Ta ett break.....

Jag funderar på att lägga ner bloggen ett tag,har ingen större motivation att skriva ,är väl lätt deprimerad ,som alla andra människor den här tiden ,läste igenom blogginlägg för 2009,och januari då ,var det gröna gräsmattor ,och vi var ute och spårade,och körde uppletande ,herregud ,man kan ju inte göra någonting nu .Det kommer bara mer och mera snö ,ser ingen ände på detta,hur ska man kunna planera att gå ut i appell spår ,man vet ju inte om det är fullt av snö då ,det är hopplöst !!!!!!!
Nej ,jag stänger ner ett tag ,återkommer med nya krafter snart,hänvisar till nyheter ,om det händer något.
Ha det bra alla så länge ,hoppas ni hittar tillbaka hit så småningom. MVH CARINA !!!!!!!!

Några bilder



Zhita vågar inte hoppa ut,Atlas är och bråkar med henne !!!!



Atlas...



Mina tre fina vovvar....



Lajka skäller ut sina kompisar !!!!!!!







Hundarna älskar ju snön,men vi andra är trötta på den......



Här går vi nere på IFÖ,bra väg att gå på ,och här kommer inga bilar på helgerna.....













Zhita spanar !!!!

tung snö..

Det är tung och blöt snö ute ,och det snöar just nu,man kan ju hoppas det töar lite.Har egentligen inte så mycket att skriva om ,det händer ju förfasen ingenting längre ,har alltid tyckt att januari och februari är dom sämsta månaderna på året,nu kommer vi snart in i mars ,och då börjar man se en ände på det hela,dom som älskar detta ,är ju hundarna,dom älskar alla väder ,regn,snö,ja hur det än är ,är dom glada ,nu har jag släppt i hoppa Zhita med dom andra ,dom uppvaktar henne lite ,men det har dom inget för ,hon blir skittjurig,och hugger efter dom,så det är lugnt nu på den fronten ,nu väntar vi bara på att Lajka kommer i gång ,sen kan vi ha det lugnt några månader ,tills det är dags för nästa gäng ,men jag tror jag kommer P-spruta Mimmie och Yrsa,det har jag gjort förut,dom är i mitten av löpet i mars ,och det är då man ger dom sprutan ,Bea och Vimza f år ju inga sprutor ,eftersom dom ska vara i avel ,har tänkt att prova para Bea,nu när hon löper nästa gång ,tänker då försöka hitta en erfaren hane ,som har parat förut ,för Bea är lite bitchig,så hon behöver en hane som kan detta.
Nu ska jag ut första rundan med hundarna ,härligt att ha med sig Atlas i gen tillsammans med Zhita.


GULD !!!!!!

Jag sov när Ferry tog guld ,men hörde vrål från Jonas och Björn där nerifrån,nu har Sverige två guld,kul !!!!för Helena och Anna-Karin gick det inte lika bra ,men chansen finns ännu.



Jag mår bättre ,det hugger inte lika mycket,och jag har inga problem ,med att rasta hundarna ,hoppas jag kan träna i ridhuset i morgon ,det ska nog gå bra.


Fått PM från Ljungby,vi är sex st i tvåan ,och vi börjar nio på morgonen ,Annika,Anne-Marie och Åsa börjar elit kl 11,00,Åsa och jag kör ihoppa ,så hon får stiga upp tidigt,härligt när man är flera st som känner varandra ,och hejjar på varandra,Annika försökte efteranmäla Windie i trean ,men det gick inte ,dom hade som policy att inte ta efteranmälningar,hmmmmmm.
Annika startar Windie i trean i Karlshamn ,det ska bli skitspännande att se ,när domaren tappar hakan av att se denna lilla vara så duktig !!!!!!!!Jag tävlar Zhita i tvåan i Karlshamn.



Jag har fortfarande bara tappat ett kg ,det går lite trögt ,kommer alltid något emellan ,som valentinodagen ,och fettisdagen ,då får man ju skärpa sig även dom dagarna ,men det är svårt ,nya tag nu Carina ,hade varit kul att gå ner 25 kg till sommaren,köpt Large i kläderna ,och storlek 46 i byxor ,hade varit något det ,det ska jag kämpa för nu....


Några dagar till ,sen är Zhita ur löp ,lajka har inte kommit i gång ännu ,trist !!!!!1



Hänt mycket !!!!!



