Atlas

Lite piggare i ögonen är han ,tycker ni inte det ???????Mammas fina fina pojke !!!!!!!!!Gick en runda med Atlas vid havet ,när jag körde ner till Pia med honom,hon hjälper mig att ta sprutan på gossen....

Här är man inte välkommen med hundar på sommaren ,men nu struntade Atlas och jag i det ,och stod här en stund i alla fall......

En rogivande bild på havet...

Pia tar Atlas Cortisonspruta.....

Ser ni på Atlas blick ,hur skeptisk han är mot gubben !!!!!!

Atlas luktar på honom...

Nu är Atlas överens med gubben......


Provsvaren har kommit.....

En del värden ligger för lågt ,och andra för högt ,levervärdet är för högt ,Annika hade pratat med sin mamma Inga-Britt om det ,då sa hon ,det är ju inte så konstigt ,han har ju ätit antibiotika en månad ,då blir det så,så kanske behöver vi inte vara så oroliga för just det .

Det har i alla fall konstaterats med hög säkerhet ,att Atlas lider av autoimmunitet,men man kan inte fastställa specifikt vad det är ,han har troligtvis en inflammation i kroppen ,och behandlas nu med Cortison ,som han får insprutat i nacken,Lena veterinären berättade om en hund som låg i värden som Atlas ,han fick cortison ,men det tog tid innan han blev helt frisk ,men han blev det ,så jag frågade om prognosen för Atlas ,då sa Lena ,han är ju ung ,så det är klart vi ska klara honom,jag är nervös,orolig ,bekymmrad för min gosse ,men jag måste vara possitiv ,och tro på att vi reder ut detta.

Jag tror jag skrev för några månader sen ,att jag har varit väldigt förskonad från veterinärsbesök ,så kommer detta som ett brev på posten,man tror alltid att allting drabbar alla andra ,inte mig inte ,men så är ju inte verkligheten ,och det har jag med råge fått erfara nu.Jag ska till min kompis Pia i dag ,hon ska ta sprutan på honom ,Pia är utbildad sjuksköterska ,så hon kan nog det där bättre än jag.
Hoppas ni som läser här ,håller alla tummar för min Atlas ,det behöver vi nu.
Annars ska vi snygga till tjejerna idag ,en rejäl bostning ,och lite shamponering får det bli ,för dom är dammiga och jordiga i pälsarna,och häromdagen rullade sig Vimza och Zhita i något bajs,jättetrevligt var det att ta in dom i bilen och köra hem ,sen blev det ner i tvättstugan ,och spola av dom.
Kör 06,10 i morgon till Tingsryd ,där möter vi upp Kate och Jessica ,sen kör vi tillsammans mot Växjö,det är 18 hundar av annan ras innan Belgarna börjar i sin ring,men det är skönt att vara i god tid ,och få en bra parkering .Kameran  är med ,så förhoppningsvis får ni ett reportage i morgon med bilder......


Får svar idag.......

Ska få besked om blodproverna idag.Atlas hänger med ,men sover mycket ,och ska man få i honom torrfoder ,så får man blanda med leverpastej.Just nu ligger han i mattes säng ,och väntar på att jag ska komma och kela honom,det gillar han skarpt.Så nu hoppas vi på ett besked i dag ,och att rätt medicin kan sättas in.
kl 15,00 i dag ,kör jag upp till Hoka ,vallar fem korridorer ,sen kommer tjejerna ,Catja,Pia och Annika ,vi får skynda oss lite ,för kl 17,00 är det mörkt ,men några sökhslag var hinner vi med ,och jag tar med några äggamackor ,och lite ballerinakex ,alltid trevligt att avsluta med lite fika.'''

I kväll är det mitt favoritprogram,IDOL,men lite konstigt tema i kväll ,Las Vegas-Låtar hmmmmmm.

Återkommer om Atlas ,håll alla tummar ni har ,att det inte är något allvarligt !!!!!!!!!!!!!


Atlas till veterinär,IGEN !!!!!!

Bestämde mig för att åka igår ,fick tid i dag 08,15,nu har nya blodprover tagits,får svar på fredag ,även sköldkörteln ska kollas ,och om det är fästingrelaterat.

