dygn 63

Nu har Vimza gått sina 9:e veckor precis i dag ,inget är på G hon är lugn,få se vad som händer under dagen ,även hundar kan gå över tiden någon dag !!!!!

Inga bebbisar !!!!!!!

Dygn 61,och Vimza är fortfarande lugn ,en kompis skrev på facebook att båda hennes tervtikar gått till 65:e dygnet ,så vi är inte oroliga ännu ,men vi är ju nyfikna !!!!!!
Vi får hålla oss till tåls.....
Jag roar mig med att baka och göra god mat,det blir ju mycket hemma just nu,passar på att gå ut med andra hundar när Jonas är hemma ,han är ledig i dag fredag !!!!!!

Dygn 59........Hon håller oss på halster,natten varit lugn,och hon är nu på dygn 59..........

58:e dygnet !!!!!!Fortfarande är det lugnt,Vimza har sovit med Jonas i valprummet i natt.........

Dygn 57-allt lugnt..

Och det är skönt ,vi vill inte ha valpar förrän tidigast i morgon,i dag blir det köttfärsås och spagetti till Vimza-har köpt hem druvsocker,ägg,grädde och buljongtärning.....
Vi har fortfarande alla tikarna här uppe,hanarna är betydligt lugnare ,vilket visar att tjejerna är på väg ur löp !!!!!!
Återkommer så fort det händer något !!!!

Dygn 56-lugnt.....Dygn 56 och allt är lugnt,det är skönt ,vi vill inte ha pluppar före dygn 58:a.
Det är väldigt spännande nu ,jag tror på minst 8:a valpar ,typ fem hanar tre tikar !!!!!!
Men vi får se,allting är välkommet.

Kallt var det nu i morse -11 grader,brrrrrr.
Fortfarande har vi tikar och hanarna åtskilda,om fem,sex dagar går det nog att släppa dom tillsammans.....
Så allt är lugnt i Buskelund,nu handlar allting om valparna som ska komma.

Återkommer så fort det händer något !!!!!

Valplådan på plats.....valplådan står färdig,men ännu är det inte dags ,hoppas inte dom tittar ut förrän tidigaste onsdag ,då är Vimza på 59:e dygnet,..
Så skönt att alla löper nu,alla tikarna har löpt färdigt om 5-6 dagar,sen är det fritt från löp till typ juli,då Vimza går i löp igen......
Tikarna här uppe ,och dom tre pojkarna där nere ,är alltid en person här uppe med tjejerna...

Jag är ju fram och tillbaka med allting ,hade ju bestämt att tävla med Zhita minst en gång innan valpning ,men har bestämt att ta det säkra före det osäkra ,vi kommer inte att tävla någonting innan ,utan nu är det lugn och ro innan valpning ,vi gjorde en sån lång och jobbig resa,och fick två bra parningar ,då vill jag inte riskera någonting,sen är det ju inte min kull heller ,men efter Zhita har haft sina valpar ,är hon MIN !!!!!!!

Zhita har efter första parning gått en vecka in i dräktigheten på söndag,tiden går så fort....

Jag skriver här på bloggen så fort Vimzan har fått sina valpar ,och bilder kommer också ,så håll  koll !!!!

Parning nr:2Parning 2 hände i Älvsjömässans garage,det gick hur bra som helst,nu väntar vi puppisar runt den 17/4....
Resan hem gick bra ,har haft några trevliga dagar i Stockholm,ätit,druckit och sovit gott ,men borta bra hemma bäst.
Skönt att vara hemma hos sina egna hundar.


Fått PM från Ljungby den 27/2, vi är 9:e st i elit,och det börjar redan kl 8,00 på morgonen ,jag får ju se om jag kommer till start ,Vimza ska ju ha sina valpar den veckan ,så vi får se vad som händer !!!!!!

Parning den 13/2-2011....