I söndags var Kate och jag i skåne och parade hennes sheltie Belle,så här härligt bodde dom ,precis som jag vill bo ,i slutet på egen väg ,och massa skog,härligt !!!!



Här är skogen på baksidan...



Här är pojken Belle parades med ,en supertrevlig kille...



Familjens senaste tillskott ,sheltiflickan Ginny fyra och en halv månad....









Sen har något mycket mycket tråkigt hänt,jag gråter bara jag tänker på det ,för en tid sen skrev jag om Frida ,som är en tjej med två sheltiflickor,hon bloggar på nätet ,Frida fick diagnosen cancer i höstas,och har kämpat med det,för några veckor sedan ,fick hon reda på av läkaren ,att det fanns inget mera att göra ,tumörerna bakom lungorna bara växer,och inte dom starkaste cellgifter kommer att hjälpa ,i går den 15/2 på Fridas egen födelsedag,hon fyllde 26 år,hon somnade in lugnt och stilla med familjen i jämte sig ,VARFÖR,VARFÖR  är livet så orättvist,en söt tjej ,som älskade livet ,sina sheltiflickor och sin man Andreas ,köpt hus nyligen,ja ni vet ,jag blir så ledsen i hjärtat ,nu slipper hon smärtorna ,och har fått frid ,sov i ro lilla vän !!!!!!





Jag skulle tränat lydnad i går ,men när jag var ute med Zhita så hugger det som fasen under högra bröstet,och ut mot ryggen ,det har hållit på ett tag ,men inte som i går ,kunde knappt ta mig till bilen ,så jag körde till samariten ,och fick tala med en sköterska ,fick tid kl 14,00 på eftermiddagen ,körde till ridhuset ,och förklarade för Annika var jag varit ,hon fick träna i genom sina hundar själv ,men det blev bra träning ,det läste jag på hennes blogg ,Jonas körde mig till doktorn kl 14,00,efter läkaren klämt och känt ,tror han det är gallan ,så jag kommer få tid till ett ultraljud ,så får vi se ,jag pratade med Pia,Åsa och Anne-Marie,alla har jobbat länge inom vården ,dom tror inte det är gallan ,utan en muskelsträckning ,eller typ en nerv i kläm,jag skottade ju snö för några veckor sedan ,och det räcker för att det ska bli så här ,har fått smärtstillande tabletter ,och känner mig bättre idag.



GULD,GULD,GULD,Hon är otrolig den söta Charlotte Kalla,vilken bragd,OS-GULD,HEJJA SVERIGE........

Mystiskt !!!!!

Helena skjuter fullt ,och är 40 sekunder efter i mål ,hmmmmm,Anna-Karin bara en miss,och en straffrunda ,är ändå en minut efter i mål ,dom andra verkar haft kanonskidor ,ja det luktar lite lurt,nu börjar väl spekulationerna.Vi får se var det lutar åt nästa tävling,nu är vi lite oroliga ,men tjejerna kommer säkert igen !!!!!! I dag vet jag inte vad det är på OS,i morgon kör Kalla.....
Två snygga killar vann i melodifestivalen i går,det blir spännande i finalen ,men fortfarande tycker jag Olas låt är bäst....Nu ska jag snart ut med tjejerna ,det är mycket sång på pojkarna nu ,men tror Zhita är på väg ur höglöp snart,hon går in på 16e dagen,och Lajka har fortfarande inte gått i löp ,typiskt,inte kul att ha en sån här period till snart ,men vad gör man ,jo ingenting ,bara se glad ut !!!!!!

OS,OS,OS !!!!!

Nu börjar det,störtlopp för herrar ,damishockey,och skidskytte kl 22,00 med Helena och Anna-Karin ,hujjjjja vad spännande ,nu gäller det att ha nerver av stål ,tycker lite synd om Helena ,hon måste känna stor press på sig ,men alla människor tar det inte negativt ,en del blir till och med sporrade av det ,så tuta och kör nu Helena ,och visa att Sverige är BÄST !!!!!!!! Det har kommit lite snö i natt ,men inte så farligt,man kan nog gå där man har trampat upp innan,i dag har vi inga måsten ,utan tar det ganska så lugnt,ska köra Björn till syster Jenny kl 17,30,han ska vara barnvakt ,Jenny ska ut och festa till det ...
Innan jag kör Björn ,tänkte jag göra lite varma mackor till oss ,det var länge sedan ,är gott med bacon,tomat  ,lök och ost ,sen köper jag färdig räkstuvning,och gör några sånna mackor också......
Lajka har fortfarande inte hängt på Zhita ,genom att gå i löp ,det är tradigt ,då får vi ha en till treveckors-period med löp till snart.
Sen blir det lugnt här hemma ett tag ,till nästa gäng går i löp ,juni-juli någonting..
Nu ska jag ut första rundan med tjejerna ,sen blir det hem för frukost ,äter aldrig någonting förrän ca kl 10,00,ha en trevlig helg alla !!!!!!