Sen gick Atlas och jag en lugn ,skön promenad på en halvtimme,det uppskattades av honom ,han kom och pussade på matte hela tiden ,han har ju mest varit på tomten i tre veckor ,klart han tycker det är härligt att komma ut ,men allt vi gör ,gör vi ju för hans bästa !!!!!Atlas i löven ,jag tycker man kan se på hans blick ,att han inte är bra .....

Mammas älskade Atlas....

Fin Zhita....

Tjejerna Mimmie och Bea.....

Lajka....

Amadeus står fint  ......

Ser ni nosen på Zhita,fin fint !!!!!!!!!


Händer.....

Ja det händer faktiskt inte så mycket.Imorse kändes Atlas inte så varm ,ett bra tecken,infektionen kanske börjar ge med sig !!!!!!

Igår blev det ingen måndagsträning,Catja och Annika hade kurs .

Jag har väl nämt att jag inte ska tävla mer detta året ,men tittade just i tävlingskalendern ,och jag blir sugen på att ge mig ut .Tänkte mig Söderåsen den 15/11,dit kommer också Marie-Louise och tävlar med Easy i lydnadsettan.Så nu blir det träning med Zhita i tvåan ,måste få till det med apporten och platsen bara !!!!!!Hade varit kul sen att träna in treans moment ,och gått ut nästa år och tävlat inomhus dom första tävlingarna för 2010.
Vi kommer ju träna i ridhus i vinter,så hundarna ska klara den miljön när man ger sig i väg och tävlar.
Väntar på att Bea ska gå i löp ,så vi kan åka och para henne med Zlatan ,men ännu har inget hänt.
På söndag är det Växjö utställning ,Zhita och Lajka är anmälda,fem groenendael och tolv tervueren,spännande!!!!!


Träningstävling....

Idag var vi ett gäng som träffades ,för att träna lite under tävlingsmässiga förhållanden.Annika,Catja och jag hade gjort i ordning en fin bana,med koner,sågspån runt konerna ,och pluppar i marken,vid startpunkterna ,det blev ganska lyckat ,om vi får säga det själva ,dom som kom tyckte det såg bra ut i alla fall,vad vi inte hade med oss ,var vädret ,det regnade faaaaan i mig hela tiden ,inte så det vräkte ner ,men blöta blev vi,men så kan det ju vara på tävling med ,men hundarna bryr sig ju inte,det är vi som tycker det är otäckt.

Det var en i ettan,Annika med Gabbis,Annika har anmält Gabbis till Emmaboda den 8/11,Gabbis är bara 11 månader ,men hon går fint på alla moment ,så det blir spännande ,man vet ju med en ung hund ,att hon kan tappa koncentrationen,jag gick ut tidigt med Tyko också ,och det gick jättebra.Sen var det Anna,Catja och jag i tvåan.Zhita sätter sig upp på platsen ,när jag går bakom.

Jag är bara bakom 10-15 sek ,och då går det bra.

Hon får spelet på apporten ,och drar i väg ,får råd från publiken ,att strängt säga i från till henne ,innan jag kastar apport ,att nu skärper du dig lilla damen,och kommer in med apporten till mig .Det kommer lösa sig så småningom ,har hela vintern att träna på ,innan vi går ut på tävling i Januari.

Sen var det Åsa med golden Anton,Fredrik med tervueren Nimbus,Ann-marie med shäfer Lippe,och Annika med BC Penny i elitlydnad.Dom var duktiga allihoppa,men en träningstävling är aldrig fel.

Nästa gång i november ,har Fredrik och Anna lovar ordna en träning,så tar Annika och jag det innomhus i Vekerum i decemberCatja med Fly.....


Annika med gabbis...

Gabbis hoppar...

Jag går fritt följ med Zhita...

Zhita och jag...

Zhita vid inkallningen...

Visar Zhita rutan...

Zhita i mitten på rutan ,duktig gumma,ser ni banden runt rutan ,så fint så !!!!!!!!!!

Zhita vid apport...

Kul med apporten..