Nu är vi i Stocholm, resan gick bra, torra fina vägar, Kerstin kör lugnt och jag känner mig trygg, vi körde kl 07,00 och var  framme vid hotellet 13,30, chekade in, sen körde vi till Malin och Pesto i Täby, det visade sig att vi var rätt på dagen av höglöpet, det tog fem minuter sen satt dom ihoppa, hägningen varade ca 20 minuter, det gjorde ont på Zhita, så hon gnällde rätt högt, sen bjöd Malin på fika, körde sedan till hotellet och åt kebabrulle med mos i, var inget vidare gott, nu tar vi det lugnt och dricker lite gott vin, i morgon kör vi till en vännina till Kerstin, sen på tisdag blir  den ny parning, sen hemfärd.......


Snart time.....LP 1 LP 2 TREDJEPRIS I ELITLYDNAD Bazzakulls Red Passion ska paras med:SBCH,SUCK KORAD Kogaråsens Pesto,här med sin ägare Malin Dertell.

Kerstin och jag åker nu på söndag till Stockholm ,beräknar att vara uppe vid 15,00 någon gång ,hoppas på en parning då ,sen stannar vi och ligger på hotell till tisdag ,och då provar vi att para igen ,jag har min dvd-kamera med mig ,och om Kerstin klurar ut så kommer träffen från söndagen här på bloggen på söndag kväll ,Kertin har med sig sin lapptopp...


Oj vad Vimza är tjock ,hon har gått 7 veckor på söndag ,undras verkligen hur många ploppar det kommer ut ,SPÄNNANDE !!!!!!!!!


Var uppe på klubben i går ,körde uppletande med Zhita ,det gick fantastiskt ,svår ruta ,men hon plockade in 4:a föremål på tre,fyra minuter ,hon är så duktig !!!!!!!
Hon är på dag 11 av sitt löp i dag ,hon bor här uppe tillsammans med mig ,Vimza och Mimmie,och hon följer med mig överallt där jag åker ,i dag ska vi till stan ,sen fika hos syster yster.....


Vimza-två veckor kvar....Hon äter jättemycket nu-och hon är tjock,tror det kommer poppa ut 7-8 valpar,vi går två lugna promenader varje dag,hon springer inte med dom andra !!!!!!

På söndag åker Kerstin och jag till Stockholm ,Zhita är på 9.:e dagen av löpet,hon ska paras med Kogaråsens Pesto,han är Korad SUCH OCH SBCH,inte så illa !!!!!!!!

För övrigt är allt lugnt i Buskelund,händer inte så mycket just nu ,det är liksom lugnet före stormen,men det ska bli skitkul att ha två kullar här i vår ,längtar efter valpar just nu...

Nu är det ganska snöfritt här i blekinge,hoppas nu inte vi får uppleva att det kommer in mera snö,nu vill vi ha VÅR OCH SOL !!!!!

Belgerac Gohr....Detta är 4a årige belgerac Gohr-ägare Lotta Olavi Ystad...

Gohr tränas i IPO,Är en stark individ med mycket peronlighet,en underbar hund helt enkelt,jag träffade dom för drygt en vecka sedan ,och tog några bilder.
Gohr är en hane jag kommer använda i min framtida avel !!!!!!!
Gohr är e: Eternitys Gilthanas u:Eternitys  nu kommer jag inte i håg riktigt !!!!Stilig kille !!!!!!

Belgians.se

Hoppas ni uppfattat att adressen är bytt igen,vi upptäckte själva att Belgare.com var upptaget,så nu är det Belgians.se som gäller.
Skulle tro att den nya sidan kommer ut denna veckan !!!!!!!

Zhita är i löp ,och Kerstin och jag åker upp till Stockholm den 13/2 för att para henne med Kogaråsens Pesto......
Zhitas eventuella valpar beräknas födas runt den 16:e april,och leveransklara i mitten på juni.
Min planering är nu att tävla lydnadselit med Zhita den 27/2 i Ljungby,och den 13/3 i Karlshamn,man får ju tävla 30 dagar innan beräknad födsel ,så nu är det träning som gäller ,hade varit så kul att få ett förstapris innan hon valpar
Vimza har gått 6 veckor på söndag ,alltså snart bara tre veckor kvar -det är så spännande !!!!!!

RSS 2.0