Ridhuset....



Hundungdom hade årsmöte i veckan ,jag var inte där ,men Annika tog med denna fina vandringspokal till mig ,för jag blev klubbmästare i lydnad 2009....



Zhita och jag med våra fina priser.....



Zhita mitt i rutan-duktig tjej...



Förberedelser...



Bella under hopp sitt......



Annika med LP I GABBAN......



Åsa med en tiggig Zhita......



Gabban undersöker Zhita ,som är i höglöp.....



I lektagen...





platsläggande under gång !!!!!!



hopp sitt....



Åsa med sin Anton.....



Annika med duktiga Windie....



Söta Catja med sin söta Fly.....



Åsa med stilig snart 7-åriga Anton......



Anne-Marie med sin duktiga Lippe ,kvalade till SM för lydnadshundar 2010 i Karlskoga......



Anton på väg till rutan.....



Ja vi hade en trevlig kväll som alltid ,Gunilla bjöd på smarrig tårta med grädde ,den lade sig fint i magen......

Chatta....

Ha,ha,Åsa har lärt mig hur man chattar på Face Book,skitkul och enkelt ,pratade med en hel massa folk i går,kul att lära sig något nytt.....
I kväll är det träning i ridhuset ,det ser jag fram emot,alltid kul att träffa tjejerna !!!!!
Nu närmar det sig OS, Imorgon är det invigning,på lördag får man sappa mellan melodifestivalen och skidor !!!!!!!
Tror jag ska ta kameran med mig ut idag ,ta lite vinterbilder ,som kommer i bloggen senare,det blir naturligtvis hundbilder också.....

Snö

Idag ska det komma mera snö,hallelulja !!!!!!!Det vill vi inte ha ,nu har man trampat upp där man går med hundarna .även på flygfältet är det upptrampat ,så mera snö vill vi inte ha .
Köpte OS-tidningen igår,det mesta från OS går på kvällar och nätter,sen blir det ju sammandrag på dagarna ,men man vill ju se det live !!!!!!!
Kollade Lajka igår ,men hon har inte börjat löpa ännu ,annars brukar hon ju hänga på Zhita .
Anmälde lite tävlingar igår för Zhita ,så nu är dom bokade i alla fall.
Träningstävling är bokat till den 27/2,dagen innan Ljungby ,det blir i ridhuset i Sjöarp ,mellan kl 11,00-15,00,man medtager fika själv...
Fick reda på Årets bästa belgare,jag hade skickat in för Zhita i lydnadsklass ett ,jag kom tvåa ,slagen av en terv från Hexen House,lite besviken blev jag ,men det går flera tåg ,får kämpa om det i andra klasser i år...
Ja annars händer det inte så mycket just nu i Buskelund,livet rullar på,vi är alla friska och hundarna med ,och det är GULD värt !!!!!

Ridhuset...