Zhita vid fjärren....

Zhita ligger fint..

Anna med Skanshills Atlas....

Koncentration,Anna med Atlas....

Atlas sitter för inkallningen....

Atlas står fint i rutan......

Atlas vid apportering...


Scott 7 år....

Stort Grattis säger vi till Scott idag ,som fyller sju år ,tänk att det är så längesedan vi hämtade dig ,en snöig dag i januari,riktigt oväder var det ,när vi körde till Måsarps kennel i falkenberg ,bilen stannade en gång ,men som tur var gick den igång igen. Idag är det träningstävling för 8a ekipage här i Mörrum ,på Persavallen.Annika och jag håller i det denna gången,förhoppningsvis kommer det bilder därifrån i kväll.


Casper och Madicken...Jonas med sin Casper,dom tävlade ettan i gen i Osby i söndags ,det gick riktigt bra ,och dom var nära,nära ett förstapris ,ett dk på läggande under gång ,men då var momentet redan nollat ,dom fick ihoppa 157,5 poäng ,och placerade sig 8/29,riktigt bra Jonas,förstaprisen kommer ,var så säker ,ja ni har ju ett redan ,bara två kvar till LP1....


Fina Madicken.......

Madicken har en egen sjöhage ,eller är det mattes måntro!!!!!!!!!!


Ullared....

Pia och jag hade en trevlig dag i Ullared igår ,vi körde 8,30 och var hemma vid 19,00 på kvällen,vi hader fika med oss ,och tog en äggmacka och kaffe innan vi gick in på det stora varuhuset.Gud vad stort det är ,så här kommer jag inte i håg det ,men det var många år sedan jag var här ,och folk var det i massor ,det var ingen ide att bli irreterad om man fick en vagn i ryggen ,för det hände hela tiden,jag fick med mig massor av shampo,tvål,tvättmedel,diskmedel,kryddor,skorpor,ja till och med ost köpte jag för 39 kronor kg.Sen fick jag tag i en jacka till Björn ,han har ju ingen vinterjacka ,två varsina luvtröjor till Björn och Jonas ,och ett par mysbyxor till mig ,sen köpte jag 8 par trosor till mamma 10 kr styck ,sen vantar till henne och mig ,och ett par skinnhandskar till henne,ja det blev lite smått och gott ,det är jäkligt kul att shoppa lite ,det är synd att man inte har obegränsat med pengar !!!!!!!!kl 13,30 gick vi ut ,och åt middag på ett matställe ,jag tog panerad spätta ,och Pia tog biff med stekt potatis ,det var gott ,och välbehövligt att få något i magen ,vagnarna hade vi kvar där inne ,så vi tog en runda till,Pia köpte fina ljus och julpapper.

Måndagsträningen hann vi ju inte med i dag ,men vi tar en dag denna veckan ändå och träffas för lite lydnadsträning.

Atlas är bättre ,ska ringa veterinären och fråga hur länge han ska äta medicinen,Atlas tuggade glatt på benen jag hade med mig hem från Ullared,possitivt tecken....

 


Nått målet,......

Hemkommen från Rödeby BK,jag nådde mitt mål med Zhita idag ,att få bättre poäng än i går ,och det med hela 2,5 poäng ,ha,ha.

Platsen   betyg 5 ,sitter upp..

Fritt följ betyg 8,lite bättre koncentration i dag ,men hon kan bättre...

läggande under gång betyg 9,5 duktig tjej !!!!!!

inkallande  betyg 8,5, bra !!!!

sändande till rutan betyg 9,också mycket bra..

apportering betyg 0 ,här fick hon spelet ,tjuvar ,och sticker med apporten ,fick ryta högt på henne ,för att hon ska komma.

hopp över hinder betyg 9,5,duktig tjej

fjärret betyg 8,jag hade ett DK.

helhetsintryck betyg 8,5,helt okey ,med tanke på att hon fick spelet.

Fick råd av domare Carina ,att jag inte ska berömma henne så mycket efter momenten ,för jag stissar upp henne då ,det räcker med att säga ett lugnt BRA,hon har så mycket arbetsvilja i sig ,så det räcker med ett sådant beröm ,Pia sa att hon hade orkat flera moment till ,så arbetsviljan räcker till för flera hundar ,jag måste ha mera tummen i ögat på henne ,annars tar hon ett rejs på banan.

