 i Tingsryd,och den 5/8 i Kristianstad,hade varit kul att få in ett förstapris på någon av dom tävlingarna,vi får se ,sen har vi hela hösten full av tävlingar också ,något jag kommer återuppta så är det Zhitas sökhträning ,den har ju legat nere ett halvår ,vi hade förmodligen varit uppflyttade förra året ,om inte klantiga jag hade lagt mina vantar precis i starten av sökhbanan ,så när jag skickade Zhita på första slaget och hon kom ut utanför rutan precis där mina vantar låg var ju rejset ett faktum..
Kommer börja med att lägga ut Jonas dom första veckorna ,så vi ser hon kommer i håg allt ,sen fråga om jag får vara med i gruppen igen ,min kompis Annika blev ju uppflyttad med sin terv Gabban ur appell sökh sent i höstas ,så hon siktar in sig på lägre klass i september nu ,och Gabban går jättebra har jag hört,så det ska bli spännande att följa dom ,för egen del siktar jag in mig på appellen igen ,för att kanske om jag hinner ta en lägre klass start i sökhet innan årets slut,hade ju varit kul att ställa Zhita i november i Växjö i Bruksklass då hennes päls förhoppningsvis är tillbaka....Ja man kan alltid drömma och planera sen vet man aldrig hur det blir ,nu ska jag gå ner och titta på andra perioden av fotbollen ,och hoppas att Sverige tar soig till FINAL !!!!!!!

Getingstick och träning.....Varit med Atlas till veterinären i Nättraby idag,han har snorat och haft inåtsnorklingar i några veckor,men varit pigg och ätit som vanligt ,trodde ju det skulle gå över,nu tror veterinär Karin att det är noskvalster,så han kommer behandlas för det ,och blir han bra så måste hela min flock behandlas ,för det smittar !!!!!!annars får vi gå vidare och ta blodprov och se om vi kan hitta lösningen......Inte nog med det ,i går fick min bror ett Getingstick i armbågen när han var ute med Vimza ,han tog sig hem till mamma med nöd och näppe ,då hade ansiktet svullnat upp ordentligt ,läpparna var fem gånger så stora och ögonen med ,mamma ringde 112 och ambulansen kom ,då hade Björn svårt att andas,och fick en massa sprutor och adenalin,och dom tog Björn med sig in till akuten ,där fick han mera behandling och lades i dropp ,han blev bättre och jag hämtade honom vid 21,00 tiden på kvällen,han har aldrig reagerat så förut på ett getingstick ,så man kan aldrig veta när man kan få en sådan här reaktion ,det bästa är ju att ha med sig mobilen ,vilket inte Björn hade,nu slutade det ju bra och Björn mår bättre ,men han var matt idag också.....


Jag har tränat med Zhita ganska mycket sista tiden ,apporterna går bättre och bättre ,var hos Anna en dag och vi tränade så mycket vi orkade fast det var jättevarmt ,tränade med Annika häromdagen ,då kändes det jättebra ,i kväll var det månadstävling på hundungdom,men då kändes inte Zhita riktigt bra ,det verkar som hon är tagen av värmen,hon var inte riktigt med mig ,eller så har jag funderat om jag tränar med för mycket belöning ,hon får ju ca 400 gram korv varje gång ,och sedan när hon inte får någon belöning så lägger hon av liksom,man kan ju faktiskt träna och ge belöning bara ibland ,och inte skyffla in korv i henne,Annika dömde och vi fick ihoppa 192,5 poäng ,vi ligger som på officiell tävling ,en 10a på vittringen fick jag ,och faktiskt betyg på apporterna där hon skulle ta mitten ,men tänkte till och tog vänsterapporten som var rätt ,då sa jag bra när hon kom in till mig ,vilket jag även kommer göra på torsdag om hon tar rätt apport ,vill ju ha bort rejset så det får jag göra några tävlingar och ta det poängavdraget ,i dag ville hon inte ta metallen,måste träna mera på det ,fria följet helt okey,inkallningen var inte den bästa ,hade lojt tempo och dåligt stannande och liggande ,har hon gjort 100 gånger bättre,fjärret flera dk,rutan gick bra,ja det är inte lätt detta,men vi ger inte upp ,det är bara fortsätta träna på ........Snart har Jonas semester jobbar bara denna veckan med ,vi ska bara vara hemma ,mycket träning och promenader med hundarna kommer det bli,fick PM från Tingsryd som är den 24/7,vi är sex st där och tävlingen börjar kl 16,00,har även anmält till Kristianstad den 5/8....
På söndag ska Pia och jag till Öland igen,då är det utställning för valparna ,Castor,Cher,Izzy och Leia ska ställas ,fyra syskon ,det ska bli jättekul ,leia kommer även att ställas på lördag,då ska inte Pia och jag dit..
Så jag ser vekligen fram emot helgen,och torsdagen naturligtvis där Annika,Anne-Marie,Fredrik jag kommer tävla Elitlydnad ,och Anna kommer tävla i trean ,ska bli spännande !!!!!
Här Castor på flygfältet......
Atlas och Zhita ,Zhita har ingen päls kvar efter valparna -hon ser för rolig ut.....