Igår var Åsa och jag och tränade i ridhuset,Zhita gick som tåget,fint in i rutan ,suverän inkallning ,hoppet en 10a,bra fritt följ,ja det mesta stämde ,ska bli kul att tävla igen när hon gått ur löp ,har ju Ljungby den 28/2,sen kommer jag ta Karlshamn den 14/3,och Emmaboda den 21/3,och Ljungby i gen den 28/3,så det är fyra till lydnadsklass två-tävlingar,vi tränar för trean nu ,och räknar med start i april där,och kommer då tävla tills jag har LP 3 med.Vi får se när lajka går i löp ,hoppas det blir snart ,så jag kan planera hennes tävlingar ,vi tränar för lydnadsklass ett ,är Zhita ganska tempererad ,så är Lajka lite värre ,här går det undan vill jag säga ,om Lajka hade hamnat hos Annika ,så hade hon varit ett ämne för Agility ,nu blir det kanske aldrig så ,men man ska aldrig säga aldrig ,även om Agility inte intresserar mig speciellt ,av olika anledningar ,så hade jag  tyckt det varit kul att starta tex i hoppettan någon gång ,kanske till och med agility ett ,man behöver ju inte ha visioner om att bli champions ,bara starta för det är kul ,och att man får den erfarenheten ,sen kan man sitta där på hemmet när man blir gammal ,och minnas tillbaka ,att jag startade minsann i Agility med mina hundar också .Jag har provat på ,lydnad,sökh,spår ,rapport,så det finns mycket mera man kan göra,varför inte skydd med Bea,hi,hi.....
I dag ska jag köpa OS-tIDNINGEN,Den kommer ut i dag ,både Charlotte Kalla och Helena Jonsson startar på lördag ,gud så spännande !!!!!!!!undrar när det kommer gå ,på kvällarna kanske ,det skiljer väl 7-8 timmar i tid,jag ska följa direktsändningen i alla fall.....
När jag hämtade Björn i går hos Jenny ,så satt han och tittade på en sjuk film på tv-tusen ,en gubbe med en hacka ,som mördade personer ,han tog död på en varje minut typ,grotesk film.

Tingsryds BK...



Tog mina tjejer med mig ,och åkte upp till Tingsryd för att hejja på mina kompisar.....



Först ut var Catja med Bella ,platsen gick fint ,betyg 10,vid apport fick Bella in sand i munnen ,så den ville hon inte ta ,så slutpoängen blev 119 poäng,jag var ju ute minst sex gånger med Zhita innan det blev förstapris ,så det är bara att komma igen Catja ,och det vet jag att ni gör ,tävlingar finns det hur många som helst !!!!!!!



Så Annikas och Gabbans tur ,Annika råkar trampa till Gabban vid sista helomvändningen på fria följet,en liten miss ,men annars ett bra program ,som resulterade i fina 177,5 poäng,deras tredje förstapris ,och nu kan dom titulera sig LP 1 Glimmagårdens Greta Garbo,bra jobbat !!!!!!!



Catja gjorde debut med Night Ninjas Fly,och hunden i jämte gick upp på platsen ,och då gjorde Fly det med ,slutpoängen vet jag inte ,men en fin 10a på inkallningen blev det...



Avslutar med en bild på Lajka ,som tror hon är en sorkletare !!!!!!

Bilder från en eftermiddagspromenad.....

Jonas och jag tog alla hundarna ,och körde upp till skjutbanan ,det går inga där nu ,det är så moddigt ,och lätt att köra fast,vi kör varsin bil ,så alla får plats ,bara taxa.lisa var hemma ,hon blir så kall om magen.....



























































Promenaden avslutas med att Jonas får plocka kockor från hundarna,nu ligger dom här vid mina fötter ,och sover så sött ,ska passa på att vila mig en stund inför kvällen ,är ju skidor 1 mil för damer från Canada,genrep inför OS,börjar nu 18,20,sen är det lets dance i kväll.
Trevlig helg på er alla !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Trött på snön....



En bild på mina två älsklingar,Atlas och Zhita......



Det är för trist med den här snön nu ,man kan inte träna ,och man kan inte gå någonstans med hundarna ,jo dom som har en två st ,kan ju gå på plogade vägar i samhället ,men har man som vi ,ett gäng som ska ut ,då är det svårt ,vägen till skjutbanan var inte ens plogad i går ,så där kom jag inte fram ,fick pulsa i snön nere vid IFÖ i stället ,ja allting går ,men är så mycket jobbigare när det är fullt med snö ,nu vill vi ha vår och plus 15 grader...
I kväll är det i alla fall träning inomhus i ridhuset ,ska bli skoj ,ska prova på hoppet med apport til Zhita ,och fritt följ med stegförflyttningar och vändningar på stället ,kast med metallen,och sitt under gång ,sittande i grupp har vi tränat ,och det är inga problem ,vi har att tampas med fjärret ,vittringspinnarna,och att avståndet till rutan blir längre,men det är bara kul ,nu hänger det på mig hur fort vi blir klara att gå ut i trean ,Zhita är på sin 4e dag av löpet ,ännu är inte hanhundarna intresserade,och alla är tillsammans.
Pia och Leif har kommit fram till sin stuga ,Leif fixade bilen ,och Wiggo är bättre ,så nu har dom det härligt,hoppas ni får två underbara veckor däruppe ,jag håller lite koll på dom ,och ringer emellanåt.