Får jag bara till apporteringen och platsen ,så kan det bli mycket bra.......mammas duktiga tjej ,som fick i hoppa 141 poäng ,och placering 9/10Kaffe....

Nu sitter jag här igen med min kopp kaffe ,och kl är 06,30.Idag bär det i väg till Rödeby bk ,och en av mina favoritdomare dömer ,Carina Lundin,hon vet vad lydnad innebär ,hon har tävlat så mycket själv i lydnadsklass.

Idag är målet att slå 138,5 poäng !!!!!!!!

Resultat kommer i kväll....


Växjö BK....

Skrev ett långt inlägg som försvann,så nu försöker jag igen.Har varit och tävlat lydnadsklass två med Zhita idag.Det gick sådär,betyg 5 på platsen,hon sitter ,betyg 7,5 på fria följet ,luft ,tränger ,hon var ganska okoncentrerad ,stora delar av fria följet ,kände inte igen min tjej ,hon kan så mycket bättre........läggande under gång betyg 8,inkallande betyg 8 , sändande till rutan betyg 8 ,apportering ,kastar föremålet ,min Zhita sitter kvar ,säger apport ,hon springer ut tar apport ,sen på väg till mig ,5 meter innan mig ,vänder hon och springer i väg med apport ,jag får kalla två gånger innan hon kommer till mig ,lyckliga glada Zhita !!!!!!!!!!!!!!!hoppet betyg 8,5,fjärret ,där får jag ha två dk betyg 7 ,helhetsintryck betyg 7 ,summa 138,5 poäng ,placering 8 av 13.....

Jag med Zhita och  Lajka...


Tävlade idag också gjorde Buskelunds Devil In Disquise (Casper)dom tävlade lydnadsklass ett ,fick i hoppa 144 poäng ,placering 9 av 13.....

Jonas med Casper....

Kom och hälsade på gjorde Buskelunds Love Me Tender (Vilda)

Vilda..

Vilda...

Casper...

Sen mötte vi Sofia med sin pappa ,Sofia har Buskelunds Prusseluskan (Tindra)dom kom och hälsade på ,jättekul ,men Tindra var hemma ,annars hade ni fått foto på henne ,det tar vi en annan gång !!!!!!!!

Nu tävlar jag i morgon igen i Rödeby ,då kommer min kompis Pia dit och supportar ,kul!!!!!!!


På väg mot Växjö.....

Kl är 06,15,sitter här med en kopp kaffe ,kan inte äta något så här tidigt ,men det finns ju mackor att köpa på brukshundsklubben......

Atlas verkar piggare ,högg in på korven ,där jag gömt hans tabletter ,och han följer med mig ner nu varenda gång jag går till undervåningen.

Provade det lilla objektivet ,och då går det att fota ,alltså är det ,det stora objektivet det är fel på ,får väl lämna in det för lagning ,och går inte det ,får jag önska mig ett i julklapp.Kameran är med i dag ,ska ta foton på Casper och Vilda ,och förhoppningsvis på mig och Zhita ,när vi står på prispallen ,ha,ha !!!!!!!!!!!!!!!!

Skriver mera i eftermiddag           Carina!!!!!


Madicken......Tack Annelie och Magnus för bilder på Madicken,är så kul att få på valparna nu när dom växer.....

Madicken....

Madicken med shäferkompis......

Hur är det med mammas lilla gosse då ??Han är BÄTTRE ,men inte helt bra ,i morse stissade han ,när jag körde med tjejerna ,ett bra tecken,men vi ver ju att hundar är smarta ,så nu väntar Atlas tills jag lägger i leverpastej och smör i torrfodret,han vet att matte vill att lilla prinsen måste äta ,så då väntar han den fulingen !!!!!!!!

Har tränat med Zhita nu på förmiddagen,det gick mycket bra .Ska köra några moment ,då Jonas kommenderar mig,sen får det vara bra ,nu blir det som det blir .

