Sökhträning den 12/1-2014

Jag drog nr 1 och tänkte göra en test på NamNam,bad Sofia lägga ut två figgar som jag inte skulle veta var dom var,första figgen tog hon bra,sen gick hon två tre tomskick,sen ville hon inte mera utan jag fick tvinga henne ut,grejen är ju att vi inte hållit på så länge så detta var  för svårt för henne det har jag fått bekräftat i dag,nu blir det att köra på och veta var figgarna är,mycket motivation,lite popupper och andra retningar,även något tomskick,kanska blir april-maj vi provar på appellen i stället !!!!!!!
 
Sen var det Britt-Marie med sin Sallad,dom är nya i detta och gör kuliga hittaövningar och det tycker S
allad är skitsköj och får sin boll när han kommer ,i början när han inte fick bollen först då blev han så glad och pussade och hoppade på figgen det blev lite för mycket,man får ju jobba bort sånt också ,så nu får han bollen först och sen kela på lite lugnare vis.....
 
 
Lite kel också på lugnt vis.....
 
 
 
Den här grabben Five är två och ett halvt år och har hållit på med detta ett och ett halvt,så han vet vad han ska göra ,i bland lite för snabbt ,kan själv tycker Five,men husse vill nog vara med och bestämma lite också,vindarna for hit och dit i dag och Five ville tillbaka till ett område han redan varit på ett tag annars gick det s usperbra,fin focus och härligt påvis,vi kör lösrullar på honom.....
 
 
Snacka om Påvis !!!!!!!!
 
 
Här har vi en till härlig kille som heter Turbo och är en treårig långhårscollie,jag låg figge så jag såg inte så mycket ,men vet att turbo gick sex fina skick med lösrulle ,och jag märkte att hans focus för rullen blivit mycket bättre,här har han hittat Christer och får beröm med lek....
 
 
Maj-Britt med Turbo och figgar efter avslutat pass,sen blev det fika och genomgång av hundarna och ny plats till nästa sökhträning bestämd,tur med vädret hade vi också ,och när jag sitter här i kväll är det fem minusgrader ute,jättehärligt,Jonas torkade golven när jag var av ,och dom är fortfarande rena(FANTASTISKT)
 
 
 
 

Det blir inga valpar mera i Buskelund....

 Vi har bestämt att ej para Zhita mera ,lite pga personliga saker som har hänt och att vi har vissa planer( ej mera valpar) för framtiden och då passar det sig inte för mig att ha mera hundar,så antalet här hemma ska ej vara mera än 4a hundar till slut,jag vet att jag har en benägenhet att ändra mig,men ska Jonas och mitt liv bli som vi vill ha det så får det bli så här.Är så glad för dom kullar som har fötts hos oss i Buskelund,men ärligt talat vill jag ägna mig åt träning och tävling i stället,och jag har 4a hundar i huset som alla vill göra massa saker om det sen blir tävling med alla det är inte säkert ,men mycket aktivering kräver dom,långa promenader och annan aktivering.Allt har sin tid och nu ska det bli min tid .
För tillfället har vi 8a hundar,två små,sen Scott och Amadeus som är åtta och ellva år gamla och Jonas hundar,sen mina fyra tervar som är mellan nio månader och sex år !!!!!!Kommer med glädje följa mina valpar som fötts upp här och vara som stöd för er som vill det som har en Buskelundare,ni vet ni alltid kan ringa mig,en del har jag ingen kontakt med och vissa bra kontakt....
 
 
Bilden har inget med inlägget att göra ,utan det är en kompis malle som just fyllt 14 år(Xena)
 
Jag har varit hos min kompis Kate i två veckor(på nätterna) hennes man och dotter har varit i Florida,och dom skulle kommit hem såsom i dag,men det är oväder i Chigago därifrån planet gick hermåt,så dom får vänta tre dygn och beräknas vara hemma på fredag.
 
Känner att det börjar dra lite i tävlingstarmen och NamNam är anmäld till två lydnadstävlingar,tränar för fullt med henne och hoppas vi kan knipa ett förstapris,ska tävla inomhus i Karlshamn den 8/2 och då kommer min kompis Anne-Marie att döma sin första tävling ,och hon ska döma mig och Nam,Nam,hon blev utaxumenerad Domare nu i höst,jätteroligt för henne ,hon har läst länge för detta.
 
Sen kommer vi att tävla appellen i sökh den 29/3 i Hässleholm,vi blir nog flera härifrån som kommer tävla då-mycket spännande.
Eftersom min Valdemar inte är ett dugg intresserad av andra människor,så får det bli spårhund av honom i stället,han är fullt tillgänglig,men ej intressead av någon annan en sin matte,vilket ju i sig har sin charm,Jonas kommer hjälpa mig med spåret,för egentligen tycker jag ju inte det är så kul ,men man kanske kan ändra sig ,ja i alla fall får det bli spår för honom.
 
Marco min pajas vet jag inte riktigt vad vi ska göra  för när jag sätter krav på honom blir han så till sig rycker och sliter i kopplet,hoppar o biter på mig ,men han kanske är normal när han blir 10 år,i alla fall är det världens snällaste och kramgodaste hund,många skratt och pussar blir det varje dag !!!!!!
 
Zhita har två förstapris kvar att ta till om hon ska bli Lydnadschampion och det kommer vi naturligtvis att kämpa för!!!!!!
Jag hoppas detta året kommer bli ett bra tävlingsår,för jag vill ut på banan i gen,förra året tror jag att jag tävlade en gång,helt horribelt!!!!
 
Nu är kl 23,05 och jag ska gå och lägga mig,syns igen en annan gång framöver   MVH CARINA  B   !!!

Härlig promenad.....

 
Marco......
NamNam o Marco....
Zhita fyller sex år nästa lördag....
Jag var redo med doggs och kaffekorg kl 10,00 för att träna sökh ,då ringer Anne-Marie och säger att flera av dom som skulle träna är på väg till Kristianstad för att leta efter en försvunnen person,dom är med i missin people,så det blev ingen träning för mig i dag ,men det blev två härliga rundor för hundarna,ska träna sökh med mitt vanliga gäng i morgon,och då blir det ny laddning med kaffekorgen.

Bloggar igen!!!!

hej alla,nu är det dags att återuppta detta,vet att alla kollar bara Facebook,men detta är mycket för mig själv,kan ju gåtillbaka ända till2009 och kolla både vad som hände och alla fina bilder är ju kvar......-2014 har börjat och vi ser fram emot ett händelserikt år..om allt går som det ska så fåt zhita sin tredje kull nu i maj,  E-kullen blir det och redan två namn klara. Ebbot och Euphoria!!!!!!!sen hoppas jag komma ut och tävla med flera av mina hundar NamNam är redan anmäld till två lydnadsklass ett tävlingar....
 Här en bild på Marco när han var liten.........
Marco pussar på Pia.......
 
Fredrik och jag på tävling iSaxnäs,tror det var två år sedan......

RSS 2.0