Zhita i löp....



När Jonas kom upp och lade sig i går ,sa han att han hittade blod på köksgolvet ,jag kollar det i morgon sa jag ,och mycket riktigt ,Zhita är i löp ,nu kan jag planera för hela våren och sommaren ,det blir ingen tävling för oss på söndag ,men sen har vi hela säsongen fri ,HÄRLIGT ,Zhita brukar ju dra igång Lajka med ,så jag får holla koll på henne också.
Har varit ute cen lång runda med ett gäng hundar ,sen har jag varit och fikat hos Jenny ,blev faktiskt ett wienerbröd i dag ,men nu har jag dåligt samvete ,det är bara på det igen ,det ska gå denna gång ,står fortfarande kvar på samma vikt ,och -1 kg har jag alltså gått ner hitills ,men mera ska det förhoppningsvis bli,nu är det inte långt kvar till OS,,nästa helg blir det väl ,då får jag sitta här uppe vid tv med mina tjejer och mysa,hoppas på många medaljer för Sverige,Helena i skidskytte ,och Anja i slalom ,och ishockeylanslaget,det finns många att ta medaljer.
Är lite orolig för min kompis Pia ,dom körde till fjällen i lördags ,och bilen gick sönder 20 mil innan målet,nu bor dom på ett vandrarhem ,medans man försöker hitta felet ,och inte nog med det Wiggo har problem med fistel i analen ,och det finns ingen veterinär där dom är ,vilken sits,jag hoppas det mesta har löst sig i dag ,kommer ringa och kolla i kväll ,är ju orolig för min kompis ,hoppas allt ordnar sig......
jag ska alltså inte tävla på söndag ,men kommer med stor sannolikhet åka upp och titta ,Catja tävlar tvåan med Bella ,och hon gör debut med Fly i ettan ,spännande kan jag lova ,Annika kan ta sitt LP1 på Gabban ,det håller vi tummarna för att hon gör !!!!!!!

Olofströms BK.....

Hello alla bloggersläsare ,trodde ni jag glömt bort er ,har hittat en nygammal leksak som jag ägnar lite tid till på nätet ,Facebook,lite lekstuga för vuxna människor ,som vill kommentera varandra hej villt ,men det är faktiskt kul ,och man får väl vara lite barnslig i bland ,fastän man är relativt stor !!!!!!!!!!!
Så har jag varit på Olofströms BK,och träffat Åsa med sina hundar,jag hade med mig Lajka och Zhita ,vi sköt 10 skott ,och ingen av våra hundar reagerar ,jag lade Zhita ,och hon fick ligga plats ,det bekom henne inget ,sen sände jag henne till rutan tre gånger ,det gick finfint,Åsa körde framåtsändande med Anton ,ser mycket bra ut ,hon ska ut och högre klass spår till våren ,då håller vi tummarna...
Nyss hemkommen efter en promenad med hundarna i mörkret nere på IFÖ,vilken skillnad när temperaturen ligger på nollan ,det är ett nöje att gå ut med hundarna ,nu väntar vi på att det ska bli gröna gräsmattor ,så vi kommer i gång med träningen på riktigt .
Planerna för Zhita detta året ,är att hon inte ska ha några valpar ,och eftersom Zhita är en halvfodertik ,har jag lovat hennes uppfödare att få ta första kullen våren 2011,jag har lovar att meritera Zhita ordentligt ,och hon kommer att paras med en finsk import,som finns i Norge hos kennel Taxa, Flammeus Lord Konigsegg heter gossen ,och är en riktigt stilig kille ,han har vid unga år en kull efter sig i Norge,detta kommer bli väldigt spännande......

Tråkigt är det att Zhita och Lajka kommer gå i löp när som helst ,stör lite i tävlingssäsongen ,men när det är över ,så börjar träningen ordentligt,om det blir som planerat ,har jag många lydnadstävlingar inplanerade ,även appell spår och lägre spår är på planering ,en sak i taget Carina !!!!!!!

Jonas går här med stora tussar i munnen ,han har dragit ut en visdomstand i dag ,och den satt ordentligt sa tandläkaren ,han fick då mera bedövning ,och det gjorde inte ont,jag har inte varit hos tandläkare på säkert fem år ,jag går när det är AKUT!!!!!!


RSS 2.0