Fick ingen ordning på kameran ,tror objektivet är sönder ,ska sätta på det mindre objektivet ,se om det fungerar .I morgon ska också Jonas tävla med Casper ,en valpköpare från Vimzas första kull ,dom tävlar i lydnadsklass ett .Greger och Lisa kommer också ner med Vilda,ska bli kul att träffa dom också !!!!!!


Kameran pajat......

Fick några bilder från träningen ,sen måste jag kommit åt någon inställning ,för det blir bara suddigt ,får kolla på det .Träningen gick sådär ,Zhita vill inte ligga på platsen,när jag går bakom ,hon sätter sig ,jag blev lite för irreterad på henne,och röt till ,til henne ,till slut låg hon ,när jag gick bakom ett litet tag.Dom flesta andra moment gick ganska så bra .

Tränar med Zhita i morgon igen ,sista träningen innan helgens tävlingar.......Annika tar A-et med Gabbis...

Gabbis...

Gabbis-slalom....

Tigga godis !!!!!!!!

Pia med Viggo,sen pajade kameran i hopp.......


Träna i Sölvesborg.....

KL 10,00 ska jag vara i Sölvesborg och träffa Pia och Annika ,det står lydnadsträning och sökh på shemat idag ,kameran är med ,så det kommer bilder senare.

Har precis gett Atlas sin medicin ,pillar i tabletterna i köttbullar ,han äter fortfarande inget torrfoder ,utan får husmanskost,nu när vi var ute på tomten ,satt han bara och tittade ,jag tycker han är bättre ,men inte är det vanliga Atlas inte .

 


Atlas är på bättringsvägen...

Hur har jag märkt det då ,jo nu på morgonen ,har han busat med mig i sängen ,och jag har retat honom ,och då svarar han med att låta ,och lyfta på mungiporna ,det har han inte gjort på länge,och så viftar han på svansen nu ,och morrar på Amadeus ,vilket han heller inte gjort på  en tid.Så jag VILL tro i alla fall ,att han är piggare idag,vaknar varje morgon med hjärtat i halsgropen ,att han inte ska andas,men jag tror faran är över nu .Han kommer bara få vara på tomten denna veckan ut .Vet att han blir ledsen ,när jag åker med dom andra hundarna ,men det viktigaste nu ,är att han blir helt frisk......

Var inte och tränade med Zhita igår ,hade farit hela dagen på olika ställen ,så jag orkade inte bege mig i väg ,Pia och jag har bestämt på Sölvesborgs BK på torsdag i stället,sen har vi ju sökhträningen på fredag !!!!!!!!

Kallt nu på morgnarna ,har ingen riktig vinterjacka ,alla är trasiga ,så på måndag när jag får lön ,tar jag mamsen med mig ,och kör upp till MAXI i Olofström,där har dom lite vettiga priser med ,och jag ska inte ha någon snyggjacka ,utan en rejäl hundjacka ,som alltid !!!!!!!


Till veterinär akut med Atlas...

Efter samtal med Kate ,bestämde jag mig för att åka upp till Näsum akut.Dom är helt otroliga däruppe ,jag fick komma in direkt ,och fick min favoritveterinär Åsmund,jag beskrev vad som är fel med Atlas ,och att vi har tagit blodprov,och att han har feber ,det hade han även nu ,Åsmund lyssnade på hjärtat ,och tittade han i halsen,inget fel där ,så det är med största sannolikhet en infektion ,och den medicinen Atlas har ätit ,kanske inte passar honom ,nu har han fått ny medicin ,och fick även en spruta i nacken.

Det är fruktansvärt frustrerande att inte veta riktigt vad det är ,och vad det kommer ifrån ,nu håller jag alla tummar och tår att han blir frisk fortast möjligt ,är han inte bättre till fredag ,sätter jag mig i bilen 7,30 och kör upp där igen,jag frågade också Åsmund om det här med cancer ,och det stämmer att dom har för mycket vita blodkroppar då ,och inte för lite som Atlas har ,och så har dom ingen feber när dom har cancer sa Åsmund !!!!!!!!!!