En dag vid havet.....Björn och jag var ute vid havet med valparna,Vimza,Zhita och Atlas,en härlig dag......På rad !!!!!Zhita och Vimza....
Björn med Atlas och Vimza....Björn med valp....
Zhita simmar inte gjärna heller...Detta älskar dom när Björn kastar pinne,valparna var trötta när vi kom hem kan ni tro.....
Atlas i täten...

Björn känner på vattnet ,tippar ca 15 grader  brrrrr....
Valparna gillade att bada....Atlas går precis i så länge han bottnar,sen vänder han ,mina hundar är badkrukor precis som jag......I kväll blir det lydnadsträning med gänget i Olofström,korvgrillning också !!!!!!

Kalmar lydnadstävling den 3/7Hemkommen efter elitlydnadstävling hos kalmar BK,zHITA HADE LITE HYZZ FÖR SIG ,MEN I DET STORA HELA ÄR JAG NÖJD MED HENNE ,JAG HAR INTE TRÄNAT SÅ MYCKET SEN HON KOM HEM EFTER HA HAFT VALPAR......Lite småmissar här och där ,och ett rejs på apporten fastän hon tog rätt,en 10a på vittringen är ju inte helt fel,fria följet kändes fint ,hennes back är ju inte klockren ,och hon studsade lite i språnget och ligger på i sakta march, 8,5 på rutan, 8a på hopp apport,vi kommer igen ,har haft en trevlig kväll,alltid kul att träffa Annika och Inga-Britt,vi samåkte,och tiden går fort ,men någon filmare ska du nog aldrig bli Inga-Britt,det var lite skakigt och zoomen var inte den bästa ,men jag hann se lite av fria följet ,ska komma ihåg att ladda kameran till nästa gång,fick PM på mailen till Öland som är den 14/7, Annika med Penny,Anne-Marie med Lippe,Fredrik med Nimbus,Anna med Atlas och jag med Zhita ska dit-jättekul att vi är så många härifrån,nu får jag ligga i hårdträning ,mitt mål då kommer vara att göra bättre ifrån mig än i kväll !!!!!!
Mina betyg !!!!!!
Min kompis Annika högst på prispallen med 277,5 poäng,som skulle varit 15-20 poäng till i mitt tycke ,men det är en bedömningsport och det är domaren som dömer...
2:a och med ett förstapris på 259 poäng kom Anita med sin Groenendael Eternitys Tango,och dom tog sitt tredje förstapris och kan nu titulera sig SLCH !!!!!Grattis Anita.....
Sen träffade jag min valpköpare Therese med sin Leia(Buskelunds CissiBell) så possitiv och söt hon är...Jättekul att träffa er och se hur bra ni har det...
Leia koncentrerar sig på matte Therese...
Leia står fint....Avslutar med en bild på Leia,och jag känner mig rätt nöjd,man får det resultat man förtjänar ,hade jag tränat lite mera så hade det säkert sett annorlunda ut ,men nu ska jag visa att det kommer gå bättre på Öland,så nu blir det mycket träning fram till det,kul är det att komma i väg ,och jag ser fram emot nästa gång,har anmält mig till Tingsryd också ,så vi får se vad som händer !!!!!

RSS 2.0