Skitväder....

Det har fasen regnat hela dagen ,har inte varit ute så mycket idag ,hemskt väder,fast det tycker ju inte dom stora hundarna ,dom bryr sig inte om att det regnar.

Atlas har fått vara på tomten hela helgen ,i dag tycker vi han är lite bättre ,har fått i honom torrfoder ,blandat med potatis och gräddsås.

Och så har han ätit leverpastej-smörgås,men vi undrar när han ska bli sig själv igen,men det kan ju ta ett tag ,vi människor kan ju bli liggande i influensan i två veckor ,så detta kanske också tar tid ,bara gossen blir frisk till slut.

Jag annonserade ju efter en hane till Bea i helgen ,det har säkert ringt tio st ,hane är ju bestämd ,som ni kan se på framsidan ,en mycket trevlig bekantskap var Zlatan,det blir nog goa valpar.

Jaha Sverige kommer med största sannolikhet inte med till VM i fotboll ,det är nog enda gången jag frivilligt ser på fotboll ,det är när Sverige spelar VM,så nu kommer det inte bli något fotbollstittande för min del ,är ju inget intressant när inte Sverige är med.

I veckan får jag träna en del med Zhita ,få henne att ta det lite cool på planen ,och inte rusa runt ,har nog släppt henne lite för mycket,nu får hon lära sig ,att det är lite allvarligt på planen också ,men fortsatt kul ska vi naturligtvis ha ,men hon får inte gå mig ur hand !!!!!!!!

 


Tävling och Zlatan.......

Jag har gjort debut med Zhita i lydnadstvåan i dag i Ronneby.Det började sådär.Hon fick en 5a på platsen ,hon satte sig upp ,så fort jag gick bakom planket.Sen fortsatte det med fria följet ,betyg 9e,sen platsläggande under gång ,betyg 9e,inkallningen kommer hon i hög fart ,sen stannar hon bra ,sen säger jag Zhita kom ,då far hon runt hela plan ,ni vet sånt där rejs som valpar får,jag kommer mig inte för att säga någonting,till slut kommer hon in till mig ,betyg 0,apporten kastar jag ,och säger stanna ,det lyssnar inte Zhita på ,utan springer i väg och hämtar apport på en gång ,betyg 0,sändande till rutan ,en klockren 10a,vid hoppet känner jag att hon får spelet igen ,så jag bröt henne där ,vet inte vad som flög i mammas tjej i dag ,men hon var lycklig och glad i alla fall ,det kommer flera tävlingar ,nästa helg har vi Växjö och Rödeby.

Sen har vi varit och träffat Zlatan ,killen som Bea ska paras med när hon går i löp.En mycket trevlig bekantskap,härligt temperament ,och go och glad........Zlatan och Bea....

Rejs.....

Zlatan,han är reggad i SKK,om någon undrar !!!!!!!!!!!


Prusseluskan har åkt till Sofia.....

Mamma Tina och hennes dotter Sofia var här i går och hämtade Buskelunds Prusseluskan(Tindra).Det var med lite vedmod vi sa adjö från Prusse,vi har ju haft henne i nästan 4a månader .Men jag vet att hon får ett kanonhem hos Sofia ,och jag är glad att ha levererat en sån fin förstahund till henne ,kan inte bli bättre ,du kommer ha många lyckliga år tillsammans med Prusse ,och ni kommer ha så mycket roligt i hoppa.Sofia med sin Tindra..

Sofia och Tindra..

Sofia med sin Tindra...

Tindra med matte Sofia...Hej då Prusse ,vi ses snart !!!!!!!!!!!!!!


Atlas inte bra...

Nej,han är inte bra min lilla pojke,den här helgen får han stanna hemma ,inte följa med på några promenader ,ändå han tar tabletter ,har han feber,får se om han blir bättre på dom här dagarna ,annars måste jag åka i väg med honom igen ,han bara sover hela tiden ,och när jag går ner från övervånigen ,följer han inte ens med mig,det är inte mammas Atlas,usch vad tradigt när hundarna är sjuka....

Annars tränar jag på med Zhita ,tävlar ju i morgon  i Ronneby i lydnadsklass två med henne ,ska bli väldans spännande ,och se vad vi ligger på i betyg..

I kväll kommer Sofia för att hämta sin Tindra,då har alla valparna i Astrid-Lindgren kullen hittat nya hemIngen fara med Atlas...

Lars Lannek ringde mig vid 12,00,Atlas har inte Borrelia ,eller erlichia,och har för lite vita blodkroppar ,för att det ska vara typ cancer ,som man är rädd för ,utan han har en infektion i kroppen ,och äter nu medicin för det ,ska höra av mig till Lars om 10 dagar ,och då bestäms om vi ska fortsätta med medicinen.

Jag tillhör dom som varit förskonad från många och dyra veterinärsbesök ,men man måste i bland avsätta lite pengar till veterinär ,inte bara till foder ,försäkring ,tävlingar och annat ,jag har ju flockförsäkring på mina hundar ,och har en hög självrisk på 2500 kronor ,detta med Atlas har gått på 2000 kronor ,alltså träder inte försäkringen in ,men som sagt ,det är sällan jag är till veterinär ,fast jag har en del hundar ,så jag ska inte klaga ,huvudsaken är att jag får ha min pojke i många år till ...


Atlas piggare...

Har inte fått svar från blodprovet idag ,hoppas få veta i morgon ,om det är inbillning eller inte ,men jag tycker han är piggare ,han har inte ätit torrfoder ,men en stor portion spagetti och köttfärsås ,plus ost,skämmer ju bort honom nu när han är sjuk,han har fått sina tabletter idag också.Och så sprang han med sina kära äpplen ute på tomten,så nu får vi lugna oss till i morgon........Jag med min älskade vän Atlas.......


Atlas sjuk...

Mammas pojke är inte bra,Jonas och Björn sa för två,tre veckor sedan ,att Atlas inte är sig lik,det slog jag ifrån mig,ville inte se det helt enkelt ,mammas pojke kan väl inte bli sjuk ,men i helgen har jag observerat honom ,han äter inte ,jo ryggbiff och macka går bra,han har heller inte druckit mycket vatten ,men det som fick mig att förstå ,att det är något fel på pojken ,var att efter vi lämnat Atlas hemma ,med några andra ,hade varit ute med honom ,och sen när jag kommer hem ,med det andra gänget ,och jag går in genom dörren ,så ligger han bara där,i vanliga fall ,hade han stått och stissat vid dörren ,så jag ringde min veterinär i morse ,och jag har varit hos Lars Lannek i kväll ,där konstaterades det att Atlas hade 40,2 i feber ,så då beslöts att ta blodprov ,men se det ville inte Atlas veta om ,när Lars tog hans tass och skulle raka honom ,drog han tassen tillbaka ,och så lyfter den filuren på överläppen,jag höll honom stenhårt ,men han höll på att få panik ,vi får söva honom säger jag ,det går inte annars ,så han fick lugnande ,och Lars kunde ta blodprov.Vi fick 5 tabletter med oss hem för infektion ,ska hämta mera i morgon ,Lars ringer mig så fort han fått svaren från blodprovet.Jag har ju en tro på att det kan vara typ borrelia,som man förhoppningsvis får bort genom att medicinera.

Pappa Cano Korad...

I dag säger vi stort Grattis till Astrid-Lindgrens kullens pappa Eternitys Vulcan,som i dag varit på Ronneby och gjort MT,Blev godkänd,och har nu titeln KORAD.......

Cano är en fantastiskt härlig hund,så detta blev vi inte övveraskade av,så trevliga och framåt som hans valpar är,Stort Grattis till dig Anita-ägare till Cano...

Grattar sin pappa gör   Ida,Tingla,Tindra,Rocky,Madicken,Ronja och Wixa.....

KORAD ETERNITYS VULCAN.....


Upehåll.... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Regn hela dagen..

Jag älskar hösten ,men inte när det regnar hela dagen,så har det gjort idag ,och vi har inte varit ute några längre rundor ,utan varit ute med hundarna på tomten ,och plockat äpplen ,det bästa med hundarna är,att dom nöjer sig med det några dagar ,sen märker man att dom börjar bli rastlösa ,man kan ju faktiskt bli sjuk ,så man måste vara inne ,då är det skönt att man har sin ingärdade tomt.

Tränade sökh igår med Lajka ,vi kör fortfarande vindmarkeringar med henne ,men det är knappt det går ,för hon är väldigt het ,och har fruktansvärt mycket spring i benen ,men ännu så länge får hon nöja sig med vindmarkeringar,Gabbis och Viggo går från klarhet till klarhet ,dom är jätteduktiga nu ,springer ut till figge ,och tar sin lilla pinne,och springer tillbaka till sin matte ,båda två har väldigt bra påvis också.Fly gick tillbaka lite i sin träning igår ,visste inte riktigt att hon skulle springa rakt ut ,och hitta sin figge ,utan sprang lite hur som helst i rutan,Fly är endast 7 månader ,så man gör ingen stor sak av det ,utan går tillbaka lite i träningen,annars blir hon jätteglad av att hitta sina figgar.Sen bjöd Annika på fika ,goda mackor med röra,och lite kakor med ,det är alltid trevligt att samlas 15-20 minuter efter träningen ,och fika och prata igenom lite ,den traditionen kommer vi hålla fast på .Nästa gång är det min tur med fika ,och jag har ju pratat mycket om min äppelpaj ,så det blir väl att bjuda på den på fredag !!!!!!!!!!!!!!!!

En kul grej ,är att jag är med i stay friends ,där man hittar gamla klasskompisar,har hittat min gamla granne och klasskompis Ulrika på stay friends ,vi har skickat varandra några meddelanden ,det är bara 28 år sedan vi sågs senast ,hon är gift med Anders ,sen ett år tillbaka ,och han kommer från Ronneby,tre mil härifrån ,jag sa till henne ,hon skulle säga till ,när hon har vägarna neråt ,så kunde vi ta en fika och prata gamla minnen ,kul !!!!!!!

Jag kommer alltså inte tävla i Karlskrona i morgon ,är inte riktigt färdig ännu ,lite strul med rutan fortfarande ,hoppas på bättre väder ,så vi hinner träna ,och komma till start den 10/10 i Ronneby i stället !!!!!!

Följer Idol på fredagarna ,tycker det är en av veckans höjdpunkter ,tyckte Camilla eller Niklas skulle åkt ut i går ,men istället blev det Jon,min favorit är Tove ,så himla söt ,och en fruktansvärt bra röst ,och naturligt bra på scen.Mariette är också bra ,och Calle har en stark röst ,men är lite blyg när han framträder,Erik är förstås super ,men inte igår ,det var för skrikigt,ja det ska bli skitkul att följa dom fram till Jul ,och se vilka två som hamnar i Globen.

Nästa vecka börjar Bönderna ,det är lite löjligt ,men ändå sitter man där och tittar, i kväll tittar vi på här är ditt liv ,och hoppas det är en kvinna denna gången ,och en spännande person.......

Vi har precis ätit middag(inte jag) köttfärsbiffar med löksås,5 dl grädde ,potatis,gurka och lingon ,jag var på reptil innan ,och köpte smågodis för 100 kronor ,plus hyrde två filmer ,så jag har gått och plockat i skålen hela dagen ,så jag var mätt på godiset när vi skulle äta ,så kan det vara !!!!!!1

Ha en trevlig lördagskväll alla ......


Lite bilder...Var och lämnade foder hos Buskelunds Emil(Rocky) jag köper Arion till dom,Melker och Rocky fungerar utmärkt på det.
Visst har han blivit fin Rocky-pojken,15 veckor i morgon ,den 8/11 ska han på sin första valputställning i Malmö.......

Här kissar vi lite (som en tjej)

Rocky...

Rocky...

Melker med deras senaste kompis,kattungen Mojje!!!!!!!!

Atlas,Zhita och Lajka på promenad....

Fint äppelträd ,mitt i naturen.....

Höst ,då är det regn.....

Atlas spanar....

Zhita och Atlas...

Zhita och Atlas...

Zhita...


RSS 2.0